Acerola, prášok, 25 % prírodného vitamínu C, 100 g
Acerola, prášok, 25 % prírodného vitamínu C, 100 g
- 100% prírodný produkt
- extrakt zo suchého ovocia z Aceroly (tropická višňa)
- Prírodný zdroj vitamínu C
- 1 g Aceroly = 250 mg vitamínu C
Acerola je pôvodom z Južnej Ameriky, južného Mexika, Portorika, Dominikánskej republiky, Haiti, Brazílie a Strednej Ameriky, ale v súčasnosti sa pestuje aj v severnom Texase a v subtropických oblastiach Ázie, napríklad v Indii.
Je známe, že je mimoriadne bohatá na vitamín C, takmer rovnako ako camu camu, aj keď obsahuje aj vitamíny A, B1, B2 a B3, ako aj karotenoidy a bioflavonoidy, ktoré poskytujú dôležitú výživnú hodnotu a majú antioxidačné využitie.
Acerolla (Malpighia emarginata) je tropický ovocný ker alebo malý strom z čeľade Malpighiaceae. Medzi bežné názvy patrí Barbadosova čerešňa, západoindická čerešňa a divoká krepová myrta. Acerola je pôvodom z Južnej Ameriky, južného Mexika a Strednej Ameriky, ale v súčasnosti sa pestuje aj na severnom konci Texasu a v subtropických oblastiach Ázie, napríklad v Indii. Je známe, že je mimoriadne bohatá na vitamín C, takmer rovnako ako camu camu, aj keď obsahuje aj vitamíny A, B1, B2 a B3, ako aj karotenoidy a bioflavonoidy, ktoré poskytujú dôležitú výživovú hodnotu a majú antioxidačné využitie. Vitamín C produkovaný v ovocí je lepšie absorbovaný ľuďmi ako syntetická kyselina askorbová.
Samotné ovocie sa konzumuje, keď je zrelé, a niekedy sa z neho robí želé, džem alebo sirup. Ovocie, ktoré sa zozbiera, musí byť rýchlo spracované predtým, ako začne kvasiť a plesnivieť.
Acerola (Malpighia emarginata) je tropická malá čerešňa červenej farby. Prírodný vitamín C obsiahnutý v Acerole sa vyznačuje vynikajúcou biologickou dostupnosťou. Jedno ovocie aceroly s hmotnosťou 4,5 g má toľko vitamínu C ako kilogram citrónov. Toto ovocie tiež obsahuje vitamíny A, B1, B2 a B3, ako aj karotenoidy a bioflavonoidy, ktoré poskytujú dôležité nutričné hodnoty a majú antioxidačné využitie.
VLASTNOSTI
napomáha správnej tvorbe kolagénu
správne fungovanie nervového systému
zníženie únavy
správne fungovanie imunitného systému
chráni bunky pred oxidačným poškodením
správne obnovenie energie v metabolických procesoch
zvyšuje absorpciu železa
pomáha pri regenerácii redukovaného vitamínu E
- Silný antioxidant;
- Posilnenie imunity;
- prírodná prevencia rakoviny;
- priaznivý vplyv na normalizáciu hladiny cukru v krvi;
- Anemia náprava;
- Prospešné pre detoxikáciu organizmu, boj s voľnými radikálmi a toxínmi;
- Zlepšuje zdravie pokožky.
Účel:
Pomáha telu dodávať vitamín C.
250 mg vitamínu C = 1 g extraktu z Aceroly.
Navrhované použitie:
1 - 2 krát denne pridajte 1 zarovnanú kávovú lyžičku do 150 ml vody, džúsu alebo smoothies. Pretrepať a vypiť.
Doplnok výživy. Nepoužívajte ako náhradu za rôzne jedlá. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Uchovávajte mimo dosahu a dohľadu detí.
Balenie: 100 g