logo template4

10% Beta-karotén (vo vode rozpustný)

vyberte veľkosť:
10 g 6.900
50 g 24.900
Kód produktu: f 1013
Záručná doba:: 24 mesiacov
Dostupnosť: na sklade
6.90
ks

10% Beta-karotén (vo vode rozpustný)

Vo vode rozpustný beta-karotén

Beta-karotén sa v tele mení na vitamín A, ktorý je antioxidantom používaným v prevencii rakoviny a kardiovaskulárnych ochorení, zvyšuje odolnosť proti UV žiareniu, podporuje imunitný systém a udržiava zdravý zrak.

Samotný beta-karotén je rozpustný v tukoch, ale v tejto zmesi je rozpustný iba vo vode

Zloženie: beta-karotén (10%), kukuričný škrob, želatína, cukor, kukuričný olej, vitamín E, skorbylpalmitát

Použitie: výživový doplnok, prírodné farbivo v potravinách a kozmetike

Krajina pôvodu: Švajčiarsko

Pôsobenie betakaroténu v kozmetike

Beta-karotén, alebo jednoducho karotén, je hlavou skupiny karotenoidov, ktorej súčasťou je aj známy antioxidant lykopén. Ak vezmeme do úvahy jeho funkcie podrobnejšie, potom je karotén pigment, ktorý je nepriamo dôležitý pre syntézu melanogenézy, to znamená pre tvorbu opálenia. Je pozoruhodné, že aj bez vystavenia ultrafialovému žiareniu pomáha karotén dodať pokožke zdravý zlatistý odtieň, kozmetika obsahujúca karotén málokedy zafarbí pokožku. Karotén však v kozmetike funguje aj ako pigment.

V zložení kozmetiky je dôležitejšia jej antioxidačná aktivita - karotén chráni pokožku pred predčasným starnutím v dôsledku vystavenia negatívnym faktorom, ktoré sú v modernom prostredí tak rozšírené: ultrafialové žiarenie, znečistenie ovzdušia atď. Tento antioxidant posilňuje ochrannú bariéru ( hydrolipidový plášť) pokožky a znižuje riziko poškodenia DNA, čo prispieva nielen k prevencii starnutia, ale tiež zabraňuje malígnej degenerácii buniek. Beta-karotén poskytuje ochranu pred slnečným žiarením a zabraňuje nežiaducemu zafarbeniu pokožky.

Karotén navyše zabraňuje a lieči poškodenie povrchu pokožky, účinne zmierňuje začervenanie, ktoré je spôsobené vystavením účinkom vonkajšieho prostredia (slnko a znečistenie) a je spojené so zápalovými procesmi v pokožke (ružovka, akné). Beta-karotén tiež zlepšuje textúru pokožky - posilňuje medzibunkové spojenia a normalizuje procesy spojené s bunkovým metabolizmom, ktoré sú zodpovedné za to, ako rastú a množia sa bunky dermy a epidermy. Karotén tiež posilňuje pokožku tým, že zvyšuje jej schopnosť produkovať kolagén, čo pomáha predchádzať tvorbe vrások.

Cieľová skupina pre betakarotén

Karotén poskytuje prírodnú starostlivosť o pokožku, ktorá zlepšuje zdravie a vzhľad pokožky. Zavedenie betakaroténu do čistiacich prostriedkov a krémov na ruky pomáha predchádzať podráždeniu, svrbeniu, zjemneniu pokožky, pomáha znižovať jej suchosť a hojiť škrabance, praskliny a zlepšuje jej celkový stav. Zavedenie betakaroténu do výrobkov na starostlivosť o vlasy umožňuje vyriešiť problém krehkosti, heterogénnej štruktúry, štiepenia končekov. Kozmetika obsahujúca tento provitamín je možno najlepšou voľbou pre bežnú starostlivosť o pleť, najmä pre tých, ktorí majú nasledujúcich päť problémov.

  • Na zjemnenie, zvlhčenie a ochranu pokožky pred každodennými stresmi, ako je slnko a znečistenie.
  • Na hojenie - stimulácia obnovy prirodzených procesov regenerácie buniek epidermis a dermis.
  • Na zníženie zápalu - karotén dokonale zmierňuje podráždenie akné, ružovky.
  • Boj proti vráskam a prejavom starnutia: Beta-karotén pomáha znižovať výskyt vrások a záhybov a obnovuje žiarivo zlatú farbu pleti. Omladzujúci účinok podporujú aj ochranné, výživné vlastnosti tejto zložky, ako aj zvýšenie úrovne hydratácie pokožky.
  • Pre krásne opálenie (vrátane solária) a zníženie rizika spálenia, olupovania pokožky. U niektorých ľudí, ktorí sa ľahko spália na slnku, vrátane ľudí s dedičným ochorením, erytropoetickou protoporfýriou, sa preukázalo, že na zníženie rizika spálenia používajú betakarotén.

Kozmetika obsahujúca betakarotén

Karotén je obsiahnutý hlavne v ochranných, výživných a anti-aging líniách kozmetiky pre starostlivosť o pokožku tváre. Často sa nachádza aj v detskej kozmetike. Protislnečné vlastnosti karoténu sa široko používajú v opaľovacích výrobkoch, ktoré poskytujú nielen prevenciu pred fotopoškodením, ale aj rovnomerné a hladké opálenie. Menej často je betakarotén obsiahnutý vo výrobkoch na starostlivosť o vlasy, hygienických výrobkoch a make-upoch.

Takúto kozmetiku musíte použiť rýchlo: všetky karotenoidy sú mimoriadne citlivé na oxidáciu a o niečo menej na svetlo. Použitie antioxidantov, ako je tokoferol alebo kyselina askorbová v kombinácii s betakaroténom, môže znížiť stratu jeho cenných vlastností počas skladovania.

Zdroje beta karoténu

Beta-karotén ako rastlinná zložka sa už po stáročia používa na zabezpečenie potravy (a potom pokožky) žltého až oranžového odtieňa. Beta-karotén - provitamín A - sa prirodzene nachádza v dužine žltého, oranžového a červeného ovocia alebo zeleniny, ako je mrkva, tekvica, melóny, citrusové plody. Na výrobu kozmetiky a výrobkov osobnej starostlivosti sa syntetizuje buď umelo v laboratóriu, alebo sa získava z prírodných rastlinných zdrojov. V dnešnej dobe sa v drvivej väčšine prípadov prírodný karotén používa na výrobu kozmetiky a betakarotén vyrobený synteticky sa používa hlavne v priemysle farieb a lakov.






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien