logo template4

Čisté Ghee - klasické, Gopal Prasad, 160 g

Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: zdr 78602788
Dostupnosť: na sklade
9.08 bez DPH
10.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Čisté Ghee - klasické, Gopal Prasad, 160 g

- 100% prírodný produkt
- Ručne vyrobené
- Čisté Ghí podľa tradičnej receptúry

Ghee (sanskrt: Ghṛta) je trieda čisteného masla, ktoré pochádza zo starovekej Indie. Bežne sa používa v kuchyni Blízkeho východu, kuchyni indického subkontinentu, kuchyni juhovýchodnej Ázie, tradičnej medicíne a náboženských rituáloch. Maslo ghí obsahuje menej mliečnych bielkovín ako bežné maslo a pri varení ho môže úplne nahradiť.

Ghí „Gopal Prasad“ s rozmarínom a tymianom má zlato-jantárovú farbu, sladkú vôňu vlašských orechov a božskú chuť! Čisté ghí jemne obohacuje vnemy a vydáva teplo. Je pripravený s čistou láskou, pokorou a oddanosťou a má priaznivý vplyv na makro aj jemnú úroveň.

Maslo ghí sa získava tavením tradičného masla. Maslo je rozdelené na tekuté tuky a mliečne bielkoviny. Po oddelení sa mliečne bielkoviny odstránia. Maslo Ghee obsahuje menej laktózy ako bežné maslo.

Zdravotné výhody:

1. Laktóza 
Pretože je vyrobený z mliečnej sušiny, nečistoty boli odstránené, takže ľudia, ktorí netolerujú laktózu, zvyčajne nemajú problémy s konzumáciou ghí. Pred vyskúšaním sa však určite poraďte so svojim lekárom.

2. Nekazí sa ľahko
Ghí nie je potrebné chladiť a podľa rôznych zdrojov môžu niektoré zmesi vydržať až 100 rokov.

3. Podporuje flexibilitu
Podľa doktora Vasanta Ladea, riaditeľa ajurvédskeho inštitútu v Albuquerque, N.M., ghí pomáha premazávať spojivové tkanivo a podporovať pružnosť. To je dôvod, prečo mnoho fanúšikov a praktikov jogy konzumuje tento druh masla.

4. Bohatý na vitamíny
Ghí je bohaté na zdravé vitamíny rozpustné v tukoch, ako sú vitamíny A, D, E a K. Tieto vitamíny sú dôležité pre podporu zdravia kostí a mozgu a pre posilnenie imunitného systému.

5. Užitočné pre trávenie
Ghí premieňa vlákninu na kyselinu maslovú, ktorá je prospešná pre črevné baktérie. Pomáha tiež zvýšiť chuť do jedla, podporuje lepšie zdravie a chudnutie.

6. Kulinárske využitie
Maslo ghí je dôležitou súčasťou ajurvédskej kuchyne ako rafinované maslo. Používa sa na varenie, vyprážanie, pečenie a dusenie. V ajurvéde sa korenie na varenie pripravuje najskôr v masle Ghee a potom sa pridáva do omáčok alebo dalských jedál, aby získalo typickú chuť.

Zloženie:

100% kravské maslo, tepelne upravené.

Nutričné ​​hodnoty na 100 g:

Energia: 885 kcal / 3638 kJ
Tuky: 98 g
z toho nasýtené: 67 g
Sacharidy: 0,6 g
z toho cukry: 0,0 g
Bielkoviny: 0,1 g
Soľ: 0,0 g

Použitie:

Na priamu konzumáciu, ako nátierka na chlieb, v horúcom nápoji alebo smoothie, na pečenie, dusenie a vyprážanie (vysoký bod horenia - 250 ° C).

Balenie: 160 g v sklenenej nádobe