Tekvicový olej, za studena lisovaný EoFloria, 250 ml
Tekvicový olej, za studena lisovaný EoFloria, 250 ml
Tekvicový olej lisovaný za studena má špecifickú chuť, farbu a arómu. Získava sa lisovaním lúpaných tekvicových semien.
Bohatý na esenciálne mastné kyseliny Omega 6 a Omega 9. Obsahuje vitamíny A, E, skupinu B, zinok, selén minerál a ďalšie, ktoré majú priaznivý vplyv na ľudský organizmus.
Tekvicový olej je úžasný prírodný produkt, ktorý sa dá použiť na zlepšenie metabolizmu a fyziologického zdravia. Tekvicový olej má vysoký obsah tryptofánu, nenasýtených mastných kyselín, antioxidantov, látok rozpustných v tukoch a vitamínov. Má priaznivý účinok na zdravie prostaty.
Zdravotné výhody:
Tekvicový olej obsahuje obrovské množstvo látok potrebných pre ľudský organizmus.
Kardiovaskulárny systém
Nenasýtené mastné kyseliny, vit. Bioflavonoidy A, E, P a C pomáhajú posilňovať steny ciev a obnovujú ich elasticitu, chránia obehový systém pred škodlivými účinkami voľných radikálov a chránia pred rôznymi zápalovými procesmi. Okrem toho nenasýtené mastné kyseliny, fytosteroly, vitamíny E, K, F, B3 a B6 a horčík prispievajú k zníženiu zlého cholesterolu v krvi a čistia steny ciev od cholesterolových plakov. Stopové prvky draslík, vápnik, selén a horčík regulujú silu a rytmus srdcového tepu.
Použitie tekvicového oleja sa odporúča pri komplexnej terapii hypertenzie, aterosklerózy, ischemickej choroby srdca, arytmie, mŕtvice a infarktu. Tekvicový olej môže slúžiť ako účinný a preventívny prostriedok pri kardiovaskulárnych ochoreniach.
Hematopoetický systém
Vitamíny C a B, mikroelementy železo, zinok a meď sú pre naše telo nevyhnutné pre procesy syntézy krvnej bielkoviny – hemoglobínu. Pravidelné používanie tekvicového oleja v potravinách sa odporúča pri anémii.
Zažívacie ústrojenstvo
Zloženie tekvicových semien zahŕňa nenasýtené mastné kyseliny, fosfolipidy, rastlinné flavonoidy a vitamíny A, T a E. V takomto komplexe normalizujú proces sekrécie žlčovej šťavy a zlepšujú jej zloženie, prispievajú k obnove štruktúry pečene, chráni pred tukovou infiltráciou pečene a rozvojom zápalových procesov ako v pečeni, tak aj v žlčových cestách a žlčníku. Nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny A, E, chlorofyl, fosfolipidy a fytosteroly v tekvicovom oleji pôsobia protizápalovo a hojenie rán na stenách žalúdka a čriev a vitamín B1 normalizuje hladinu kyslosti žalúdočných štiav. Okrem toho má tento olej mierne laxatívny účinok. V ľudovom liečiteľstve sa tekvicový olej používa ako anthelmintikum.
Zloženie:
Tekvicový olej. Lisované za studena. Nerafinované.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia: 3672 kJ / 878 kcal
Tuk: 97,5 g
z toho nasýtené: 19,1 g
Sacharidy: 0 g
z toho cukry: 0 g
Bielkoviny: 0 g
Soľ: 0 g
Použitie:
Na priamu konzumáciu alebo na kulinárske použitie. Vhodné na koktaily, šaláty alebo varené jedlá, pridané po tepelnej úprave.
Množstvo balenia: 250 ml
Pôvod: Bulharsko
Zloženie: Tekvicový olej
Prepravná hmotnosť: 0,600 kg
Vhodné pre: dospelých, deti, vegetariánov, vegánov