Ryžová múka, 400 g
Ryžová múka, 400 g
- 100% prírodný produkt
- Bezlepkový
- Vyrobené v Bulharsku
Ryžové zrno sa vyznačuje vysokou výživovou hodnotou - obsahuje 75 - 85% sacharidov a 5 - 10% bielkovín. Tieto dve zložky majú veľmi vysokú absorpciu v ľudskom tele - asi 96%, takže výživa ryže je veľmi efektívna. Ryža je dobrým zdrojom bielkovín a základnou potravinou v mnohých častiach sveta.
Vďaka vysokému obsahu zinku, vápnika, bielkovín a kyseliny listovej a s nízkym obsahom tuku je veľmi vhodná na účely stravovania. Používa sa na prípravu koláčov a sušienok, ako aj na prípravu omáčok, sladkých i slaných.
Ryža obsahuje vysokú koncentráciu PABA (kyselina paraaminobenzoová) - kyseliny benzoovej, ktorá má veľmi dobré vlastnosti proti slnečnému žiareniu. Ak sa užíva vnútorne, PABA tiež zvyšuje hladinu vitamínu C v našich telách.
Ryža obsahuje aj ďalšie dve zložky - kyselinu ferulovú a alantoín. Kyselina ferulová je antioxidant. Alantoín je dobrý protizápalový prostriedok. Upokojuje spálenie a tiež podporuje regeneráciu pokožky.
Zloženie:
100% ryžová múka.
Výživové vlastnosti na 100 g:
Energetická hodnota: 1552 kJ / 371 kcal
Bielkoviny: 5,8 g
Tuk: 0,5 g
Sacharidy: 75 g
Popol: 0,42 g
Celulóza: 0,46 g
Obsah vlhkosti: <14 g
Použitie:
Kulinárske použitie.
Balenie: 400 g