logo template4

RICÍNOVÝ olej lisovaný za studena farmaceutickej kvality 50/ 100 ml

vyberte veľkosť:
50 mlvypredané 3.990
100 mlvypredané 5.690
Výrobca: efiore
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: e 5903890444808
Dostupnosť: vypredané
Cena bez DPH: 3.33
3.99

RICÍNOVÝ olej lisovaný za studena farmaceutickej kvality 50/ 100 ml

Prírodný ricínový olej na starostlivosť o pleť, vlasy a mihalnice, výborná surovina pre domácu kozmetiku

Ricínový olej sa získava z ricínového bôbu (ricinus communis), známeho aj ako ricinus, v procese lisovania jadier semien za studena. Surový olej potom prechádza procesom čistenia.

Olej je hustá, ľahká kvapalina. Bohatý na mastné kyseliny má vyhladzujúce a zmäkčujúce vlastnosti. Je zvlhčovadlo, zlepšuje hydratáciu pokožky. Olej je cenený pre svoje ochranné vlastnosti na epiderme a najmä vlasov. Má vysokú afinitu ku keratínu. Stimuluje rast vlasových cibuliek a mihalníc. Robí ich pružnejšími, pevnejšími, menej vypadávajú a pekne sa lesknú.

Ricínový olej pôsobí na pokožku ako ochranná bariéra a chráni ju pred škodlivými vonkajšími vplyvmi.

Ricínový olej sa používa aj pri masážach, aromaterapii a pri výrobe produktov starostlivosti o vlasy. Je zložkou šampónov, kondicionérov na hydratáciu pokožky a vlasov, krémov, používa sa na výrobu transparentných glycerínových mydiel. Je nenahraditeľný pri výrobe mydlových produktov. Má penivé vlastnosti, preto ho možno s úspechom použiť ako doplnok alebo náhradu kokosového oleja alebo oleja z palmových jadier. Pri koncentrácii 3 - 5% poskytuje ricínový olej veľkorysú penu. Je tiež dôležitou zložkou krémov na holenie.

Aplikácia:

- na vlasy pred umytím môžete skombinovať s iným olejom, napríklad arganovým, olej votrieť do suchých vlasov alebo vlasovej pokožky, nechať pôsobiť aspoň 1 hodinu, potom šampónujte, ricínový olej systematicky stmavuje vlasy

- ako sérum na mihalnice používajte aspoň raz denne na vyčistené mihalnice, naneste malé množstvo oleja, nechajte pôsobiť cez noc

- na znečistenú, patologickú, mastnú, podráždenú pleť používajte na noc namiesto krému, olej neupcháva póry, vyhladzuje pleť, dobre sa vstrebáva, možno kombinovať s inými olejmi a kyselinou hyalurónovou

- na ošetrenie kožných lézií: lišajníky, mykózy, strie, olej používajte na vybrané časti tela

Nami ponúkaný olej je za studena lisovaný, organický, najvyššej kvality.

INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil

Farmaceutická kvalita

Kapacita 50/ 100 ml fľaša z tmavého skla s pumpičkou

Krajina pôvodu: India





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien