logo template4

RAW kakaové hroty - organické - 200 g

Cena 7.65
Dostupnosť: na sklade
Kód produktu: z SKU732
EAN: 3800231697300
Výrobca: zoya
: 24 mesiacov
ks

RAW kakaové hroty - organické - 200 g

 
Kakaové hroty sú zo semien kakaa a vyrábajú sa šúpaním a lámaním kakaových semien. V skutočnosti sú kakaové hroty strednou vecou pred čokoládou. Existujú dva typy hrotov kakaa. Jeden je z pražených kakaových bôbov a druhý zo surových kakaových bôbov. Naše kakaové hroty sú RAW a ORGANIC.
 
Pečené kakaové hroty sa vyrábajú spôsobom, pri ktorom sa semená kakaa pražia vo veľkých rotačných peciach pri teplote asi 210 až 290 ° C. Pečenie trvá od pol hodiny do dvoch hodín. Teplo dodáva viac chuti a arómy a stmavuje semená. Potom sú semená popraskané a rozvetvené, to znamená, že ich vonkajšie škrupiny sú popraskané a fúkané preč, pričom zanechávajú rozdrvené a rozbité kúsky kakaových semien - „kakaové hroty“. V tejto chvíli máme niečo jedlé a skutočne čokoládové.
 
Stojí za zmienku, že semená kakaa obyčajne prechádzajú procesom fermentácie. Sú umiestnené do drevených prepraviek alebo košov s banánovými listami medzi a na vrchu, aby sa umožnilo optimálne kvasenie. Trvanie fermentácie závisí od odrody a je od 2 do viac ako 7 dní. Dĺžka fermentácie tiež ovplyvňuje arómu, takže ak sa vyžaduje dobre vyvinutá aróma, semená fermentujú dlhšie. Proces fermentácie premieňa chuť na to, čo spájame s kakaom a čokoládou. Bez fermentačného procesu nebude žiadna čokoládová príchuť.
 
Na porovnanie, surové kakaové hroty nepochádzajú z pražených kakaových semien, namiesto toho sa vyrábajú iba zo surových kakaových semien. Napríklad môžete manuálne pritlačiť kakaové semená, ošúpať ich a potom ich rozdeliť na hroty.
 
Kakaové hroty obsahujú horčík, síru a antioxidant, inhibítory enzýmu monoaminooxidázy, fenyletylamín a anandamid. Tieto látky nám môžu pomôcť mať zdravé srdce, zbaviť nás stresovej nálady a oveľa viac. Kakaové hroty sa v posledných rokoch stávajú populárnym zdravým jedlom.
 
Je oveľa jednoduchšie konzumovať kakaové hroty ako priamo jesť kakaové semená. Napríklad môžete ľahko naliať hroty do smoothies. Je to surová a divoká čokoláda. Kakaové hroty môžete jesť nasledujúcim spôsobom: Pridať do smoothies; jesť ako je; jesť studene (zmraziť kakaové hroty so sladidlami, napr. medom); Zmiešajte kakaové hroty s macou a pripravte bylinné čaje; Jedzte s ľadovými krémmi (najskôr rozdrvte kakaové hroty). Z kakaových bôbov sa na výrobu čokolády musia drviť kakaové bôby a rozdrviť na hustú pastu zvanú čokoládový likér (v nej nie je žiadny alkohol). Uvedomte si však, že pri konzumácii kakaových hrotov sa vyhnite konzumácii mliečnych výrobkov, aby ste získali maximálny úžitok, pretože sa preukázalo, že pridanie mliečnych výrobkov skutočne blokuje schopnosť tela absorbovať antioxidanty.
200g
Pôvod: Peru
Raw Cacao Nibs  - Organic - 200g, ZoyaBG ®,  200 g





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien