€ / EUR

Vyberte menu

$ / USD

£ / GBP

Kč / CZK

€ / EUR

  logo template4

Požltový / svetlicový olej RAF

vyberte veľkosť:
100 ml 1.990
1000 ml 13.900
10 lna objednávku 102.900
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: f 1234
Dostupnosť: na sklade
Cena bez DPH: 1.66
1.99 ks

Požltový / svetlicový olej rafinovaný

 
Je to jeden z najbohatších zdrojov kyseliny linolovej (omega-6), kyseliny olejovej (omega 9), vitamínu K a E.
 
Externe: Pomáha produkovať kolagén, zabraňuje vráskam. Ideálne pre suchú červenkastú (kuperotickú) pokožku. Má antiseptický účinok a prispieva k regenerácii vlasov.

Je známe, že tento olej zjemňuje a chráni pred dehydratáciou. Je to nevyhnutná zložka starostlivosti o jemnú pokožku. Prítomnosť antioxidačných aktívnych zložiek mu dodáva dobrú aktivitu proti starnutiu.

čeľade Asteraceae je svetlica obyčajná rastlina podobná bodliaku prítomnému v našich končinách. Safflower , pochádzajúci z Blízkeho východu, ktorý sa tiež nazýva falošný šafran , sprevádza mužov po celom svete pre svoje farbiace vlastnosti , pretože pred objavením sa chemických farbív sa používal hlavne na farbenie hodvábu a bavlny v žltej alebo červenej farbe. Slovo „saflorový“ pochádza z arabského slova „kurthum“, čo znamená „farbiť“ . Jeho olejnaté semená sa potom veľmi sporadicky používali do olejových lámp.
Svetlicový / požltový olej získal opätovný záujem v priemysle farieb (sušiaci olej) a potom v kozmetike, kde získal neuveriteľné vlastnosti pre pokožku .

Svetlicový olej, bohatý na vitamín K , ktorý je známy svojim pôsobením na zrážanie krvi, sa používal na Blízkom východe na starostlivosť o  škvrnitú pokožku alebo na pokožku začervenanú . Prítomnosť antioxidačných účinných látok (deriváty serotonínu, vitamín E) tiež dodáva tomuto oleju silný účinok proti starnutiu .
A konečne, jeho obsah omega-6 dáva výnimočnú schopnosť opraviť kožu ; aktivita zvýšená prítomnosťou derivátov serotonínu, o ktorých je známe, že stimulujú produkciu fibroblastov (bunky zaručujúce udržanie pokožky). Svetlicový olej, ktorý má veľmi mierny zápach, sa preto môže používať vo všetkých výrobkoch na starostlivosť o tvár , telo a vlasy .

 
ZLOŽKY: Požltový olej (Carthamus Tinctorius)

Informácie o požltovom oleji
            Požlť je jednoročná bylina z tropických a subtropických oblastí rodiny Compositae. Rastlina má lesklé listy so zúbkovanými okrajmi, ktorých kvety sú žlté alebo oranžové, kvitnú v júli a vytvárajú okolo 15-30 semien v kapsule. Jadro semena je biele a bohaté na olej. India má najväčšiu produkciu, za ktorou nasledujú USA, Argentína, Austrália, Etiópia atď.
 
     Svetlica sa používa v potravinárskom priemysle na ochutenie pokrmov, ale aj na získanie prírodných farbív. Vďaka svojim terapeutickým vlastnostiam sa používa aj vo farmaceutickom priemysle a pri prírodných ošetreniach. Olej obsahuje: kyselinu palmitovú, streptovú, olejovú a linolovú, vitamíny E a K.
 
     Regeneračné a nápravné vlastnosti: protizápalové, antiseptické, antioxidačné, regeneračné, nápravné, expektorančné, hypocholesterolemické, zvláčňujúce, zvlhčujúce.

Vonkajšie použitie Požltového oleja

 - odporúčané pre pleť náchylnú na akné;
 
 - má priaznivé účinky na kuperóznu pokožku;
 
 - zabraňuje vzniku vrások a pomáha predchádzať vzniku vrások;
 
 - zvlhčuje zrelú dehydratovanú pokožku;
 
 - stimuluje produkciu kolagénu;
 
 - má zvláčňujúci účinok a pomáha regenerovať a zaceľovať povrchové rany;
 
 - vyživuje a zvlhčuje suché, degradované vlasy;
 
 - obnovuje lesk zafarbených vlasov.

Požltový (alebo tiež bodliakový či saflorový) olej sa používa k povrchovej úprave dreva. Je riedky, dobre teda preniká hlboko do štruktúry dreva. Je možné ho používať v kombinácii s hustejším olejmi a voskmi.
Takmer nežltne pôsobením svetla (narozdiel napr. Od ľanového a tungového oleja) a je veľmi svetlý, ošetrený povrch teda zafarbí len minimálne a dovolí vyniknúť prirodzenej štruktúre dreva. Vďaka minimálnemu zápachu je veľmi vhodný na ošetrenie veľkých plôch v interiéri.

Farba: Veľmi svetlo žltá

Balenie: v PET

Kvalita látky: kozmetická

 
Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien