logo template4

Acai - doplnok výživy

Výživové doplnky bobúľ Acai pochádzajú z malého fialového tropického ovocia z Amazonky. Tieto bobule majú vysoký obsah antioxidantov a živín a doplnky z nich vyrobené sa používajú ako doplnok na chudnutie a ako doplnok proti starnutiu.  Acai bobule kapsuly sa používajú ako doplnok výživy u ľudí, ktorí chcú schudnúť a zlepšiť celkové zdravie. Kvôli vysokému obsahu antioxidantov v týchto doplnkoch mnoho ľudí verí, že doplnky Acai Berry môžu pomôcť predchádzať oxidačnému stresu, ktorý prispieva k starnutiu. Okrem toboliek acai berry sú tiež k dispozícii tekuté doplnky z bobúľ acai. Niektorí ľudia dávajú prednosť tekutým doplnkom, pretože sa ľahšie prehĺtajú a vstrebávajú do tela rýchlejšie ako tablety alebo kapsuly. Medzi ďalšie možnosti patria acai bobule zmäkčovadlá, acai bobule gummies a acai berry juice. Doplnky bobúľ Acai sa môžu užívať raz alebo dvakrát denne s jedlom. Tieto potravinové doplnky majú tendenciu byť bezpečné pre jednotlivcov s bežnou potravinovou alergiou, pretože neobsahujú kvasinky, mlieko, vajce, pšenicu, lepok, sóju, umelé príchute a konzervačné látky. Mnoho rôznych spoločností vyrába bobule acai a koncentrácia antioxidantov sa môže medzi výrobkami líšiť.

Použitie bobúľ açaí
Medzi tradičné spôsoby použitia ovocia açaí, ktoré používajú kmene Amazonky, patria: liečba hnačky, liečba parazitárnych infekcií, liečba krvácania a vredov, Açaí sa v kmeňovej Amazónii často mieša s koreňovou zeleninou, maniokom a konzumuje sa ako kaša. 
Medzi ďalšie použitia bobúľ açaí patria: prírodná potravinárska farba, prísada kozmetiky, zložka omladzujúcich krémov, zložka šampónov a kondicionérov, prvok doplnkov výživy.
Prínosy bobúľ Açaí pre zdravie. Bobule Açaí obsahujú veľké množstvo pozitívnych mastných kyselín a antioxidantov. Vďaka svojim jedinečným vlastnostiam sú jediným ovocím, ktoré obsahuje také veľké množstvo mnohých prospešných zložiek. Zoznam zdravotných výhod tohto bobuľového ovocia je skutočne dlhý, vysoký obsah antioxidantov, podobný tým, ktoré sa nachádzajú v brusniciach, ale na porovnanie oveľa vyšší ako v čučoriedkach a jahodách. Bobule Açaí majú nízky obsah cukru, ale obsahujú vysoké množstvo železa, vápnika, vlákniny a vitamínu A. Okrem toho tiež obsahujú antokyanové zlúčeniny, ako je resveratrol a kyselina ferulokyánová, ktoré nielen dodávajú plodu jedinečnú farbu, ale aj komplex flavonoidov, ktoré brániť telo pred voľnými radikálmi. V skutočnosti obsahujú bobule acai 10 až 30-krát viac antokyanov ako červené víno. Výhodné mastné kyseliny, ako je kyselina olejová, v rovnakom pomere ako oleje nachádzajúce sa v olivovom oleji, sú ďalšou silnou stránkou týchto plodov. Bobule açaí majú navyše veľké množstvo vlákniny, ktorá prispieva k správnemu fungovaniu tela. Vlastnosti ovocia açaí vám môžu pomôcť vyhnúť sa zdravotným problémom, ako sú: artritída, obezita, erektilná dysfunkcia, neurologické choroby, alergie.
Laboratórne štúdie preukázali, že bobule açaí majú pozitívny vplyv na ochorenia spojené s oxidačným stresom, ako aj so srdcovými chorobami a rakovinou.

Acai - prísady, účinky a použitie

Filter
Cena