logo template4

Panenský kokosový olej 35ml

Cena 1.99
Dostupnosť: skladom +1
hmotnosť:
35ml1 0.000
Kód produktu: P hbv-0458
Výrobca: Herbal sana
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

Panenský kokosový olej 35ml Herbal sana

Panenský kokosový olej získaný z čerstvého kokosového ovocia lisovaním za studena, aby sa nestratili jeho vlastnosti. Je 100% čistý bez prísad. Neobsahuje cholesterol, má vysoký obsah kyseliny laurovej. Kokosový olej je ideálny pre starostlivosť o pokožku a vlasy bez ohľadu na váš vek. Môže byť použitý na masáž, ľahko sa vstrebáva do pokožky. Kokosový olej stuhne pod 25 ° C, pod touto teplotou sa zafarbí.

Krajina pôvodu: Srí Lanka

Vyrába sa v Spojenom kráľovstve.

Kokosová palma (kokosová nucifera) rastie v tropických oblastiach a považuje sa za zdroj potravy, ale za určitých podmienok je tiež liečivá. Kokos je pôvodom z Filipín, kde je známy ako „strom života“ kvôli jeho mnohým vlastnostiam a použitiu, ale pestuje sa aj v Indii, kde nesie názov „kalpa vrisha“, čo znamená „všetko potrebné na život“ v Indonézií, Brazílií a na Srí Lanke. V súčasnosti sa kokos pestuje nielen v oblastiach s teplým tropickým podnebím, ale aj v chladnejších oblastiach.

Kokosový strom môže dosiahnuť výšku 30 metrov, dosahovať až 80 rokov a môže produkovať až 150 kokosových orechov ročne. Je to vysoko cenená rastlina, ktorá má viacnásobné použitie: lieky na rôzne použitie, zdroj zdravého jedla a pitia, až po výrobu košov, strecha na chatu a cukor extrahovaný z miazgy kvetov kokosového oleja.

Filipínci sú najväčšími spotrebiteľmi kokosového oleja a majú širokú škálu výrobkov, ako sú: bukayo (sladený kokos), kokosová panva (kokosový chlieb), tuba (kokosové víno), suka (kokosový ocot), lambanog (kokosový gin), dehydrovaný kokos, voda z kokosu, kokosové mlieko a kokosový olej.

Panenský kokosový olej

Panenský kokosový olej je jedným z najoceňovanejších olejov vďaka svojim mnohým vlastnostiam, ktoré sa získavajú z jadra kokosového oleja. Lisovaním len za studena, aby sa nestratili jeho vlastnosti.

Panenský kokosový olej sa môže používať interne aj externe. Interne má imunostimulačný účinok, pomáha pri vstrebávaní živín z potravy, má antiparazitickú úlohu a môžete konzumovať dve polievkové lyžice oleja denne. Navonok môže byť aplikovaný na pokožku na prevenciu a ošetrenie strií, obsahuje UV filter, vďaka svojim antimykotickým, antibakteriálnym a antivírusovým vlastnostiam je užitočný v prípade húb na úrovni nechtov, rôznych dermatologických stavov (ekzém, zápal kože atď.) A vďaka obsahu Vitamín C má antioxidačný účinok a zároveň je zdrojom vitamínu E. Aplikuje sa pred slnečným žiarením, čím pomáha získať jednotné opálenie a zabraňuje vzniku škvŕn a pieh.

V kozmetickom priemysle sa pri príprave zubnej pasty používa panenský kokosový olej, pretože znižuje výskyt zubného kazu v dôsledku enzýmov, ktoré ničia škodlivé baktérie v ústach. V Indii používa kozmetický priemysel panenský kokosový olej ako cennú zložku na vyživovanie a lesk vlasov. Na základe výskumu uskutočneného v Indii sa dospelo k záveru, že panenský kokosový olej sa vstrebáva do vlasov výživou zvnútra a vďaka obsiahnutej kyseline laurovej hrá dôležitú úlohu pri regenerácii degradovaných vlasov, v boji proti ich strate, pomáha zabraňuje lupinám a dodáva vlasom extra vitalitu.

Vedeli ste, že ...

Kokosový olej je tuhý až do teploty 25 ° C a nad touto teplotou sa stáva tekutým, kokosový olej sa teda môže použiť na varenie aj na kozmetické použitie v oboch formách.






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien