logo template4

ORGANICKÝ VAVRÍNOVÝ OLEJ

Cena 2.99
Dostupnosť: skladom +2
vyberte veľkosť:
10 ml1 0.000
100 ml1 16.790
Kód produktu: a 1048
Výrobca: aroma
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

ORGANICKÝ BOBUĽOVÝ VAVRÍNOVÝ OLEJ

Tento silný a aromatický olej s čistiacimi a reštrukturalizačnými vlastnosťami sa používa na prípravu starostlivosti o pleť s nedokonalosťami a pokožku hlavy s lupinami.  Je to tiež éterický olej na výrobu vašich mydiel „Aleppo“.

Vavrínový bobuľový olej sa extrahuje z  plodov ušľachtilého vavrínuTento vždyzelený ker, pôvodom z Ázie , je súčasťou rodiny  Lauraceae a vyvinul sa v stredomorskej oblasti.  Od antiky zaujíma  veľmi dôležité miesto  v  stredomorskej kultúre . V gréckej mytológii Daphne, nymfa, dcéra boha Peneiosa, prenasledovaná zaľúbeným Apollom, požiadala o pomoc svojho otca, ktorý ju zmenil na vavrín, aby ju chránil pred Apollom. Ten, ktorý nedokázal dobyť Daphne, sa rozhodol vždy nosiť vavrín, ktorý mu zdobil vlasy, a tak sa vavrín stal symbol Apolla . V Grécku a Ríme bol vavrín znakom víťazstva  a vavrínový veniec zdobil čelo víťazov hier. V stredoveku dostali mladí lekári veniec z vavrínových vetvičiek s bobuľami: slovo  baccalaureate  doslova pochádza z  „vavrínového kúpeľu“  (bacca laurea). Liečebné použitie, bobkový list je široko uznávaný a najmä vďaka jeho základným obsahom oleja. Bobkový list, ktorý je bohatý na prečisťujúce  a  upokojujúce látky, sa tradične používa na liečbu kĺbových a zažívacích ťažkostí .

Tieto listy sú veľmi populárne aj pri varení pre svoju charakteristickú arómu, ktorá sa skvele hodí k mäsu, rybám, strukovinám, vývarom ...
Ovocie (bobule) vavrínu má vajcovitý tvar a zelenú farbu, ktorá po dozretí zmení na čiernu. . 
Vavrínový bobuľový olej je jednou zo  zložiek mydla Aleppo , tradičného mydla pochádzajúceho zo Sýrie, ktoré je obzvlášť známe pre svoje priaznivé pôsobenie na  atopickú a aknóznu pokožku , najmä na ekzémy, psoriázu alebo dokonca akné. Vavrínový bobuľový olej mu dodáva svoje čistiace a dezinfekčné vlastnosti, ako aj charakteristický aromatický zápach. Vavrínový bobuľový olej
by sa  nemal zamieňať  s Vavrínovým olejom zo semienok , ktorý je v kozmetike zakázaný európskym nariadením, pretože obsahuje zlúčeniny (prulaurazín a amygdalín), ktoré za prítomnosti vody tvoria kyselinu kyanovodíkovú. Na zaistenie neprítomnosti týchto zlúčenín sa vavrínový olej nezískava lisovaním bobúľ (riziko stlačenia semien), ale  extrakciou dužiny vodou varením bobúľ 

VLASTNOSTI

  • Dezinfikuje , čistí pokožku
  • Peeling a sťahujúci 
  • Osviežujúci  a povzbudzujúci
  • Zmäkčujúci a výživný,  zjemňuje pokožku  a chráni ju pred suchom
  • Upokojujúci a  regeneračný
  • Antioxidant
  • Bohatý na kyselinu laurovú dodáva mydlám vyrobeným za studena zmydelnením dobrú penivosť

INDIKÁCIE

  • Koža náchylná na akné
  • Šupinatá pokožka
  • Suché kože

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Oleje a balzamy na starostlivosť a masáž
  • Mydlá (mydlo Aleppo)
  • Starostlivé krémy
  • Čistiace masky

SYNERGIE

  • Mydlá: Olivový olej na mydlo Aleppo, éterický olej vavrínu na „vavrínovú“ tému, palmový olej, olej Copra, ...
  • Pokožka náchylná k atopickému rastu : rastlinné oleje z Cameliny, Maliny, éterický olej zo zelenej Myrty, ...
  • Koža náchylná na akné: rastlinný olej Nigella, Fragonia, éterické oleje Palmarosa, extrakt propolisu, ...

V PRAXI

Rastlinný olej z vavrínových bobúľ sa používa ako prísada do vašich kozmetických prípravkov.
Tento olej má tendenciu tuhnúť pri nízkych teplotách. Tento jav nemá žiadny vplyv na jeho kvalitu. V prípade potreby ho odporúčame zahriať. pred použitím fľašu podlejte prúdom horúcej vody na niekoľko minút, aby sa skvapalnila. Ak chcete skvapalniť väčšie množstvo oleja, umiestnite fľašu na 10 minút do horúceho vodného kúpeľa a občas ju pretrepte.

  • Silný olej, nepoužívajte čistý . Vavrínový bobuľový olej sa používa zriedený až do 40 - 50% ako prísada do vášho kozmetického prípravku.
  • Používa sa v zmesi s inými rastlinnými olejmi a prípadne s éterickými olejmi ako ošetrovací olej.
  • Používajte ako mastnú fázu v starostlivosti o telo alebo tvár (krémy, balzamy atď.)
  • Môže byť použitý pri zmydelňovaní za studena: odporúčame ho použiť na 15 až 30% vo vašich receptúrach „domáceho“ mydla.

VLASTNOSTI

  • Očista
  • Bohatý na upokojujúce látky , tradične odporúčaný na upokojenie bolesti a malých zápalov kože
  • Tradične sa používa na odvrátenie hmyzu

INDIKÁCIE

Rastlinný olej z vavrínových bobúľ sa tradične používa ako doplnok k liečbe v nasledujúcich prípadoch:

  • Nepohodlie v kĺboch
  • Nepohodlie svalov
  • Kožné problémy

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Oleje a balzamy na starostlivosť a masáž
  • Kúpeľové soli

SYNERGIE

  • Čistiace vlastnosti: Rastlinný olej Andiroba, éterické oleje z čajovníka, cesnaku, Ajowanu, bazalky, ...
  • Nepohodlie v kĺboch:  rastlinný olej z Andiroby, macerát arniky, éterické oleje z Gaulthérie a citrónový eukalyptus, ...

V PRAXI

Rastlinný olej z vavrínových bobúľ sa používa ako prísada do vašich prípravkov.

  • Silný olej, nepoužívajte čistý . Vavrínový bobuľový olej sa používa zriedený až do 40 - 50% ako prísada do vašej prípravy, napríklad na výrobu masážneho oleja pre kĺby.
    Používa sa ako mastná fáza v mastiach, balzamoch a mastiach.
  • Nepoužívajte vnútorne .

VLASTNOSTI

  • Pomáha  bojovať proti lupinám
  • Čistí a upokojuje  podráždenú a poškodenú pokožku hlavy

INDIKÁCIE

  • Lupiny
  • Mastné pokožky hlavy
  • Vlasy a pokožka náchylné na nepríjemné pocity

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Starostlivosť proti lupinám
  • Tuhý šampón (vo forme mydiel vyrábaných zmydelňovaním za studena)

V PRAXI

Vavrínový rastlinný olej sa používa ako prísada do vašich kozmetických prípravkov.

  • Silný olej, nepoužívajte čistý . Vavrínový bobuľový olej sa používa zriedený až do 40 - 50% ako prísada do vášho kozmetického prípravku.
  • Používa sa ako mastná fáza v starostlivosti o vlasy (krémy, kondicionéry, masky atď.)

VLASTNOSTI

  • Udržuje kopytá koní,  stimuluje rast rohoviny
  • Chráni rohovinu pred vysychaním  a udržuje jej pružnosť
  • Znižuje tvorbu seimes  (trhliny a praskliny v kopytách) a ich vyschnutie
  • Chráni kopytá pred vývojom baktérií a plesní
  • Zaujímavé pre svoje známe pôsobenie ako repelent proti komárom a parazitom

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Starostlivosť o konské kopyto
  • Prípravok na odvrátenie hmyzu a parazitov
  • Upokojujúca starostlivosť o pokožku pre zvieratá (poškodená pokožka)

SYNERGIE

  • Pokojný letný večer: éterické oleje z citronely, ružovej pelargónie, citrónového eukalyptu, rastlinného oleja Neem.

V PRAXI

  • Po vyčistení kopýt pomocou štetca naneste na vrchol kopýt olej.
  • Nepoužívajte čistý prostriedok na pokožku alebo srsť, zriedte v inom rastlinnom oleji.
  • Môže byť obsiahnutý ako účinná látka alebo ako mastná fáza vo vašej domácej veterinárnej starostlivosti (šampóny, mlieka atď.)
  • Ako zmes s neutrálnym rastlinným olejom (napríklad Jojoba) alebo ako sprej zmiešaný s alkoholom, pri miestnych aplikáciách na zvieratá, aby sa mušky, komáre a hady nedostali do srstí koní a kráv, najmä v lete.

- Silný olej,  nepoužívajte na pokožku čistý . Zrieďte v neutrálnejšom rastlinnom oleji (Jojoba, Makadamia, Olivy ...) alebo vo vzorci. V prípade pochybností alebo konkrétneho problému sa poraďte so svojím lekárom.
Tento olej si vzhľadom na obsah éterického oleja  nenanášajte na oči a sliznice .
-  Vykonajte test kožnej tolerancie v záhybe lakťa  najmenej 48 hodín pred akýmkoľvek použitím.
- Existujú prípady alergií, a to najmä alergií u ľudí citlivých na asteraceae (nechtík, sedmokráska, harmanček atď.) V dôsledku prítomnosti seskviterpénových laktónov.
-  Nepožívajte, iba na vonkajšie použitie.

100% čistý a prírodný, panenský , bez akejkoľvek chemickej úpravy, v kozmetickej kvalite

BIO Cosmos certifikovaný

Organické a divoké, 100% ekologické certifikované spoločnosťou Ecocert Greenlife podľa štandardu COSMOS.

- Vzhľad:  viskózny olej, polotuhý až tuhý pri nízkej teplote
- Farba:  tmavozelená až hnedozelená
- Zápach:  silný a aromatický, korenistý, svieži, charakteristický pre vavrín bobkový, pripomínajúci mydlo Aleppo
- Dotyk:  bohatý , preniká pomaly a nezanecháva zvyškový film

 
Hustota
0,90 - 0,94
 
Zmydelňovací index
185-215
 
Zloženie

Zloženie mastných kyselín   :

  • Polynenasýtené esenciálne mastné kyseliny (PUFA alebo EFA): kyselina linolová (21,85%)
  • Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA):  kyselina olejová (36,70%)
  • Nasýtené mastné kyseliny (AGS):  kyselina laurová (16,37%),  kyselina palmitová (16,63%), kyselina stearová (1,38%)

Zameranie na kyselinu olejovú:  kyselina olejová pochádza z latinčiny a oleum znamená olej. Tento lipid je súčasťou rodiny omega-9. Je to najhojnejšia z mononenasýtených mastných kyselín s dlhým reťazcom v našom tele. Veľmi výživný pre pokožku, robí ju pružnejšou a jemnejšou, ale aj žiarivejšou.  
Zameranie na kyselinu laurovú: kyselina laurová  je nasýtená mastná kyselina, ktorá má zvláštnu afinitu k pokožke a k vlasovým proteínom. V zložení je kyselina laurová veľmi užitočná pri výrobe mydiel: prispieva k tvrdosti mydla, k jeho čistiacemu účinku a k rýchlej tvorbe ľahkej peny. 

Ostatné aktívne zložky : 

  • Esenciálny olej (asi 1%) vrátane 1,8-cineolu (asi 15%), E- (beta) -ociménu (asi 30%), beta-eleménu (asi 6%), seskviterpénových laktónov ...

Podmienky skladovania

Stabilný rastlinný olej. Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla.





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien