logo template4

BIO RICÍNOVÝ OLEJ

Cena 1.49
Dostupnosť: skladom +2
vyberte veľkosť:
10 ml1 0.000
100 ml 5.490
250 ml1 7.490
1000 mlna objednávku 37.490
Kód produktu: a 1097
Výrobca: aroma
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

ORGANICKÝ RICÍNOVÝ OLEJ

Tento olej sa používa vo vašich kozmetických prípravkoch na spevnenie nechtov, vlasov a mihalníc. Je ideálny na opravu a výživu suchých, devitalizovaných, rozštiepených končekov, krehkých alebo krepatých vlasov, je známe, že podporuje rast.

Ricínový olej sa získava zo semien Ricinus communis Euphorbiaceae. Rastlina ricínového oleja, okrasná rastlina v našich končinách, môže v tropických a subtropických oblastiach dosiahnuť desať metrov. Jeho charakteristické ovocie je podľa zrelosti pokryté zelenými alebo červenými tŕňmi . Ako zreje, škrupina sa vysuší a otvorí sa a odhalí tak 3 semená bohaté na olej .
Ricínový olej získaný lisovaním za studena sa vyznačuje veľmi vysokou viskozitou (je to najhustejší rastlinný olej). Vďaka tomu je ricínový olej vynikajúcim zmáčadlom a dispergačným prostriedkom na pigmenty, ideálny na make-up .
Vďaka svojej špecifickej mastnej kyseline, kyseline ricínolejovej, robí tento olej skrášľovacím ošetrením s úžasnými prednosťami, ktoré sú známe už z antiky, odkedy ho Kleopatra používala ako odličovač . 

Posilňuje nechty, mihalnice a vlasy. Je to tiež  vynikajúca prísada pre veterinárnu starostlivosť  , aby zahustil hrivu  koní
Náš organický ricínový olej sa extrahuje lisovaním za studena z ricínových bôbov , čo pomáha udržiavať všetky vlastnosti oleja.

 

VLASTNOSTI

  • Upokojuje citlivú a  na nepohodlie náchylnú pokožku s jeho zmäkčením a regeneračnou akciou .
  • Je známy tým, že pôsobí proti tmavým škvrnám na tvári a rukách.
  • Ricínolejová kyselina je tiež známa, že je činidlo, ktoré inhibuje rast mikróbov, ktoré dáva ricínovému oleju aktívu čistiacu starostlivosť  .
  • Vo veľmi vysokej viskozite, poskytuje vynikajúcu disperziu pigmentov a lesk rúžu.
  • Dáva hustú a krémovú penu v studených saponifikačných mydlách .

INDIKÁCIE

  • Starostlivosť o pokožku náchylnú na nepríjemné pocity
  • Citlivé kože
  • Hnedé škvrny, tehotenské fľaky
  • Pleť s nedokonalosťami

POUŽÍVA SA

Na použitie ako prísada do vašich prípravkov na starostlivosť o pokožku:

  • Ideálne na líčenie (riasenky, ceruzky, kohl, rúže ...)
  • Lesklé balzamy na pery

SYNERGIE

  • Proti pigmentovým škvrnám: éterické oleje zo zeleru, mrkvy ...

V PRAXI

Môže sa použiť ricínový olej:

  • Ako zmes s inými rastlinnými olejmi a prípadne  éterickými olejmi na zloženie ošetrujúcich alebo masážnych olejov. Vzhľadom na jeho vysokú viskozitu a hustý a lepivý pocit vám odporúčame, aby ste ho spojili s tekutejším olejom.
    V spojení s maslami a prípadne voskami na prípravu balzamov na pery alebo na telo.
  • Ako mastná fáza v zložení krémov a mliek na ruky, telo a tvár.
  • V spojení s inými rastlinnými olejmi (palmový, kopra, olivový ...) pri príprave studených saponifikačných mydiel. Pre krémovú a hustú penu vám odporúčame použiť v zmesi na zmydelnenie ricínový olej na 5 - 20% v kombinácii s olejom Copra alebo kokosový olej na 15 - 30%.

Ricínový rastlinný olej možno tiež integrovať do hotovej neutrálnej základne AZ až do maximálnej výšky 5%, aby sa dosiahlo:

  • emulzia: s organickým neutrálnym rastlinným mliekom, organickým neutrálnym krémom pre omladenie a organickým potlačovačom smädu
  • vodný gél: s organickým gélom z aloe vera penivý produkt: s ORGANICKÝM neutrálnym čistiacim krémom
  • mydlo: s mydlovým základom Melt & Pour

Až 95% na dosiahnutie:

  • čistiaci olej: s koncentrovaným micelárnym základom

VLASTNOSTI

  • Posilňuje vlasy, nechty a mihalnice.
  • Obaluje  a vyživuje poškodené a poškodené vlasy trvalým pôsobením, sfarbením ...
  • Je známe, že podporuje rast vlasov, rias a nechtov.

INDIKÁCIE

  • Suché, devitalizované, matné vlasy
  • Rozštiepené končeky vlasov, lámavé, poškodené končeky
  • Strata vlasov
  • Stimulátor a spevňovač vlasov
  • Krehké, jemné alebo štiepané nechty
  • Údržba mihalníc

POUŽÍVA SA

Používajte ako prísadu do svojich prípravkov na starostlivosť o vlasy:

  • Starostlivé oleje pre poškodené ruky a lámavé nechty
  • Šampóny a masky na vlasy
  • Jemné odličovače pre dlhé, plné riasy
  • Starostlivosť, maskary a obočie

SYNERGIE

  • Na výživu vlasov: rastlinné oleje Sapote, kokos ...
  • Posilňujúce a stimulujúce vlasy: éterické oleje z Bay Saint Thomas, grapefruitu, šalvie Clary ...
  • Proti lupinám: éterické oleje z Eucalyptus radiata, Geranium, Laurel, Palmarosa, Tea tree, Cade ...
  • Na masáž nechtovej kožičky: éterické oleje z citrónu, ylang-ylangu ...

V PRAXI

Môže sa použiť ricínový olej:

  • Ako zmes s inými rastlinnými olejmi a prípadne  éterickými olejmi na zloženie ošetrujúcich alebo masážnych olejov. Vzhľadom na jeho vysokú viskozitu a hustý a lepivý pocit vám odporúčame, aby ste ho spojili s tekutejším olejom.
    V spojení s maslom pre zloženie balzamov a séra na konce.
  • Ako mastná fáza v zložení starostlivosti o vlasy, masky alebo kondicionér.

Ricínový rastlinný olej možno tiež integrovať do hotovej neutrálnej základne AZ až do maximálnej výšky 5%, aby sa dosiahlo:

  • emulzia: s BIO neutrálnym základom vlasovej masky
  • penivý produkt: s BIO neutrálnym čistiacim krémovým základom

Neprehĺtajte - Tento olej by mal byť kvôli silným laxatívnym a preháňacím účinkom vyhradený na vonkajšie kozmetické použitie.
- Uchovávajte mimo dosahu detí.

Kozmetická prísada, 100% čistý a prírodný
Organické, certifikované spoločnosťou Ecocert Greenlife podľa štandardu Ecocert 
Organická kozmetika

- Vzhľad: veľmi viskózna olejovitá kvapalina
- Farba: bezfarebná až veľmi slabo žltá
- Zápach: veľmi mierne vnímateľný
- Dotyk: veľmi mastný a viskózny

Hustota
0,954 - 0,960
 
Zmydelňovací index
167-187
 
Zloženie v mastných kyselinách:
  • Polynenasýtené esenciálne mastné kyseliny (PUFA alebo EFA) alebo vitamín F: kyselina linolová (omega-6) (7,41%)
  • Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA):  kyselina ricínolejová (77,78%) , kyselina olejová (omega-9) (5,23%)
  • Nasýtené mastné kyseliny (AGS): kyselina palmitová (1,88%), kyselina stearová (2,23%)

Zameranie na kyselinu ricinolejovú: kyselina ricinolejová je derivát kyseliny olejovej. Je aktívnou zložkou ricínového oleja. Kyselina ricinolejová okrem svojej laxatívnej aktivity zabraňuje množeniu zárodkov (baktérie, plesne atď.). Je aktívna aj pri liečbe určitých kožných problémov (akné, dermatózy, plesňové infekcie, zápaly ...).

Podmienky skladovania

Stabilný rastlinný olej. Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla.
 





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien