logo template4

Domáci zvlhčujúci krém s kakaovým maslom a kokosovým olejom

Domáci zvlhčujúci krém s kakaovým maslom a kokosovým olejom (recept)

Kakaové maslo je obľúbeným produktom ľudí na celom svete. Je hlavnou zložkou väčšiny čokolád. Táto prírodná masť sa extrahuje z kakaových bôbov a roky sa používa ako súčasť toaletných potrieb, liekov a kozmetiky.

Kakaové maslo je po celom svete známe ako „Theobroma“, čo znamená „Jedlo bohov“. Kakaové maslo je bežnou zložkou výrobkov starostlivosti o pokožku kvôli svojim terapeutickým vlastnostiam. Po celé storočia používali ľudia v Afrike kakaové maslo na zvlhčenie pokožky, ktorá je vystavená pôsobeniu prudkého slnka a vetra.

Pravdepodobne mnohí z vás už používajú kakaové maslo vo svojom každodennom živote. Ponúkame vám náš osvedčený recept na domácu masť - krém, ktorá pomáha hĺbkovej hydratácii pokožky.

Kokosový olej má antivírusové, antibakteriálne a antimikrobiálne vlastnosti, vďaka čomu je vynikajúci na čistenie pleti. Keď sa kokosový olej vstrebáva do pokožky, pomáha znižovať výskyt vrások a jemných vrások tým, že udržuje vaše spojivové tkanivá silné a pružné.

Vitamín E môže pomôcť regenerovať bunky, zlepšiť tón pleti a zmierniť zápal. Vitamín E je jednou zo zložiek, ktorú skutočne odporúčame pridať do ktoréhokoľvek domáceho hydratačného krému. 

Kakaové maslo je vynikajúci prírodný zvlhčovač, ktorý sa topí pri izbovej teplote. Vysoký obsah mastných kyselín v kakaovom masle vedie k hĺbkovej hydratácii. Jedným z najlepších spôsobov, ako zvlhčiť pokožku, je výroba domácej masti podľa nasledujúceho receptu:

Potrebné výrobky:
- 30 g kakaového masla
- 30 g organického kokosového oleja
- 30 g mandľového oleja
- 20 kvapiek levanduľového éterického oleja
- 5 kvapiek vitamínu E

Spôsob prípravy:
1. Zmiešajte všetky prísady okrem éterického oleja.
2. Všetky suroviny spolu pri strednej teplote nad parou roztopíme a stále miešame.
3. Vyberte z platničky a nechajte zmes mierne vychladnúť.
4. Pridajte éterický olej.
5. Zmes vložte na asi hodinu do chladničky, aby mierne stuhla.
6. Zmes vyberieme a mixujeme asi desať minút ručným mixérom.
7. Vráťte asi na pätnásť minút do chladničky.
8. Masť skladujte v sklenenej nádobe s vekom na chladnom mieste.

Doporučujeme zakúpiť spolu s tovarom