logo template4

OLEJ MARULA BIO

Cena 2.54
Pôvodná cena 2.99, Zľava 15 %
Dostupnosť: skladom +1
vyberte veľkosť:
10 mlna sklade u dodávateľa 0.000
30 ml1 6.790
100 mlna sklade u dodávateľa 22.900
Kód produktu: a 1074
Výrobca: aroma
: 24 mesiacov
ks

ORGANICKÝ RASTLINNÝ OLEJ MARULA

Tento vzácny olej z Afriky, bohatý na antioxidanty, je ideálny v kozmetike na výrobu produktov proti starnutiu. Prináša zjemňujúci a revitalizačný účinok pri starostlivosti o unavenú pokožku a výživný pri starostlivosti o suchú pokožku. Môže sa tiež použiť vo výživových receptoch na starostlivosť o suché alebo lámavé vlasy.

Prezývaný aj „sloní strom“, pretože slony milujú jeho ovocie, Marula alebo Sclerocarya birrea , je strom, ktorý rastie na juhu afrického kontinentu a v časti západnej Afriky. Môže dosahovať výšku 7 až 18 m a v Južnej Afrike bol vyhlásený za chránený strom v roku 1951, pretože má v tejto oblasti veľký význam pre potraviny, obchod, kultúru a medicínu , najmä medzi Bantusmi. Miestni obyvatelia považujú tento multifunkčný strom za súčasť mnohých legiend a obradov a jeho listy sa používajú na rôzne liečivé účely, zatiaľ čo jeho plody sa konzumujú ako také alebo sa fermentujú na výrobu piva.. Známe pre svoju bohatosť na vitamín C, tieto plody so žltou šupkou a bielou dužinou sa tiež používajú na výrobu likéru, ktorý je rozšírený v južnej Afrike.

Plody obsahujú obzvlášť tvrdé jadro, podľa ktorého má strom botanický názov (skleros = tvrdý, karya = orech) a obsahuje semená. Konzumujú sa tak, ako sú, alebo sa používajú na výrobu oleja Marula, ktorý je veľmi cenený ako prísada do starostlivosti o pokožku a vlasy . Ľudia Zulu ho používali ako masážny olej , zatiaľ čo Tsonga ho ocenila na hydratáciu a výživu pokožky a na skrášlenie a ochranu suchých a lámavých vlasov . Marula olej má zaujímavé zloženie mastných kyselín, ktoré vyživujú pokožku, udržiavajú jej pružnosť a zabraňujú dehydratácii. a vďaka svojej bohatosti na antioxidačné látky je vynikajúcim prostriedkom proti starnutiu . Je mäkký a ľahko sa vstrebáva pokožkou a je veľmi príjemný na výrobu mnohých kozmetických výrobkov. Je tiež vynikajúcou účinnou látkou na zloženie masážnych olejov a môže sa použiť ako nosná zložka na výrobu aromaterapeutických zmesí .

VLASTNOSTI

  • Chráni pokožku pred dehydratáciou a spomaľuje stratu vody z pokožky. Štúdie tak preukázali jeho účinnosť pri zlepšovaní hydratácie pokožky * .
  • Vyživuje, zjemňuje pokožku vďaka svojej bohatosti na omega-9 a omega-6 mastné kyseliny.
  • Bohatý na antioxidanty, bojuje proti prejavom starnutia  pokožky a pomáha udržiavať tón a pružnosť pokožky .
  • Veľmi príjemný hodvábny dotyk s dobrým kĺzaním, ideálny na výrobu masážnych olejov
  • Ľahko sa vstrebáva pokožkou a nezanecháva mastný vzhľad
  • Dobrá oxidačná stabilita

INDIKÁCIE

  • Suchá, veľmi suchá a devitalizovaná pokožka
  • Dehydratovaná pokožka
  • Zrelá pokožka, nemá tón
  • Citlivé kože
  • Vrásky, jemné linky od dehydratácie
  • Strie

POUŽÍVA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Anti-aging ošetrenie tváre, tela a očí (séra, mlieka a krémy)
  • Výživné a regeneračné denné alebo nočné krémy
  • Hydratačný * a výživný krém na telo
  • Masážne oleje

* hydratácia horných vrstiev epidermis

SYNERGIE

  • Pre starostlivosť proti starnutiu a regeneráciu: rastlinné oleje zo šípok, Acai, ibišteka, argánu, brusnice, brutnáku lekárskeho, pupalky dvojročnej, čerešne, maliny, ryžových otrúb, éterických olejov z dreva Ho , damašskej ruže, bourbon geránium, Kadidlo, Linaloe, aktívne zložky koenzýmu Q10 (rozpustné v oleji), Algo'boost Jeunesse (v emulzii, pretože sú nerozpustné v oleji)
  • Na starostlivosť o normálnu až zmiešanú dehydratovanú pokožku: rastlinné oleje z jojoby, lieskových orieškov, púštnych ďatlí, aktívne zložky Intenzívny hydratačný komplex, koncentrovaný extrakt z uhorky, rastlinný silikón, Fucocert, extrakt z BIO bukových púčikov (v emulzii, pretože sú nerozpustné v oleji.
  • Na starostlivosť o suchú pokožku : rastlinné oleje zo sladkých mandlí, sliviek, kamélií, avokáda, sezamu, para orechov, účinné látky komplex intenzívnej hydratácie, rastlinný kolagén, Fucocert (v emulzii, pretože je nerozpustný v oleji), koncentrát fytosterolu, Rastlinný skvalán (rozpustný v oleji).
  • Na starostlivosť o citlivú pokožku : rastlinné oleje z ovsa, kameliny, boráku lekárskeho, brusnice, výťažky z nechtíka a nemeckého harmančeka CO 2 , účinné látky Bisabolol a koncentrát fytosterolu (rozpustný v oleji).

VLASTNOSTI

  • Vyživuje a skrášľuje vlasy
  • Zjemňuje a obaľuje poškodené a suché vlasy a chráni ich pred dehydratáciou
  • Chráni farbené vlasy
  • Vyživuje a posilňuje nechty

INDIKÁCIE

  • Suché a matné vlasy
  • Farbené, odfarbené, melírované vlasy
  • Kučeravé alebo zvlnené vlasy
  • Poškodené, lámavé vlasy, rozštiepené končeky
  • Mäkké alebo lámavé nechty

POUŽÍVA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Olejové kúpele pred šampónom
  • Opravné a ochranné séra na konce
  • Hydratačné a výživné spreje (dvojfázové) na vlasy
  • Kondicionérové ​​krémy a masky na vlasy
  • Výživné balzamy
  • Výživný krém-šampóny

SYNERGIE

  • Pre efekt opláštenia : rastlinné oleje z brokolice, Pracaxi, Abyssinie
  • Príprava hydratačných a disciplinujúcich gélov : gél z aloe vera, rastlinný silikón
  • Na prípravu  vlasových kondicionérov alebo krémových  emulzií: emulgátory BTMS a kondicionér rastlín
  • Na vyživenie a skrášlenie suchých alebo poškodených vlasov  : rastlinné oleje z kokosu, ricínového oleja, avokáda, pracaxi, sapote, ibišteka, arganového oleja
  • Na ochranu farbených vlasov : rastlinné oleje z brusníc, ibišteka, paradajok
  • Na posilnenie a skrášlenie vlasov  (vo vašich vlasových krémoch a kondicionéroch): aktívne kozmetické prísady Rastlinné ceramidy, Honeyquat, Keratin'protect, Rastlinný silikón, Ryžové proteíny, Fytokeratín (tieto účinné látky sú rozpustné vo vode, nie v „oleji, sa používajú v emulziách)

100% čistý a prírodný, panenský , prvé lisovanie za studena, bez dezodorácie, bez akejkoľvek chemickej úpravy, kozmetická kvalita

100% všetkých zložiek pochádza z ekologického poľnohospodárstva.
COSMOS ORGANIC certifikovaný spoločnosťou Ecocert Greenlife podľa štandardu COSMOS

Kozmos organický

Vzhľad : tekutá olejovitá kvapalina
Farba : svetlo žltá
Zápach : charakteristický, s náznakmi semien a živočíšnymi tónmi panenského oleja. Vôňa je dosť výrazná, keď voňáte vo fľaštičke, ale rýchlo slabne pri aplikácii a nezostáva na pokožke.
Dotyk : pomerne prenikavý olej, ľahko absorbovaný pokožkou

Hustota
0,91
 
Zloženie hlavných mastných kyselín :
  • Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA): kyselina olejová (70,19%) (omega 9)
  • Polynenasýtené esenciálne mastné kyseliny (PUFA alebo EFA) alebo vitamín F: kyselina linolová (7,34%) (omega 6)
  • Nasýtené mastné kyseliny (AGS): kyselina palmitová (12,80%), kyselina stearová (7,74%)

Zameranie na kyselinu linolovú : kyselina linolová je polynenasýtená mastná kyselina patriaca do rodiny omega-6. Táto mastná kyselina nie je syntetizovaná v tele. Preto sa o nej hovorí, že je to „esenciálna“ mastná kyselina. Na kožnej úrovni vstupuje táto mastná kyselina do zloženia ceramidov. Podieľa sa na tvorbe epidermálnych lipidov a podieľa sa na tekutosti membrány. Kyselina linolová pomáha obmedziť stratu vody z pokožky a zároveň má zvláčňujúce a výživné vlastnosti.

Zoom na kyselinu olejovú  : kyselina olejová pochádza z latinského „oleum“, čo znamená olej. Tento lipid je súčasťou rodiny omega-9. Na rozdiel od omega-3 a omega-6 nie sú omega-9 klasifikované ako esenciálne mastné kyseliny, pretože ľudské telo si ich dokáže vyrobiť z iných mastných kyselín. Sú napriek tomu veľmi dôležité a podieľajú sa na dobrom kardiovaskulárnom fungovaní. Kyselina olejová je najhojnejšia z mononenasýtených mastných kyselín s dlhým reťazcom v našom tele. Veľmi výživná pre pokožku, robí ju pružnejšou a jemnejšou, ale aj žiarivejšou.

Ostatné aktívne zložky : 

  • Tokoferoly a tokotrienoly (vitamín E) : silné prírodné antioxidanty, ktoré bojujú proti poškodeniu buniek voľnými radikálmi, UV lúčmi ...
  • Fytosteroly (vrátane beta-sitosterolu) : zlepšujú bariérovú funkciu pokožky a mikrocirkuláciu, bojujú proti starnutiu pokožky a účinkom UV lúčov, majú upokojujúce a protizápalové vlastnosti.
 
Podmienky skladovania
Stabilný rastlinný olej. Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla.





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien