logo template4

Retro káva s čakankou, 100 g

Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 50203459
Dostupnosť: na sklade
3.74 bez DPH
4.49 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Retro káva s čakankou, Zdravnitza, 100 g

- 100% prírodný produkt
- Prírodná náhrada kávy
- Bez kofeínu
- Vhodné pre celú rodinu

"Retro káva" je nápoj, ktorý vás vráti do minulosti. Prírodná náhrada kávy z cíceru a raže s pridanou čakankou. Každá šálka „Retro Coffee“ má bohatú arómu, hustú chuť a výraznú zamatovú farbu.

Pravdepodobne si mnohí pamätáte, že naše staré mamy si doma namiešali aromatický a chutný nápoj, ktorým nahrádzali kávu. Tento teplý nápoj pili aj vnúčatá. Toto je "Retro káva" 

Zdravotné výhody:

Cícer
Cícer je jednoročná rastlina z čeľade bôbovité. Je to jedna z najstarších kultúrnych rastlín. Prvý dôkaz o jeho použití ako potraviny pochádza z obdobia pred 7500 rokmi a súvisí s prehistóriou mesta Jericho. Dnes je najväčším producentom India, pestuje sa aj v Turecku, Pakistane, Austrálii, Iráne, Etiópii, Mexiku. Cícer má vysokú nutričnú hodnotu – je zdrojom bielkovín, sacharidov, minerálov – železa, horčíka, fosforu, zinku, mangánu a medi. Rovnako ako ostatné strukoviny má vysoký obsah bielkovín a je tiež bohatý na vlákninu. V porovnaní s orechmi obsahuje menej tuku.

Raž
Raž obsahuje značné množstvo vlákniny, ktorá stimuluje prácu žalúdka a čriev. Vláknina zvyšuje viskozitu potravinovej hmoty, čím odďaľuje vyprázdňovanie žalúdka a tenkého čreva. To zvyšuje pocit sýtosti a znižuje chuť do jedla. Raž obsahuje menej škrobu ako pšenica a viac voľných cukrov, ktoré dominujú fruktooligosacharidom. Spolu s vlákninou majú stimulačný účinok na črevnú flóru, najmä na bifidobaktérie, teda pôsobia probioticky. Probiotiká priaznivo pôsobia na črevnú rovnováhu a v dôsledku toho zlepšujú funkciu tráviaceho systému.

Čakanka
Čakanka je výborným zdrojom vitamínov a minerálov, vrátane zinku, horčíka, mangánu, vápnika, železa, draslíka, ako aj vitamínov A, B6, C, E a K. Obsah týchto látok vysvetľuje všetky zdravotné benefity čakanky. Korene čakanky sú vynikajúcim zdrojom inulínu, typu prebiotickej vlákniny často spájanej so stratou hmotnosti a zlepšením zdravia čriev. Inulín je tiež cenným pomocníkom v boji s radom črevných a tráviacich problémov - reflux kyseliny, tráviace ťažkosti atď. Korene čakanky sú výborným zdrojom oligofruktózy. Kombinácia tejto látky s inulínom povzbudí telo, aby začalo bojovať s kilami navyše. Tieto dve látky regulujú hladinu ghrelínu, aminokyseliny, ktorá je primárne spojená s pocitom hladu. Znížením množstva ghrelínu čakanka znižuje možnosť prejedania sa a podporuje pocity sýtosti.

Ingrediencie:

Prášokovaný: Pražený cícer (40 %), Raž (40 %), Čakanka (20 %).

Neobsahuje žiadne technologické prísady! Bez pridaného cukru! Neobsahuje kofeín!

Nutričné hodnoty na 100 g:

Energia: 887 kJ / 212 kcal
Tuk: 1,86 g
z toho nasýtené: 0,16 g
Sacharidy: 429 g
z toho cukry: 3,73 g
Bielkoviny: 3,26 g
Vláknina: 7,55 g
Soľ: 0,06 g

Spôsob prípravy:

Jednu alebo dve čajové lyžičky zalejte 100 ml vody a varte do varu.

Môže byť sladená prírodným sladidlom, ako je stévia, javorový sirup, erytritol atď.

Môžete zvýšiť množstvo a pripraviť si nápoj podľa svojho želania. Čím viac retro kávy použijete, tým viac bude chuť nápoja hustejšia a silnejšia.

"Retro káva" je vhodná pre diabetikov.

Balenie: 100 g