logo template4

MIMOSA KVETINOVÝ VOSK 10 g

Cena 4.90
Dostupnosť: na sklade u dodávateľa
Kód produktu: a 1266
Výrobca: aroma
: 24 mesiacov
ks

MIMOSA KVETINOVÝ VOSK

Mimosový vosk sa extrahuje z kvetov mimózy Acacia decurrens, kríka so žltými kvetmi s veľmi charakteristickým vzhľadom a vôňou. Prirodzene vyrobený z voskových esterov a fytosterolov, tento vosk zabraňuje tvorbe dehydratácie pokožky tvorbou ochranného filmu. Jeho typická vôňa, príjemne medová, robí tento vosk surovinou pre milovníkov mimóz, ktorí ho ocenia najmä v balzamoch na pery. Je tiež ideálny v krémoch pre svoj zahusťovací a ochranný účinok a obzvlášť sa odporúča pre citlivú pokožku.

Mimosa patrí do rodiny Acacias . Pôvodom z tropických krajín, toto „ zimné slnko “ sa veľmi dobre prispôsobilo regiónu Var a Azúrovému pobrežiu, kde sa dokonca každý rok oslavuje pre svoje žlté kvety zoskupené v bambuliachDnes sa pestuje rovnako pre žlté kvety voňavých a ozdobných pomponoch, ako aj pre svoje liečivé vlastnosti (kôra má regeneračné vlastnosti) alebo kozmetika. Destiláciou jeho kvetov sa extrahuje vosk s typickou vôňou, príjemne medový, ideálny na vytvorenie balzamov na pery alebo na teloMimózny vosk, ktorý sa skladá hlavne z voskovitých mastných esterov s dlhým reťazcom a fytosterolov, zvyšuje zadržiavanie produktu na pokožke a zabraňuje dehydratácii tvorením ochranného filmu .

Kvetinové vosky sa získavajú pri výrobe absolútnych látok a koncentrujú sa voskové a olejovité zlúčeniny kvetu, ako sú mastné estery, mastné alkoholy, fytosteroly ..., pričom sa zachovávajú niektoré aromatické zlúčeniny kvetu, ktoré im dodávajú charakteristický zápach. Kvetinové vosky sú preto veľmi zaujímavé na to, aby vašim kozmetickým výrobkom priniesli luxusné voňavé tóny a zároveň hrali úlohu textúry a zmäkčovadla

Organoleptické vlastnosti

- Vzhľad : tvrdý vosk v pastilkách
- Farba : svetlohnedozelená
- Zápach : Jemná vôňa mimózy, medu, púdru a kvetín, veľmi príjemná

Podmienky skladovania: Skladujte pri izbovej teplote mimo vlhkosti a svetla. Po použití nádobu dobre uzavrite.
 

ČUCHOVÝ POPIS

Poznámky sladké kvetinové, medové , mierne práškové . Mimosa vosk má veľmi jemnú vôňu, čo sa veľmi cení pri starostlivosti o tvár, pery, ruky, ...

 

VLASTNOSTI

  • Textúrny prostriedok: zahusťuje vzorce
  • Filmogénna, ochranná a zvláčňujúca látka : bohatá na voskové estery a fytosteroly, zvláčňuje pokožku a zabraňuje jej dehydratácii.
  • Stabilizuje a zahusťuje emulzie a poskytuje krémom jemný a hladký pocit a zvláčňujúci a ochranný účinok
  • Vonný prostriedok : zdobí kozmetické prípravky jemnými tónmi mimózy
 

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Krémy: ideálne pre citlivú pokožku, zvyšuje ochrannú a filmotvornú silu emulzií
  • Voňavé a ochranné balzamy
  • Tyčinky a rúže
  • Lesk
  • Prírodné sviečky
  • Tuhé parfumy
 

NIEKOĽKO NÁPADOV

  • Výživný krém na suchú pokožku
  • Ochranný balzam na pery s mimózou
  • Kvetinový balzam na telo
 

SYNERGIE

  • Citrusové vrchné tóny: bergamot, mandarínka, pomaranč ...
  • Ovocné tóny: melón, čierna ríbezľa, broskyňa ...
  • Kvetinové poznámky: Neroli, jazmín, kosatec, gardénia ...
  • Jantárové základné tóny: peruánsky balzam, vanilka, benzoín, ambreta ...
  • Absolút mimóza, pre tému lahodnej vône.
- Uchovávajte mimo dosahu detí, neprehĺtajte, vyhýbajte sa kontaktu s očami.
- Pri manipulácii s roztaveným voskom buďte opatrní, aby ste sa nespálili.
- Prírodná zlúčenina potenciálne prítomná v tomto vosku môže predstavovať riziko alergie u určitých citlivých osôb, ak je vosk začlenený do kozmetického prostriedku (podľa 7. zmeny a doplnenia Európskej smernice o kozmetických výrobkoch (2003/15 / ES). ): benzylbenzoát
- Spravidla vždy otestujte aplikáciu svojho prípravku v záhybe lakťa najmenej 48 hodín pred použitím.
 
dávkovanie 1 AŽ 20%
z celkovej hmotnosti vášho prípravku
teplota topenia 60 AŽ 65 ° C
NEROZPUSTNÝ VO VODE
ROZPUSTNÝ V OLEJI - Rozpustiť v horúcej olejovej fáze
Vosk rozpustite v dvojitom kotli s ostatnými zložkami olejovej fázy.

TYPICKÉ DÁVKY

  • V balzamoch a tyčinkách : 1 až 10% (z celkovej hmotnosti vášho prípravku) alebo ešte viac, ktoré sa majú pridať do olejovej fázy
  • V emulziách (krémoch) : 1 až 5% (z celkovej hmotnosti vášho prípravku), ktoré sa majú pridať do olejovej fázy - najlepšie výsledky dosiahnu zvyčajne 1 až 3%.
  • V olejových alebo tuhých parfémoch  : 5 až 30% (z celkovej hmotnosti vášho prípravku)
  • Vo sviečkach : 5 až 20% (z celkovej hmotnosti vášho prípravku)

SPOJENIA

  • Ako jediný vosk zmiešaný s olejmi a maslami vytvára balzamy a masti.
  • V kombinácii s emulgátorom : pridanie malého množstva (1 - 3%) vosku do emulzie ho zahustí a zvýši jeho stabilitu a schopnosť tvoriť film.
  • V kombinácii s inými prírodnými voskami (candelilla, carnauba, včelí) v tyčinkách a rúžoch.
  • V spojení s inými kvetinovými voskami , absolutmi a / alebo éterickými olejmi a olejmi / maslami, ktoré tvoria vaše pevné parfumy.
  • V kombinácii so sójovým voskom v sviečkach.
 
 





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien