Makadamové orechy - surové - bio - na váhu
Makadamiové orechy
Makadamia je rod zo štyroch druhov stromov pochádzajúcich z Austrálie a tvoriacich súčasť rastlinnej rodiny Proteaceae. Tisíce rokov pred osídľovaním Európy jedli austrálski domorodci pôvodné semeno, ktoré rástlo v dažďových pralesoch vo východnej Austrálii.
V porovnaní s inými bežnými jedlými semenami, ako sú mandle a kešu orechy, majú makadamie vysoký obsah tuku a nízky obsah bielkovín. Majú najvyššie množstvo mononenasýtených tukov zo všetkých známych semien a obsahujú približne 22% kyseliny omega-7 palmitolejovej. Obsahujú tiež 9% bielkovín, 9% sacharidov a 2% vlákniny, ako aj vápnik, fosfor, draslík, sodík, selén, železo, tiamín, riboflavín a niacín.
Makadamové orechy sú mimoriadnym zdrojom esenciálnych mastných kyselín. Neobsahujú cholesterol, hoci sú veľmi mastné. Olej z makadamových orechov je viac ako 84% nenasýtený, čo je najvyššie percento zo všetkých orechov, dokonca aj oproti olivovému alebo repkovému oleju.
Makadamové orechy sú bohaté na vitamíny E, A1, B1, B2, B5, B6, B3 (niacín) a vlákninu.
Sú tiež bohaté na polyfenoly a aminokyseliny.
Zloženie: makadamiové orechy
Pre vyváženú stravu.
Jesť 5-10 orechov denne pre zdravie.
Denná konzumácia 5-10 orechov môže významne znížiť hladinu cholesterolu. Pravidelná konzumácia makadamie tiež zabraňuje mŕtvici.



