logo template4

Čakankový prášok, prírodný, náhrada kávy, 100 g

Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: uvedené na obale
Kód: zdr 31721422
Dostupnosť: na sklade
4.92 bez DPH
5.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Čakankový prášok, prírodný, náhrada kávy, 100 g

- 100% prírodný produkt
- Prírodná náhrada kávy
- Bez kofeínu
- Vhodné pre celú rodinu

Čakanka je trváca rastlina, ktorá sa vyskytuje na celom svete, najmä v oblastiach s miernym a miernym podnebím. V staroveku sa stala populárnou vďaka svojmu terapeutickému účinku. Egypťania ju používali na liečbu problémov s pečeňou a žlčníkom. Čakanku konzumovali vo veľkom množstve, pretože vedeli, že čistí krv a odstraňuje toxíny z pečene.

Čakanka obsahuje polysacharid inulín, fruktózu, glykozid intibín (dodáva nápoju charakteristickú horkú chuť).

Zoznam užitočných látok je dlhý: vitamíny (B1, B2, PP, C), cholín, bielkoviny, pektín, triesloviny, organické kyseliny, karotény, minerály a stopové prvky (Na, Ca, Mg, K, Fe, P).

Čakankový prášok ako náhrada kávy

V dnešnej dobe sa môžeme často stretnúť s ľuďmi, ktorí milujú kávu, ale nemôžu ju z rôznych zdravotných dôvodov piť. Riešenie je mimoriadne ľahké - kávu nahrádzame jej prírodnou náhradou - práškom čakanky.

Káva čakanky je nápoj, ktorý sa pripravuje z koreňov rastliny, keď sa pražia a melú. Káva čakanky má podobnú chuť ako bežná káva a ľudia ju často označujú ako mierne drevitú alebo orechovú. Čakanku je možné použiť samostatne alebo v kombinácii s kávou na doplnenie jej chuti. Káva z čakanky neobsahuje kofeín!

Teplý nápoj z čakankového prášku má tonizujúci účinok v stave neustálej únavy, zlepšuje duševné schopnosti a zvyšuje koncentráciu.

Prášok z čakanky

Čakanka je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov vrátane zinku, horčíka, mangánu, vápnika, železa, draslíka, ako aj vitamínov A, B6, C, E a K. Obsah týchto látok vysvetľuje všetky zdravotné výhody čakanky.

Podporujte trávenie
Korene čakanky sú vynikajúcim zdrojom inulínu - typu prebiotickej vlákniny, ktorá je často spájaná s chudnutím a zlepšením zdravia čriev. Inulín je tiež cenným pomocníkom v boji proti mnohým črevným a tráviacim problémom - kyslému refluxu, tráviacim ťažkostiam a ďalším.

Zlepšuje činnosť srdca
Inulín extrahovaný z koreňov čakanky je nielen dobrý na trávenie, ale preukázateľne znižuje hladinu zlého cholesterolu v tele. Tento cholesterol je jednou z hlavných príčin aterosklerózy a vysokého krvného tlaku, pretože blokuje prietok krvi do tepien a žíl. Čakanka obsahuje aj rastlinné fenoly, ktoré majú antitrombotické a antiarytmické účinky. Rastlinné fenoly sú antioxidanty, ktoré zlepšujú rovnováhu krvi a plazmy.

Strata váhy
Korene čakanky sú vynikajúcim zdrojom oligofruktózy. Kombinácia tejto látky s inulínom povzbudzuje telo, aby začalo bojovať s nadváhou. Tieto dve látky regulujú hladinu grelínu - aminokyseliny, ktorá je spojená hlavne s pocitom hladu. Znížením množstva, čakanka znižuje možnosť prejedania sa a podporuje pocit sýtosti.

Zloženie:

Korene čakanky v prášku (Cichorium intybus).

Bezlepkový! Bez pridaného cukru! Bez kofeínu!

Nutričné hodnoty na 100 g:

Energia: 56 kcal / 234 kj
Tuk: 0,18 g
z toho nasýtené: 0 g
Sacharidy: 14,3 g
z toho cukry: 6,9 g
Bielkoviny: 1,1 g

Spôsob prípravy:

Ako náhrada kávy - nalejte 1 až 3 lyžičky. prášok čakanky so 150 - 200 ml vriacej vody. Dobre premiešajte. Môže byť osladený prírodným sladidlom, ako je erytritol, stévia, originálny kanadský javorový sirup a ďalšie.

Čakankový prášok sa môže použiť na prípravu zdravej tureckej kávy.

Môžete zvýšiť množstvo čakanky na výrobu nápoja podľa vášho výberu. Čím viac čakanky použijete, tým viac bude chuť nápoja hustejšia a silnejšia. Vodu môžete nahradiť pri príprave nápoja horúcim mliekom alebo vegánskou alternatívou - orechovým mliekom.

Prášok z čakanky sa môže tiež pridať do bežnej kávy na zlepšenie chuti a arómy.

Káva z čakanky je vhodná pre diabetikov.

Balenie: 100 g

Balené v Bulharsku