logo template4

Fava fazuľa, lúpaná, Pimenta, 250 g

Výrobca: pimenta
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 38484145
Dostupnosť: na sklade
2.74 bez DPH
3.29 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Fava fazuľa, lúpaná, Pimenta, 250 g

Fava fazuľa, tiež známa ako čierna fazuľa, je jednou z najstarších pestovaných potravín, ktoré ľudstvo pozná. Jej stopy sa našli v jaskyniach a v blízkosti sídlisk už 5000 rokov pred Kristom. Najčastejšie sa vyskytuje v oblasti Stredozemného mora – Grécko, Taliansko, Španielsko, Maroko, Alžírsko. Fava fazuľa má tiež kulinársku tradíciu v Latinskej Amerike, kde ju milujú vyprážanú a solenú.

Fava fazuľa, podobne ako fazuľa, má mnoho pôsobivých zdravotných výhod, ako aj neuveriteľnú nutričnú hodnotu. Tieto skromné zrná, ktoré sa pestujú a jedia v krajinách po celom svete, sú plné zdravých vitamínov a minerálov – vrátane bielkovín, vlákniny, železa a horčíka – a sú chutné.

Zdravotné výhody:

Fava fazuľa je chutná a výživná strukovina, ktorá má aj významné zdravotné benefity.

Fava fazuľa je známa vysokým obsahom bielkovín, čo je skvelý pomocník pri znižovaní rizika srdcových ochorení a posilňovaní imunity.

Fava fazuľa je dobrým zdrojom draslíka, železa, kyseliny listovej, antioxidantov a vlákniny.

Zrná Fava majú vysoký obsah mangánu, minerálu, o ktorom bolo dokázané, že pomáha telu zlepšiť štruktúru a silu kostí.

Pravidelná konzumácia fazule fava môže výrazne posilniť váš imunitný systém, pretože fazuľa je plná antioxidantov, ktoré sú nevyhnutné pre imunitnú obranu vášho tela.

Tieto obilniny sú zdrojom mnohých základných živín pre zdravé tehotenstvo, vrátane kyseliny listovej a železa.

Folát je vo vode rozpustný vitamín, ktorý sa nachádza najmä v zelenej listovej zelenine a strukovinách. Kyselina listová je syntetická forma folátu a nachádza sa v doplnkoch a obohatených potravinách.

Folát je dôležitý pre tehotné ženy, pretože pomáha predchádzať defektom neurálnej trubice u vyvíjajúceho sa dieťaťa.

Ingrediencie:

Fava fazuľa - sušená a olúpaná.

Nutričné hodnoty na 100 g:

Energia: 1464 kJ / 350 kcal
Tuk: 1 g
Sacharidy: 53 g
z toho cukry: 6 g
Bielkoviny: 24 g
Vláknina: 0,2 g
Soľ: 0,16 g

Spôsob prípravy:

Na priamu konzumáciu po tepelnej úprave.

Struky sa očistia a olúpajú, fazuľa sa rýchlo a rovnomerne uvarí. Priveďte do varu a potom zredukujte na mierny var. Olúpanú fazuľu uvaríme do mäkka. To môže trvať od 10 do 45 minút v závislosti od veľkosti fazule.

Fava Fazuľa sa hodí k mäsovým a zeleninovým jedlám.

Balenie: 250 g

Pôvod: Turecko