€ / EUR

Vyberte menu

$ / USD

£ / GBP

Kč / CZK

€ / EUR

  logo template4

Estragón 50 / 500 / 1000 g

vyberte veľkosť:
50 g 1.390
500 g 10.190
1000 g 19.990
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: wt 1677
Dostupnosť: na sklade
Cena bez DPH: 1.16
1.39 ks

Estragón 50 / 500 / 1000 g

Estragón je aromatická bylina, ktorá je považovaná za jednu zo štyroch najlepších koreniacich prísad v tradičnej francúzskej kuchyni. Táto trváca rastlina, ktorá je tiež bežne známa ako estragon a dračia bylina, pochádza z väčšiny severnej pologule vrátane Európy, Ázie, Indie, západnej Severnej Ameriky a častí severného Mexika.
 
Listy estragónu sa môžu pochváliť jemnou chuťou podobnou anízu s nádychom mäty a korenia. Najznámejší je svojou úlohou vo francúzskej béarnaise omáčke a bylinkovej zmesi jemných bylín.
Estragón je klasická francúzska bylinka používaná na vylepšenie kuracieho mäsa, rýb a zeleniny. V recepte má dvojitú funkciu ako korenie a ako chuťová zložka.
Estragón (Artemisia drancunculus) je trváca kulinárska bylina, ktorá sa používa pre svoju vysoko aromatickú povahu a sviežu chuť. Jedna zo štyroch „jemných bylín“ francúzskej kuchyne, jedinečná chuť sa väčšinou vyskytuje v jedlách z kuracieho mäsa, rýb a vajec. Zatiaľ čo existuje niekoľko odrôd estragónu (vrátane ruského a divokého), jemný francúzsky estragón je zvyčajne druh vybraný na kulinárske použitie, pretože má najrobustnejšiu chuť.
SUŠENÉ LISTY ESTARAGÓNU: je kulinárska bylina, ktorá je známa pre svoje lesklé, sladké tóny bazalky, sladkého drievka, anízu a šepot borovice a trávy. Najbežnejším typom používaným pri varení je francúzska odroda. Estragón je súčasťou mnohých francúzskych jedál. Použite sušené estragónové listy na ochutenie tekvice a paradajok, alebo pomeľte a premiešajte so syrom feta a marinujte v olivovom oleji, aby ste získali nebeskú prísadu do šalátu.
Estragón sa kedysi používal na liečbu jedovatých uhryznutí a má tiež dlhú históriu ako prostriedok na podporu trávenia. Estragónový čaj sa stále používa na urýchlenie tvorby žlče v pečeni, čím pomáha telu odstraňovať toxický odpad.
Skombinujte s horčicou, olivovým olejom a bielym vínnym octom na lahodný šalátový dresing
Používa sa na dochucovanie jedál z kreviet, kuracieho mäsa, zeleniny a vajec
Skombinujte suchý estragón s horčicou, olivovým olejom a bielym vínnym octom a vytvorte chutný šalátový dresing. 
Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien