logo template4

Buriti olej - na váhu

Cena 6.99
Dostupnosť: skladom +1
vyberte hmotnosť:
15 g 0.000
30 g 6.000
50 g 12.000
100 g 22.000
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

Buriti olej - na váhu


Ponúkame vám vysoko kvalitný olej Buriti vyrobený v amazonskom regióne. Je to tmavožltá až červenohnedá farba s typickou jemnou arómou.
 
Buriti sa väčšinou pestuje v amazonskom dažďovom pralese. Je to jeden z exotických zázrakov známy domorodcami ako „strom života“ kvôli upokojujúcim a oživujúcim vlastnostiam. Buriti má vysokú prirodzenú koncentráciu beta-karoténu, ktorá chráni pokožku. Je to silný antioxidant známy pre svoju vysokú schopnosť znovuobnovovať bunky a je vynikajúci pre prípravky proti starnutiu. Buriti olej je bohatý na nenasýtené mastné kyseliny a obsahuje vitamíny E a A, ktoré podporujú vynikajúce zvláčňujúce vlastnosti, ktoré pomáhajú obnovovať, zvlhčovať a rehydratovať kožné bunky.
Buriti olej, tiež označovaný botanickým názvom Mauritia flexuosa, sa lisuje za studena extrahovaním z buničiny buriti, člena rodiny palmy. Panenský buriti olej má vďaka svojej prirodzene vysokej koncentrácii obsahu beta-karoténu žiarivú charakteristickú oranžovočervenú farbu. Buriti olej je priaznivá zložka v kozmetickom priemysle a priemysle osobnej starostlivosti, ktorú vyhľadávajú tvorcovia prípravkov na lokálnu aplikáciu na starostlivosť o pleť a vlasy. Vďaka svojim prírodným zvláčňujúcim vlastnostiam je ideálnou prísadou do rôznych zvlhčujúcich produktov, ako sú balzamy na pery, pleťové krémy, telové vody a séra. Je známe, že buriti olej má vysoký obsah beta-karoténu a okrem toho, že je bohatý na kyseliny palmitové, linolové a arachidové, antioxidačné účinky a výhody pre konečné výrobky. Táto zložka sa bežne vyskytuje v lokálnych výrobkoch určených na ochranu pokožky pred poškodením slnkom.
 
Buritový olej je najbohatším zdrojom b-karoténu medzi olejmi (obsah tejto látky je vyšší ako v mrkvovom oleji), obsahuje karotenoidy a provitamín A. Vynikajúci zdroj mastných kyselín olejov (vďaka ktorým sa rýchlo vstrebáva do pokožky) a množstvo ďalších esenciálnych mastných kyselín, ktoré prispievajú k produkcii kolagénu a elastínu, aby pokožku zjemnili.
 
Kozmetické vlastnosti oleja z Buriti:
Silný antioxidant, ktorý odstraňuje deštruktívny účinok voľných radikálov;
Obnovuje bariérovú funkciu pokožky;
Má zmierňujúci účinok;
Má hydratačný účinok, osviežuje vzhľad pokožky;
Obnovuje rovnováhu vody reguláciou obsahu vlhkosti v epiderme;
Poskytuje ochranu pred UV žiarením, je súčasťou kozmetiky na opaľovanie a je činiteľom opaľovania;
Pri aplikácii na vlasy má liečivý účinok na vlasy, chráni vlasy pred slnkom, pomáha tmavým a zafarbeným vlasom udržiavať farbu;
Olej je vynikajúci výživný produkt s omladzujúcim komplexom mastných kyselín a provitamínu A;
Buriti olej je možné používať samostatne aj ako základný olej na výrobu mydiel, krémov na opaľovanie alebo antioxidačných a proti starnutiu krémov. Týmto olejom sa dá obohatiť aj hotová kozmetika.
Pôsobnosť
Buriti olej je pokožkou dobre tolerovaný, preto sa bežne používa v akejkoľvek kozmetike:
Krémy na zrelú pleť;
zvlhčovače;
Prostriedky na poškodenú pokožku;
ochranu proti slnečnému žiareniu;
Masky a balzam na vlasy.
Spôsob aplikácie
Odporúčané dávkovanie je od 2 do 10% z celkového objemu konečného produktu. Buriti olej sa dobre kombinuje s nechtíkom, šípkami a levanduľovými éterickými olejmi (toto zloženie osviežuje pokožku podráždenú opaľovaním). Ak ho zmiešate s olejom mrkvy a olivovým skavalénom, získate vynikajúce opálenie. Pre mastnú pleť je vhodná kombinácia s jojobovým, lieskovým a konopným olejom. Vo vlasových výrobkoch je ideálne miešať bambucké maslo a ricínový olej, ktorý dodá vlasom lesk.
 
Ako použiť:
Masírujte na čistú pokožku ľahkými krúživými pohybmi.
 
zloženie:
Mauritia flexuosa (Buriti) fruit oil
 
> Brazília





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien