logo template4

Bazový kvet extrakt 10 ml

Kód produktu: f 1017
Záručná doba:: 24 mesiacov
Dostupnosť: na sklade
2.59
ks

Bazový kvet extrakt 10 ml

Osviežujúci
Úprava pokožky
Upokojujúci
Tonikum
Vysoko efektívna starostlivosť o pleť s výťažkom z kvetov Sambucus Nigra
Sambucus - baza - patrí do čeľade moschatel (adoxaceae) a obsahuje viac ako dvadsať druhov od červenej alebo čierne bazy, jej cenné zložky vykazujú vysoko cenené účinky v kozmetických výrobkoch.

Bazu nájdeme v mnohých náboženstvách, mýtoch a v ľudovej viere. Napríklad v severskej mytológii sa považovala za domov Freyje, bohyne, ktorá chránila ľudský dom a domov. Neskôr bola zasvätená matke Hulde - nemeckej Frau Holle - odkiaľ pochádza pravdepodobne jej nemecký názov. To sa odráža v „Holler“, palatínskom, starobavorskom a rakúskom označení bazy. Liečivé vlastnosti rastliny a jej častí sa zvykli označovať ako „farmárska lekáreň“, a to hlavne takzvaný kvetinový čaj, ktorý sa používal ako prostriedok proti prechladnutiu a horúčke.

Extrakt z bazového kvetu v kozmetike
Mýty okolo bazy sú minulosťou, účinky sambucus nigra v prírodných liečebných metódach a kozmetike však zostali. Našťastie, pretože bioflavonoidy a prírodné triesloviny, ktoré extrakt z jemného kvetu bazy obsahuje, majú stimulačný, membránovo stabilizujúci, antimikrobiálny a protizápalový účinok v kozmetike a trvale znižujú oxidačný stres pokožky. V súlade s tým je INCI Sambucus Nigra Flower Extract indikátor kvality pre podporu krásnej, zdravej a hodvábne hebkej pokožky.

EXTRAKT kvetov bazy čiernej (Sambus nigra L.)

Kvalita látky: potravinárska

Zloženie: propylénglykol (97%), extraktívne látky z bazových kvetov (Flos sambuci)

1 kg výrobku obsahuje extrakt z 110 g kvetov






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien