logo template4

Konjac múka vysoko čistená

vyberte veľkosť:
100 g 8.490
500 g 33.900
1000 gna objednávku 60.900
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 055
Dostupnosť: na sklade
7.08 bez DPH
8.49 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Konjac múka vysoko čistená

Múka Konjac dokáže v tekutine absorbovať až 200-násobok svojho objemu a funguje dobre ako zahusťovadlo.
Múka Konjak sa stala známou vďaka výrobkom na chudnutie, pretože účinok napučiavania má tlmiť pocit hladu. Tu sa však vyžaduje opatrnosť, pretože opuchový efekt je veľmi silný a v prípade nedostatočného príjmu tekutín môže viesť k žalúdočným problémom. Maximálna spotreba sú 3 g (1 čajová lyžička) denne.
Potravinová kvalita, žiadna technická múka konjak (silný zápach)!

100% prírodná múka z konjacu vyrobená z jemne mletého koreňa konjaca - najlepšia kvalita a vysoký bobtnavý efekt vďaka najmenej 85% glukomananu. Konjac prášok sa používa v ázijskej a japonskej kuchyni. Obsahuje sacharidy, ktoré sú 75% nestráviteľnej vlákniny. Aj malé množstvo Konjak Glucomaman zmiešaného s vodou alebo inou tekutinou stačí na rôsolovitú konzistenciu a zahustenie. Ak skonzumujete práškové vlákno konjac spolu s 1 - 2 pohármi vody pred jedlom, obrovská kapacita viazať vodu spôsobí opuch v črevách, čo vedie k pretrvávajúcemu pocitu sýtosti bez toho, aby ste konzumovali nejaké významné kalórie. Naša múka z konjacu má iba asi 180 kcal na 100 g. Hrot noža stačí na to, aby sa z 200 ml vody stal hustý gél bez chuti. Vďaka týmto špeciálnym vlastnostiam sa konjakový glukomanan často používa v produktoch na chudnutie a predstavuje ideálnu podporu pre vašu stravu. Múka Konjac je vhodná aj ako zahusťovadlo v kuchyni a pri výrobe kozmetiky, napríklad na gély a masti.

Múka Konjak pomáha udržiavať normálnu hladinu cholesterolu v krvi s denným príjmom 4 g
pomáha pri diétach v súvislosti s redukciou hmotnosti -> 2 g múky konjak sa musia konzumovať dvakrát denne pred jedlom, vždy s 200 ml vody
Špecifiká múky konjac a prečo je tak populárna
Múka Konjac je prírodná potravina, ktorá sa skladá zo 75% nestráviteľných sacharidov. Zvláštnosťou koreňa konjac sú glukomanany, ktoré obsahuje. Jedná sa o určité polysacharidy s napučiavacími a filmotvornými vlastnosťami. Glukomanan prispieva k chudnutiu ako súčasť nízkokalorickej stravy a pomáha udržiavať normálnu hladinu cholesterolu v krvi. Konjak Mannan sa používa najmä v Japonsku v potravinárskom priemysle. Je však tiež uznávaný ako oficiálna potravinárska prídavná látka v EÚ pod názvom „E 425“. Vďaka svojim konjakovým glukomananom má prášok konjac vlastnosti generujúce objem a v tekutine dokáže absorbovať asi 200-násobok svojho objemu. To je podstatne viac ako napríklad pri semenách chia. Z týchto dôvodov je múka konjac veľmi cenená, zatiaľ čo chuť má druhoradý význam. Naša múka z konjacu je 100% prírodný produkt a neobsahuje žiadne umelé prísady - je to 100% mletý koreň rastliny konjac.

Pôvod a tradícia rastliny konjac
Domov koreňa konjaca je v nížinách trópov a subtrópov juhovýchodnej Ázie. Niektoré zdroje uvádzajú ako pôvodnú krajinu pôvodu Vietnam. V súčasnosti však diablov jazyk rastie aj v Japonsku, Číne a Indonézii. Rastline sa najlepšie darí v nadmorskej výške 600 - 2 500 metrov. Pôda by mala byť hlinitá až ílovitá. Najlepšia klíma na optimálny rast je v priemere 16 ° C z hľadiska denných a nočných teplôt.

Návod na použitie pre múku konjac
Múka Konjac je prírodný vegánsky a bezlepkový doplnok výživy, ktorý vás podporuje vo vašej strave. Maximálna odporúčaná pravidelná konzumácia múky konjac je 3 g denne. Na zaistenie efektu opuchu pite dostatok tekutín, najlepšie neperlivú vodu. To tiež zaisťuje, že sa prášok dostane do žalúdka. Konjacová múka sa dá navyše použiť na všetky jedlá, ktoré chcete zahustiť. Múka z koreňa Konjac sa už dlho používa ako prídavná látka v potravinárskom priemysle, najmä v Ázii. V EÚ, je uvedený pod číslom E425. EÚ obmedzila použitie konjakového glukomananu pri výrobe potravín na 10 g / kg.

Shirataki rezance
Japonci vyrábajú rezance Shirataki z múky konjak, podobné skleneným rezancom, ale v kuchyni majú iné využitie. Shirataki neboli Japoncami poňaté ako bežné cestoviny, a preto sa pri nesprávnom použití nestretávajú s mnohými priateľmi. Japonci používajú hlavne Shirataki ako plnivo do dusených jedál (napr. Sukiyaki alebo Oden).

Dôležité: Namočenú vodu úplne vylejte a potom Shirataki dobre umyte vodou. Potom by ste ich mali dať na 1 minútu do vriacej vody, inak máte zvláštnu dochuť. Samotné Shirataki takmer nič nechutia. Aby mali príjemnú chuť, mali by byť dlho varené alebo dusené s inými silnými nosičmi chutí.

Rezance Shirataki vyrobené z múky konjac sú veľmi sýte. Napriek pocitu sýtosti nedochádza k plynatosti, nadúvaniu ani zápche, ako to často býva pri konzumácii vlákniny nerozpustnej vo vode. 100 gramov rezancov Shirataki má iba asi 5 kalórií. Ak si vyrábate vlastné cestoviny, môžete ich zafarbiť šťavou z červenej repy, špenátom, spirulinou, paradajkovou pastou, kurkumou alebo bylinkami.

Konnyaku - múka Konjak v blokovej forme
Konnyaku je rovnaký materiál iba v blokovej podobe. Konnyaku tiež nemá takmer žiadnu vlastnú chuť. Prijíma všetky druhy chutí a vôní. V Japonsku je viac cenený pre svoju špeciálnu konzistenciu.

Domáce bylinné želé vyrobené z prášku konjac nemá takmer žiadne kalórie a vyplní žalúdok a črevá. Čerstvo vyrobené rezance konjac sú úplne iné (často lepšie) ako hotové výrobky zo supermarketu.