Kakaový prášok RAW BIO - 125 g
Surový kakaový prášok je extrahovaný mechanickými procesmi, za studena, čo mu dodáva výraznú vôňu a zvláštnu chuť, je surový, nespracovaný a nepražený.
Výhody použitia surového kakaového prášku:
Kakao je jedným z najsilnejších antioxidantov, takže má schopnosť bojovať proti poškodeniu kože.
Kakao udržuje zdravie srdca a pomáha správnemu fungovaniu obehového systému, kakaové flavonoidy sú tie, ktoré pomáhajú chrániť telo pred kardiovaskulárnymi ochoreniami.
Výhodou používania kakaa je, že znižuje riziko cukrovky 2. typu, reguluje krvný tlak a udržuje zdravé kosti.
Kakaové zlúčeniny tiež stimulujú uvoľňovanie endorfínov a serotonínu, hormónov šťastia.
Surový BIO kakaový prášok v kombinácii s medom dokáže s pleťou zázraky, aplikovaný ako maska.
Kakaovník rastie v úrodných lesoch južnej Ameriky. Kakao a čokoláda sú obľúbené nielen pre svoju výraznú chuť, ale aj pre svoje vlastnosti. Vedecký názov kakaa je „Theobroma“. Je odvodené z gréckych slov „Boh“ a „Jedlo“ a znamená jedlo bohov. Biodynamic Life vám poskytuje túto úžasnú kvalitu kakaového prášku Criollo.
Criollo
Toto vynikajúce a vzácne kakao je známe ako kráľovná všetkých odrôd kakaa. Je veľmi kvalitné, s bohatou vôňou a chuťou a je trochu horkasté. Používa sa na výrobu najznámejších čokolád na svete. Produkcia tejto odrody predstavuje iba 5% svetovej produkcie kakaa.
Ako pripraviť horkú čokoládu:
½ šálky kakaového prášku
¼ šálky kokosového oleja
2 lyžičky medu
½ lyžičky vanilky
Štipka soli
Vo veľkom hrnci na miernom ohni roztopíme kokosový olej, neskôr pridáme med, vanilkový extrakt, soľ a dobre premiešame. Potom pridajte kakao a rýchlo premiešajte. Buďte si vedomí horúčavy. Teplo musí byť nízke, pretože zmes môže byť lepkavá. Počas miešania kakaa môžete hrniec odstaviť z ohňa.
Zmes rozotrite špachtľou na nelepivú podložku a vložte ju na hodinu do chladničky. Neskôr ho nakrájajte na kúsky. Do zmesi môžete tiež pridať čokoľvek podľa vlastného želania: napríklad orechy alebo sušené ovocie. Med si tiež môžete upraviť podľa vlastnej chuti a sladkosti.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia - 1674kJ / 400kcal;
tuky - 10,00 g,
z toho nasýtené 6,6g;
Sacharidy 53,3 g,
z toho cukry 0g;
Vláknina 33,3 g
Bielkoviny 26,6 g
Soľ 0,00 g
Ingrediencie:
Surové nespracované kakao Criollo, vyrobené z kakaových bôbov (mleté, extrahované, konzervované) pri miernych teplotách (45-47°C), pri zachovaní všetkých cenných živín bez potreby vysokých teplôt, surový kakaový prášok z ekologického poľnohospodárstva.
Prezentácia kakaového prášku RAW:
125 g