logo template4

Tara guma E-417

vyberte veľkosť:
10 g 2.990
50 g 9.290
100 g 18.190
500 gna objednávku 64.900
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 212
Dostupnosť: na sklade
2.49 bez DPH
2.99 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Tara guma E-417

Vlastnosti tara gumy sú porovnateľné s vlastnosťami gumy svätojánskeho chleba a guarovej gumy.
Tara je podobne ako guarová guma rozpustná v chladných systémoch a maximálnu viskozitu dosahuje vo vode, mlieku a iných menej stabilných systémoch v priebehu niekoľkých minút.

Tara guma, ktorá sa tiež nazýva peruánska karobová guma, sa používa ako želírujúca látka pod názvom E 417. Tara guma sa vyrába z kríka tara pôvodom z Peru a Ekvádoru. Vlastnosti tárovanej gumy sú veľmi podobné ako guma zo svätojánskeho chleba a podľa toho sa aj používa.

Tara guma je vyrobená zo semien tara. Za týmto účelom sa vonkajšie vrstvy osiva odstránia a potom sa rozomelú. E 417 pozostáva hlavne z polysacharidov.

použitie

Ako už bolo spomenuté, potravinárska prídavná látka je veľmi podobná zahusťovaciemu prostriedku guma (E 410), ale má tiež podobné vlastnosti ako guarová guma (E 412). E 417 sa preto používa nielen na podobné účely, ale tiež často v kombinácii s ďalšími dvoma látkami. Pre E 417 neexistuje žiadne obmedzenie maximálneho množstva a E 417 je tiež všeobecne schválený pre všetky potraviny. Guma Tara je schválená pre tieto potraviny: zmrzlina, miešané mliečne nápoje, pečivo, cukrovinky, konzervované ovocie a zelenina, džem, želé.

Riziká

Doteraz nie sú známe žiadne škodlivé vedľajšie účinky. E 417 sa považuje za neškodnú prídavnú látku v potravinách. E 417 nie je metabolizovaný ľudským organizmom, a preto sa považuje za vlákninu.