Powered by Smartsupp

Kakaové maslo, Natural RAW 140 g

Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 21829682
Dostupnosť: na sklade
13.25 bez DPH
15.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Kakaové maslo, Natural RAW 140 g

Toto bledožlté maslo s jemnou čokoládovou vôňou je neutrálnejšou alternatívou k nášmu surovému kakaovému maslu. Umožňuje vám využívať výhody tohto veľmi výživného masla bohatého na nezmýdelniteľné látky. Toto tvrdé maslo poskytuje konzistenciu v balzamových receptúrach a je cenné pre ochranu suchej a drsnej pokožky. Ideálne do receptov na balzam na pery, oceňujú ho tiež na zmydelnenie za studena pre jeho kaliaci účinok alebo varenie na výrobu „domácich“ čokolád alebo vegánskeho pečiva. Táto forma sa ľahko používa a dávkuje.

Kakaový strom je strom pôvodom z tropických lesov zo Strednej a Južnej Ameriky . Dnes sa pestuje hlavne v západnej Afrike, kde sa veľmi dobre prispôsobuje podnebiu. Tieto kakaové bôby pochádzajú z jeho plodov : struky . Keď sú čerstvé sú bez zápachu a veľmi adstringentné a veľmi horké . Potom prechádzajú fermentáciou, ktorá im dodá hnedú farbu , a potom sa pražia, čo odhalí ich charakteristickú arómu .

Oddelí sa od svojej šupky a zvyšné jadro sa rozdrví na mlynčeku, aby sa získala kakaová hmota . Táto pasta sa potom lisuje a poskytne na jednej strane kakaový prášok do potravín a na druhej strane kakaové maslo . Tento proces bol vyvinutý podľa Holanďana Van Houtena , ktorý dal svoje meno na slávnu značku kakaového prášku . Kakao bolo považované za "pokrm bohov"Mayov a Aztékov , ktorí ho konzumovali ako nápoj s korením na zabezpečenie energie. Do Európy ho priniesli španielski dobyvatelia, ktorí pridali cukor na zníženie horkosti. Až v 19. storočí sa kakaové maslo začalo používať na farmaceutické účely , najmä na zloženie čapíkov . Zloženie mastných kyselín z tohto masla dáva zaujímavé vlastnosti v úrovni textúry: je to veľmi tvrdé maslo , čo prinesie konzistenciu na balzamy , tyčinky a mydlá , ale jeho teplota topenia je nízka a dostatočne blízko telesnej teplote a dodáva príjemný fondán na pery alebo pokožku (zmiešané s tekutou olejovou fázou na jej zjemnenie).

 

VLASTNOSTI

  • Bohaté a vyživujúce:  ideálne pre zjemnenie suchej a drsnej pokožky vďaka zloženiu mastných kyselín.
  • Ochranný , zanecháva film na povrchu pokožky a zabraňuje jej dehydratácii. Pomáha regenerovať prírodný hydrolipidový film, vyvážuje suchú a dehydratovanú pokožku.
  • Opravuje a upokojuje vďaka fytosterolom, ktoré obsahuje.
  • Bohatý na nezmýdelniteľné zaujímavé antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti škodlivým účinkom času.
  • Toto veľmi tvrdé maslo má vďaka svojej bohatosti na nasýtené mastné kyseliny zahusťovací vytvrdzujúci účinok vo vašich krémoch, balzamoch a mydlách zmydelnených za studena.

INDIKÁCIE

  • Normálna až suchá pokožka
  • Hrubá a dehydratovaná pokožka
  • Zrelá pokožka, starostlivosť proti starnutiu
  • Výroba mydiel za studena zmydelňovaním

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Balzamy na pery a tyčinky
  • Gurmánske a zmyselné masážne maslá
  • Výživné, upokojujúce a ochranné balzamy
  • Bohaté krémy proti starnutiu
  • Pri studenom zmydelňovaní: toto maslo umožňuje dosiahnuť tvrdosť.

SYNERGIE

  • Pre gurmánske vône: aromatický extrakt z čokolády, rastlinné oleje z kokosu, slivky, lieskových orieškov, olejnatý macerát vanilky.
  • Pre zrelú pleť: rastlinné oleje z arganového, šípkového, borákového, pupalkového a opunciového oleja, éterické oleje z kadidla, damašskej ruže, Linaloe, drevo Ho
  • Pre veľmi suchú pokožku: rastlinné oleje z pšeničných klíčkov, avokádo, olivy, sladké mandle
  • Pri studenom zmydelňovaní: organická kopra, organický palmový a organický olivový olej
    V balzamoch na pery : bio kokosový olej, slivka, sladká mandľa, lieskové oleje, vanilkový macerát, vosky

V PRAXI

  • Toto maslo je veľmi tvrdé pri izbovej teplote, je potrebné ho spojiť s olejovým prípravkom (viac alebo menej bohatým na oleje a rastlinné maslá), zložiť balzam (v zmesi od 1 do 70%) alebo ho zabudovať do tuku v emulzii (1 až 5%).
  • Napríklad na prípravu vláčneho masla , ktoré je ideálne na vmasírovanie do vlhkej pokožky, vyskúšajte zmes 50% kakaového masla s 50% tekutým olejovým prípravkom.
  • Pri zmydelňovaní za studena : kakaové maslo sa používa v kombinácii s inými olejmi a maslami v malom množstve (5 až 20%) na zvýšenie tvrdosti mydla. Buďte opatrní, pri príliš vysokej dávke môže byť mydlo príliš tvrdé, málo roztaviteľné a drobivé.

VLASTNOSTI

  • Vyživuje a vracia suchým vlasom vitalitu .
  • Ochranný , zabraňuje dehydratácii vlasov.

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Výživné vlasové masky a balzamy
  • Detangling šampóny a kondicionéry
  • Séra na vlasy

SYNERGIE

  • Na starostlivosť o suché vlasy: rastlinné oleje z kokosových orechov, pracaxi, pequi, ricínového oleja, brutnáku lekárskeho, avokáda
  • Ak chcete vlasy skrášliť, urobte ich lesklejšími:  Rastlinné ceramidy, éterický olej Ylang-Ylang, ajurvédske prášky Kapoor kachli
  • Na výživu vlasov:  v emulziách (krémoch): hodvábne a ryžové proteíny, fytokeratín, provitamín B5

V PRAXI

  • Kakaové maslo sa používa zmiešané s olejovitým tekutým prípravkom, aby sa zjemnila jeho veľmi tvrdá konzistencia: na prípravu mäkkého masla , ktoré je možné nanášať priamo na vlasy, zmiešajte 40% kakaového masla so 60% tekutým olejovým prípravkom. Masírujte vlasy a potom ich zabaľte do horúceho uteráka. Ak je to možné, nechajte pôsobiť noc, potom šampónujte.
  • Zahrnuté v olejovej fáze (do 1 až 5% zmiešané s olejmi) pri príprave vlasových balzamov, kondicionérov.

 

 

Účel:

Na kulinárske a kozmetické účely.

Zdravotné prínosy kakaového masla:

Kakaové maslo je druh tuku extrahovaný z bôbov kakaovníka Theobroma a používa sa ako surovina pri výrobe čokoládových výrobkov vr. pečivo a tyčinky a latté.

Kakaové maslo pozostáva z kombinácie nasýtených a nenasýtených mastných kyselín. Maslo z kakaových bôbov obsahuje približne 60 % nasýtených tukov (kyselina palmitová, stearová, laurová a myristová), 35 % mononenasýtených tukov (kyselina olejová) a 1 % polynenasýtených tukov (kyselina linolová).

Kakaové maslo má vysoký obsah vitamínu D2, ktorý je prekurzorom aktívnej formy vitamínu D v tele.

Kakaové maslo je tiež bohaté na množstvo minerálov, vrátane:
- Draslík - pomáha znižovať krvný tlak;
- Fosfor - podporuje zdravie kostí;
- Med - udržuje mozog zdravý;
- Železo - podporuje činnosť červených krviniek;
- Zinok - podporuje imunitný systém;
- Horčík - podporuje zdravie svalov a nervov.

Bolo vedecky dokázané, že vtieranie kakaového masla do pokožky pomáha vytvárať hodvábnu jemnosť, znižuje hladinu stresu a dokonca posilňuje imunitný systém.

Ingrediencie:

100% raw, kakaové maslo.

Neobsahuje nečistoty a technologické prísady!

Nutričné hodnoty na 100 g:

Energia: 3700 kJ / 884 kcal
Tuk: 100 g
z toho nasýtené: 60 g
Sacharidy: 0 g
z toho cukry: 0 g
Vláknina: 0 g
Bielkoviny: 0 g
Soľ: 0 g

Použitie:

Kulinárske využitie:
Dá sa použiť na prípravu rôznych sladkostí ako je domáca čokoláda, raw dezerty, smoothies, krémy, torty, cupcaky, sušienky atď.

Kozmetické využitie:
Surové kakaové maslo má mierne tuhú konzistenciu. Pri kontakte s pokožkou sa okamžite topí. Kakaové maslo je vhodné na použitie na pláži s cieľom získať krásne, rovnomerné a zdravé opálenie.

Kakaové maslo sa nanáša priamo na pokožku a rozotiera sa jemnými krúživými pohybmi. Kakaové maslo sa okamžite vstrebáva.

Kakaové maslo je vhodné aj pre citlivú pokožku, pretože ju prirodzene vyživuje a pomáha v nej zadržiavať vlhkosť.

Kakaové maslo mení svoju konzistenciu pri rôznych teplotách. Pri vyššej teplote maslo z kakaových bôbov zmäkne a skvapalní. Pri nízkej teplote akýkoľvek olej vytvrdzuje svoju konzistenciu.

Balenie: 140 g v sklenenej nádobe

- Vzhľad: veľmi tvrdé maslo pri izbovej teplote; tekutý olej nad 35 ° C

- Farba: bledožltá až žltá
- Zápach: sladká čokoláda, ktorá pripomína vôňu bielej čokolády
- Dotyk: tvrdý, nezrnitý

Hustota
0,92 (hustota zodpovedá hustote pri 20 ° C)
 
Fúzny bod
35 ° C
 
Zmydelňovací index
188-198

Zloženie v mastných kyselinách:

  • Polynenasýtené esenciálne mastné kyseliny (PUFA alebo EFA) alebo vitamín F: kyselina linolová (omega 6) (2,89%)
  • Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA):  kyselina olejová (34%)
  • Nasýtené mastné kyseliny (AGS):  kyselina stearová (34%) , kyselina palmitová (26%)

Ostatné aktívne zložky :

  • Vitamín E: prírodný antioxidant
  • Nezmýdelniteľné položky vrátane:
    • Fytosteroly (beta-sitosterol, stigmasterol, kampesterol) : antioxidačné, hojivé, regeneračné a upokojujúce účinky.
    • Skvalén: pomáha regenerovať lipidový povrch v stratum corneum (skvalén sa prirodzene nachádza v pokožke a v mazu).

Zamerajte sa na nezmýdelniteľné látky kakaa: oleje a rastlinné maslá sú zložené hlavne z triglyceridov mastných kyselín, čo sú látky, ktoré sú „zmydelnené“ a pri pridaní silnej bázy (sódy, potaš). Nezmýdelniteľné látky sú zlúčeniny prítomné v malom množstve v olejoch a maslách, ktoré nepodliehajú zmydelňovaniu. Zostávajú preto v hotovom mydle a dodávajú mu svoje vlastnosti. Tieto „nezmýdelniteľné látky“ sú skutočné kozmetické účinné látky, ktoré obohacujú aj vaše balzamy, maslá, krémy ... Sú to hlavne vitamín E (tokoferoly, tokotrienoly), karotény, fytosteroly, skvalén. Tieto zlúčeniny majú antioxidačné, zmäkčovacie a opravné vlastnosti ...

Podmienky skladovania
Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla.
 
Update cookies preferences