logo template4

BIO MANDĽOVÝ OLEJ

Cena 2.12
Pôvodná cena 2.49, Zľava 15 %
Dostupnosť: skladom +3
vyberte hmotnosť:
10 ml2 0.000
100 ml1 9.290
250 mlna sklade u dodávateľa 22.490
1000 mlna objednávku 75.490
Kód produktu: a 1043
Výrobca: aroma
: 24 mesiacov
ks

BIO ORGANICKÝ MANDĽOVÝ OLEJ

Sladký mandľový olej, známy už dlho, sa široko používa pre svoje upokojujúce a zjemňujúce účinky na jemnú a suchú pokožku. Používa sa na prípravu výživných ošetrení pre všetky typy pleti.

Mandľovník patrí do čeľade ružovité (Rosaceae). Jeho nádherné ružovo-biele kvety , ktoré sú symbolom panenstva , sú prvé kvety, ktoré sa na konci zimy objavia na ovocných stromoch aj napriek ranným mrazom.
Na rozdiel od jeho bratranca marhule, jeho ovocie zostáva tenké, tvrdé a suché . Jeho spotreba je nemožná.
Vo vnútri tohto ovocia sa však skrýva mandľa, ktorá môže byť podľa okolností, podľa odrody, horká a jedovatá alebo naopak sladká.. Je to ten druhý, ktorý extrahuje veľmi výživný olej a jasne žltý : sladký mandľový olej .

Používal sa v dávnych dobách egyptskej spoločnosti na prípravu mastimasáží z medu , z aromatického vína a škorice , tento olej je široko uznávaný a používaný v kozmetike pre jeho cnosti upokojujúce a zmäkčovanie .
Pri masáži je sladký mandľový olej ideálny pre citlivú pokožku, reaktívnu a náchylnú na nepohodlie. 
Interne, sladký mandľový olej sa tradične používa v ľudovom liečiteľstve ako preháňadlo nedráždi, ale aj zníži zažívacie ťažkosti. Upokoj kašeľ a uľahčí vylučovanie bronchiálneho hlienu .
Výživný, má tiež kulinárske využitie .

Organický olej zo sladkých mandlí, ktorý ponúkame, je získaný z pomalého lisovania sicílskych mandlí za studena, ktoré umožňuje zachovanie všetkých aktív , a ktorého obchod je založený na trvalom partnerstve s výrobcami , je jedným z našich výnimočných produktov.

Pomalé lisovanie za studena pre kvalitný olej
Plody použité na výrobu tohto oleja pochádzajú z mandlí, ktoré pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva na otvorenom poli na Sicílii, v krajine známej tým, že ponúka najlepšie mandle .

Starostlivý výber týchto plodov , najmä pokiaľ ide o výber odrody a kvality , aby bol zaručený olej bohatý na účinné látky. Mandle sa po mechanickom zbere uchovávajú v škrupine počas celej sezóny, aby sa zachovala ich čerstvosť. Podľa potreby budú vylúpané, orezané alebo opečené.
A olej sa vyrába pomocou pomalého lisovania a za studena . Vďaka tomu je možné získať tie najlepšie zložky ovocia , najmä výživné látky a minerály, a teda organický panenský olej , s unikátnymi organoleptickými vlastnosťami s veľkou čistotou . Na získanie 1 kg oleja potrebujete asi 2 kg blanšírovaných mandlí.

Tradičný olej s výnimočnými zvláčňujúcimi a vyživujúcimi vlastnosťami
Vďaka svojmu zloženiu bohatému na kyselinu olejovú a zmäkčujúce účinné látky (fytosteroly, triacylglyceridy, triterpénové alkoholy), organický sladký mandľový rastlinný olej zjemňuje pokožku a chráni ju pred suchom tým, že jej dodáva zamatový dotyk .

Vďaka svojim zvláčňujúcim vlastnostiam sa používa ako prísada pri výrobe masážnych olejov určených pre jemnú pokožku alebo náchylnú na nepríjemné pocity. Môže sa tiež použiť pri realizácii ošetrení, ktoré umožňujú boj proti striám .

VLASTNOSTI

  • Veľmi jemný , veľmi príjemne sa nanáša a zanechávana na pokožke zamatový vzhľad a hebký dotyk .
  • Zmäkčujúci prostriedok , ktorý vyživuje pokožku a chráni ju pred suchosťou.
  • Zjemňuje a posilňuje , aktivuje opravu pokožky.
  • Upokojujúci , upokojuje svrbenie a podráždenie.
  • Pomáha bojovať proti  striám .

INDIKÁCIE

  • Suchá a veľmi suchá pokožka
  • Krehká a jemná pokožka
  • Koža náchylná na nepríjemné pocity
  • Pomáha bojovať proti striám

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Čistiace a zjemňujúce krémy a mlieka na tvár
  • Hodvábne a jemné masážne oleje
  • Zjemňujúce krémy a kúry „Cocoon“
  • Výživná starostlivosť pre suchú a citlivú pokožku

SYNERGIE

  • Na starostlivosť po opaľovaní: levanduľový éterický olej.
  • Na prevenciu a starostlivosť o strie: Mandarínkový éterický olej, Šípkový rastlinný olej, Makadamia, Bambucké maslo.

V PRAXI

Môžete použiť organický sladký mandľový rastlinný olej:              
V zmesi s inými rastlinnými olejmi a prípadne éterickými olejmi na zloženie ošetrujúcich alebo masážnych olejov. 
V spojení s maslami a prípadne voskami na prípravu balzamov na telo.
Ako mastná fáza v zložení krémov a mliek na ruky, telo a tvár.

Organický rastlinný olej zo sladkých mandlí je tiež možné integrovať do hotovej neutrálnej bázy AZ až do maximálnej výšky 5%, aby sa dosiahlo:   

  • emulzia: s organickým neutrálnym rastlinným mliekom, organickým neutrálnym krémom a organickým potlačovačom smädu, základom organickej neutrálnej vlasovej masky
  • vodný gél: s organickým gélom z aloe vera 
  • penivý produkt: s ORGANICKÝM neutrálnym čistiacim krémom 
  • mydlo: s mydlovým základom Melt & Pour
  • V dávke medzi 30 a 95%  
  • micelárny olej: s koncentrovaným micelárnym základom

VLASTNOSTI

  • Veľmi zjemňuje a zvláčňuje , zabraňuje dehydratácii vlasov.
  • Zjemňuje , posilňuje , revitalizuje a obnovuje lesk a vitalitu poškodených vlasov.
  • Pomáha eliminovať lupiny .

INDIKÁCIE

  • Suché, hrubé, zvlnené, lámavé, rozdelené vlasy
  • Kučeravé a afro vlasy
  • Farbené vlasy
  • Lupiny

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Šampóny a kondicionéry
  • Balzamy na vlasy na suché vlasy
  • Krémy alebo masky na ochranu vlasov

SYNERGIE

  • Ak chcete vlasy skrášliť, urobte ich lesklejšími:  Rastlinné ceramidy, rastlinné oleje z ricínového oleja, Abyssinia, Jojoba, Pracaxi, éterický olej Ylang-Ylang.
  • Na posilnenie vlasov: kokosový orech, sapote, rastlinné oleje Kukui, mango, bambucké oleje, kokum, rastlinné maslá Murumuru.
  • Na nechty a lámavé vlasy: Citrónový éterický olej, Borákový rastlinný olej.

V PRAXI

Rastlinný olej zo sladkých mandlí možno tiež integrovať do hotovej neutrálnej základne AZ až do maximálnej výšky 5%, aby sa dosiahlo:
  • emulzia: s BIO neutrálnym základom vlasovej masky
  • penivý produkt: s BIO neutrálnym čistiacim krémovým základom

100% čistý a prírodný, panenský , prvý lisovaný za studena, bez akejkoľvek chemickej úpravy, kozmetický a potravinársky

Organická kozmetika

- Vzhľad: tekutá olejovitá kvapalina
- Farba: slabo žltá
- Zápach:  charakteristický, s tónmi lieskových orieškov a sladkých mandlí.
- Dotyk: tukový. Ak chcete zlepšiť jeho penetráciu do pokožky, zmiešajte s penetračnejším olejom (Kukui, Makadamia, ...)

Hustota
0,91-0,92
 
Zmydelňovací index
189-196

Kyselina olejová pochádza z latinského oleum a znamená olej. Tento lipid je súčasťou rodiny omega-9. Je to najhojnejšia z mononenasýtených mastných kyselín s dlhým reťazcom v našom tele. Veľmi výživný pre pokožku, robí ju pružnejšou a jemnejšou, ale aj žiarivejšou.

Ostatné aktívne zložky : 

  • Fytosteroly (vrátane beta-sitosterolu, kampesterolu, stigmasterolu): zlepšujú bariérovú funkciu a mikrocirkuláciu pokožky, spomaľujú jej starnutie, sú protizápalové.
  • Triacylglyceridy: zmäkčovacie vlastnosti, pomáhajú obnoviť lipidový film pokožky.
  • Triterpénové alkoholy (alfa a beta-amyrín): ochrana pokožky, protiplesňové, antivírusové a protizápalové vlastnosti.
 
Podmienky skladovania
Stabilný rastlinný olej. Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla.





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien