logo template4

BIELE KAKAOVÉ MASLO V PASTILKÁCH BIO

Cena 1.99
Dostupnosť: skladom +3
vyberte veľkosť:
10 g1 0.000
100 g1 6.390
500 g1 27.790
Kód produktu: a 1122
Výrobca: aroma
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

ORGANICKÉ BIELE KAKAOVÉ MASLO V PASTILKÁCH

Toto bledožlté maslo s jemnou čokoládovou vôňou je neutrálnejšou alternatívou k nášmu surovému bio kakaovému maslu. Umožňuje vám využívať výhody tohto veľmi výživného masla bohatého na nezmýdelniteľné látky bez toho, aby ste museli farbiť svoje recepty. Toto tvrdé maslo poskytuje konzistenciu v balzamových receptúrach a je cenné pre ochranu suchej a drsnej pokožky. Ideálne do receptov na balzam na pery, oceňujú ho tiež na zmydelnenie za studena pre jeho kaliaci účinok alebo varenie na výrobu „domácich“ čokolád alebo vegánskeho pečiva. Táto forma v pastilkách sa ľahko používa a dávkuje.

Kakaový strom je strom pôvodom z tropických lesov zo Strednej a Južnej Ameriky . Dnes sa pestuje hlavne v západnej Afrike, kde sa veľmi dobre prispôsobuje podnebiu. Tieto kakaové bôby pochádzajú z jeho plodov : struky . Keď sú čerstvé sú bez zápachu a veľmi adstringentné a veľmi horké . Potom prechádzajú fermentáciou, ktorá im dodá hnedú farbu , a potom sa pražia, čo odhalí ich charakteristickú arómu .

Oddelí sa od svojej šupky a zvyšné jadro sa rozdrví na mlynčeku, aby sa získala kakaová hmota . Táto pasta sa potom lisuje a poskytne na jednej strane kakaový prášok do potravín a na druhej strane kakaové maslo . Tento proces bol vyvinutý podľa Holanďana Van Houtena , ktorý dal svoje meno na slávnu značku kakaového prášku . Kakao bolo považované za "pokrm bohov"Mayov a Aztékov , ktorí ho konzumovali ako nápoj s korením na zabezpečenie energie. Do Európy ho priniesli španielski dobyvatelia, ktorí pridali cukor na zníženie horkosti. Až v 19. storočí sa kakaové maslo začalo používať na farmaceutické účely , najmä na zloženie čapíkov . Zloženie mastných kyselín z tohto masla dáva zaujímavé vlastnosti v úrovni textúry: je to veľmi tvrdé maslo , čo prinesie konzistenciu na balzamy , tyčinky a mydlá , ale jeho teplota topenia je nízka a dostatočne blízko telesnej teplote a dodáva príjemný fondán na pery alebo pokožku (zmiešané s tekutou olejovou fázou na jej zjemnenie).

 

VLASTNOSTI

  • Bohaté a vyživujúce:  ideálne pre zjemnenie suchej a drsnej pokožky vďaka zloženiu mastných kyselín.
  • Ochranný , zanecháva film na povrchu pokožky a zabraňuje jej dehydratácii. Pomáha regenerovať prírodný hydrolipidový film, vyvážuje suchú a dehydratovanú pokožku.
  • Opravuje a upokojuje vďaka fytosterolom, ktoré obsahuje.
  • Bohatý na nezmýdelniteľné zaujímavé antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti škodlivým účinkom času.
  • Toto veľmi tvrdé maslo má vďaka svojej bohatosti na nasýtené mastné kyseliny zahusťovací vytvrdzujúci účinok vo vašich krémoch, balzamoch a mydlách zmydelnených za studena.

INDIKÁCIE

  • Normálna až suchá pokožka
  • Hrubá a dehydratovaná pokožka
  • Zrelá pokožka, starostlivosť proti starnutiu
  • Výroba mydiel za studena zmydelňovaním

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Balzamy na pery a tyčinky
  • Gurmánske a zmyselné masážne maslá
  • Výživné, upokojujúce a ochranné balzamy
  • Bohaté krémy proti starnutiu
  • Pri studenom zmydelňovaní: toto maslo umožňuje dosiahnuť tvrdosť.

SYNERGIE

  • Pre gurmánske vône: aromatický extrakt z čokolády, rastlinné oleje z kokosu, slivky, lieskových orieškov, olejnatý macerát vanilky.
  • Pre zrelú pleť: rastlinné oleje z arganového, šípkového, borákového, pupalkového a opunciového oleja, éterické oleje z kadidla, damašskej ruže, Linaloe, drevo Ho
  • Pre veľmi suchú pokožku: rastlinné oleje z pšeničných klíčkov, avokádo, olivy, sladké mandle
  • Pri studenom zmydelňovaní: organická kopra, organický palmový a organický olivový olej
    V balzamoch na pery : bio kokosový olej, slivka, sladká mandľa, lieskové oleje, vanilkový macerát, vosky

V PRAXI

  • Toto maslo je veľmi tvrdé pri izbovej teplote, je potrebné ho spojiť s olejovým prípravkom (viac alebo menej bohatým na oleje a rastlinné maslá), zložiť balzam (v zmesi od 1 do 70%) alebo ho zabudovať do tuku v emulzii (1 až 5%).
  • Napríklad na prípravu vláčneho masla , ktoré je ideálne na vmasírovanie do vlhkej pokožky, vyskúšajte zmes 50% kakaového masla s 50% tekutým olejovým prípravkom.
  • Pri zmydelňovaní za studena : kakaové maslo sa používa v kombinácii s inými olejmi a maslami v malom množstve (5 až 20%) na zvýšenie tvrdosti mydla. Buďte opatrní, pri príliš vysokej dávke môže byť mydlo príliš tvrdé, málo roztaviteľné a drobivé.

 

VLASTNOSTI

  • Vyživuje a vracia suchým vlasom vitalitu .
  • Ochranný , zabraňuje dehydratácii vlasov.

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Výživné vlasové masky a balzamy
  • Detangling šampóny a kondicionéry
  • Séra na vlasy

SYNERGIE

  • Na starostlivosť o suché vlasy: rastlinné oleje z kokosových orechov, pracaxi, pequi, ricínového oleja, brutnáku lekárskeho, avokáda
  • Ak chcete vlasy skrášliť, urobte ich lesklejšími:  Rastlinné ceramidy, éterický olej Ylang-Ylang, ajurvédske prášky Kapoor kachli
  • Na výživu vlasov:  v emulziách (krémoch): hodvábne a ryžové proteíny, fytokeratín, provitamín B5

V PRAXI

  • Veľmi tvrdé kakaové maslo sa používa zmiešané s olejovitým tekutým prípravkom, aby sa zjemnila jeho veľmi tvrdá konzistencia: na prípravu mäkkého masla , ktoré je možné nanášať priamo na vlasy, zmiešajte 40% kakaového masla so 60% tekutým olejovým prípravkom. Masírujte vlasy a potom ich zabaľte do horúceho uteráka. Ak je to možné, nechajte pôsobiť noc, potom šampónujte.
  • Zahrnuté v olejovej fáze (do 1 až 5% zmiešané s olejmi) pri príprave vlasových balzamov, kondicionérov.

VLASTNOSTI

  • 100% čisté a prírodné kakaové maslo, vysoká kvalita potravín
  • 100% rastlinný tuk a veľmi stabilný proti oxidácii 
  • Sladká chuť, veľmi mierne kakaová , bez dochuti alebo zatuchnutej poznámky
  • Uľahčuje temperovanie čokolády pri výrobe „domácich“ čokolád

POUŽÍVA SA

  • Na výrobu „domácich“ čokolád alebo čokoládových praliniek
  • Realizácia receptov typu „Roses des sables“ na riedenie čokolády (namiesto často používaného hydrogenovaného kokosového tuku)
  • Ako rastlinný tuk v sušienkach alebo sušienkach, najmä vo „vegánskych“ receptoch
  • Ako spojivo v koláčoch, krehké pečivo ...
  • Ako základ pre glazúry
  • Ako textúrovací prostriedok v dezertných krémoch, penách ...

 

 
Spôsob získania: Plody sa umyjú a zbavia sa šupky. Potom sa fermentujú, čo redukuje buničinu. Fermentované semená sú kakaové bôby, ktoré sa potom pražia, ochladia a potom lisujú, aby sa získala kakaová hmota. Kakaové maslo sa oddelí od tejto hmoty a potom sa pomocou vákuovej pary deodorizuje.

100% čisté a prírodné maslo, kozmetická a potravinárska kvalita

BiopotravinyOrganické, certifikované Ecocert FR-BIO-01

- Vzhľad: veľmi tvrdé maslo pri izbovej teplote; tekutý olej nad 35 ° C
- Farba: bledožltá až žltá
- Zápach: sladká čokoláda, ktorá pripomína vôňu bielej čokolády
- Dotyk: tvrdý, nezrnitý

Hustota
0,92 (hustota zodpovedá hustote pri 20 ° C)
 
Fúzny bod
35 ° C
 
Zmydelňovací index
188-198

Zloženie v mastných kyselinách:

  • Polynenasýtené esenciálne mastné kyseliny (PUFA alebo EFA) alebo vitamín F: kyselina linolová (omega 6) (2,89%)
  • Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA):  kyselina olejová (32,18%)
  • Nasýtené mastné kyseliny (AGS):  kyselina stearová (33,88%) , kyselina palmitová (29,07%)

Ostatné aktívne zložky :

Toto maslo, filtrované na odstránenie hnedej farby kakaa, je menej bohaté na polyfenoly (katechín, epikatechín) ako naše organické surové kakaové maslo, zostáva však bohaté na zaujímavé účinné látky, najmä:

  • Vitamín E: prírodný antioxidant
  • Nezmýdelniteľné položky vrátane:
    • Fytosteroly (beta-sitosterol, stigmasterol, kampesterol) : antioxidačné, hojivé, regeneračné a upokojujúce účinky.
    • Skvalén: pomáha regenerovať lipidový povrch v stratum corneum (skvalén sa prirodzene nachádza v pokožke a v mazu).

Zamerajte sa na nezmýdelniteľné látky kakaa: oleje a rastlinné maslá sú zložené hlavne z triglyceridov mastných kyselín, čo sú látky, ktoré sú „zmydelnené“ a pri pridaní silnej bázy (sódy, potaš). Nezmýdelniteľné látky sú zlúčeniny prítomné v malom množstve v olejoch a maslách, ktoré nepodliehajú zmydelňovaniu. Zostávajú preto v hotovom mydle a dodávajú mu svoje vlastnosti. Tieto „nezmýdelniteľné látky“ sú skutočné kozmetické účinné látky, ktoré obohacujú aj vaše balzamy, maslá, krémy ... Sú to hlavne vitamín E (tokoferoly, tokotrienoly), karotény, fytosteroly, skvalén. Tieto zlúčeniny majú antioxidačné, zmäkčovacie a opravné vlastnosti ...

Podmienky skladovania
Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla.
 





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien