logo template4

ORGANICKÝ OLEJ NIGELLA (ČIERNA RASCA)

Cena 2.99
Dostupnosť: skladom +3
vyberte veľkosť:
10 ml1 0.000
100 ml1 12.790
250 ml1 28.990
Kód produktu: a 1080
Výrobca: aroma
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

ORGANICKÝ RASTLINNÝ OLEJ NIGELLA SATIVA (ČIERNA RASCA)

Nigella olej, posilňujúci a veľmi aromatický, je vynikajúcou podporou pri výrobe upokojujúcich masážnych olejov. Čistiaci prostriedok sa tiež používa v zložení starostlivosti o pleť so sklonom k ​​akné.

Nigella, tiež nazývaná čierny kmín, čierna rasca , je aromatická rastlina pestovaná v mnohých krajinách, z ktorých je Egypt najznámejší pre svoju aromatickú kvalitu . Táto malá bylina s modrým kvetom tej istej rodiny ako ranunculus rodí každý rok veľké množstvo veľmi aromatických čiernych semien, ktoré sa často vyskytujú pri príprave orientálnych jedál . Olej extrahovaný  zo semien je už tradične preslávený pre  mnoho cností : antialergický, tráviaci, hypoglykemický, antiastmatický, imunostimulant (posilňuje imunitný systém) ...

Považuje sa za prospešný aj v prípade  kožných problémov  : akné, lokalizovaných infekcií, ekzémov, psoriázy, vredov, mykóz ... Bude užitočný ako doplnok starostlivosti o kožné problémy.
Tieto vlastnosti Nigella oleja sa preto dajú dobre zhrnúť touto vetou Mohameda, zo zbierok Hadísa : "Čierna rasca olej lieči všetky choroby okrem smrti" .

- Silný olej, požiadajte o radu svojho lekára.
- Vzhľadom na obsah éterického oleja nenanášajte na oči, sliznice.
- Systematicky vykonajte test citlivosti v záhybe lakťa a pred aplikáciou na pokožku ho rozrieďte v macerate nechtíka.
- V prípade vnútorného použitia vám odporúčame zriediť rastlinný olej Nigella na polovicu v inom neutrálnejšom jedlom rastlinnom oleji.
- Vnútorné použitie sa neodporúča počas tehotenstva.

Organický rastlinný olej Nigella svojimi  výnimočnými vlastnosťami  vďaka  vysokému obsahu éterického oleja a ďalších aktívnych zložieketickým a udržateľným reťazcom je jedným z výnimočných produktov.

Spravodlivý a udržateľný obchod
Rastlinný olej, ktorý ponúkame, pochádza z plantáží Nigella certifikovaných spoločnosťou Ecocert v Egypte a vo veľmi chudobnej vidieckej oblasti ho lisuje odvetvie, ktoré vykonáva certifikáciu „spravodlivého obchodu“.

Tieto Nigella semená (čierna rasca) sú lisované za studena úplne ekologickým procesom, ktorý nespotrebuje veľa energie na získanie rastlinného oleja bohatého na účinné látky.

Používa sa ako prísada do vašich prípravkov. Jeho bohatosť na účinné látky  (vitamín E, nigelín, nigellon, karotenoidy, minerály), a najmä na éterický olej , mu dodáva veľa cností: očistný, upokojujúci a stimulujúci. .. , to všetko s úctou k ľuďom a prírode ...

VLASTNOSTI

  • Upokojujúci,  pri starostlivosti o podráždenú pokožku alebo pri masážnych olejoch robí zázraky
  • Oprava a čistenie  pokožky.
  • Antioxidant , bojuje proti poškodeniu spojenému s voľnými radikálmi, a tým bojuje proti prejavom starnutia pokožky.
  • Vyživuje a regeneruje , navracia pokožke vláčnosť a hebkosť.
  • Podporuje opaľovanie .

INDIKÁCIE

  • Problémová pokožka: jeho čistiaca aktivita zabraňuje tvorbe malých pupienkov.
  • Okrem starostlivosti o kožné problémy: lokalizované infekcie, atopická pokožka
  • Suchá, šupinatá pokožka
  • Anti-aging ošetrenie pre všetky typy pleti, najmä pre suchú a citlivú pokožku
  • Ako doplnok pri masážnych produktoch proti bolesti

POUŽÍVA SA

Ako kozmetická prísada do vašich prípravkov:

  • Krémy, tekuté emulzie pre mladú problematickú pleť
  • Upokojujúce telové mlieka
  • Roll-on "anti-spot"
  • Čistiaca revitalizujúca starostlivosť o tvár
  • Upokojujúce masážne oleje proti zápalom

SYNERGIE

  • Pre protizápalový účinok v masážnom oleji : éterické oleje Wintergreen, Black Birch, tymián, jalovec, macerát ľubovníka bodkovaného ...
  • Problémová pokožka s atopickou tendenciou: éterické oleje z čajovníka, manuky, rozmarínu, levandule ...
  • Čistiace pôsobenie:  éterické oleje Palmarosa, čajovník, pelargónia ...

V PRAXI

  • Vzhľadom na obsah éterického oleja sa vo vašom olejovom prípravku vždy používa ako zmes v dávkach 10 až 30%.
  • Začlenený ako mastná fáza do zloženia bohatých krémov na telo a tvár.

VLASTNOSTI

  • Revitalizuje , zjemňuje a tonizuje pokožku hlavy a vlasy.
  • Posilňuje lámavé vlasy a nechty .

INDIKÁCIE

  • Suché a lámavé vlasy
  • Matné vlasy
  • Problematické skalpy
  • Krehké a lámavé nechty

POUŽÍVA SA

Ako kozmetická prísada do vašich prípravkov:

  • Posilňujúce sérum na podráždenú pokožku hlavy
  • Dvojfázové prostriedky na opravu vlasov
  • Starostlivosť o vlasy pre lámavé vlasy

SYNERGIE

  • Pre suché a poškodené vlasy: éterické oleje Ylang-Ylang, Geranium rose ...
  • Na nechty a lámavé vlasy: Citrónový éterický olej, Ricínový olej, brutnák lekársky ...

V PRAXI

  • Vzhľadom na obsah éterického oleja sa vo vašom olejovom prípravku vždy používa ako zmes v dávkach 10 až 30%.
  • Zahrnuté ako mastná fáza do zloženia starostlivosti o vlasy.

Olej z čiernej rasce, ktorý sa tradične používa na mnohé terapeutické účely, bol predmetom veľkého množstva vedeckých štúdií zameraných na overenie týchto populárnych použití.

Proti histamínovým, protizápalovým, antioxidačným, antimikrobiálnym a hypoglykemickým vlastnostiam sa preukázali najmä semená čierneho kmínu a olej, ktorý sa z nich extrahuje.
Tieto štúdie okrem iného potvrdzujú jeho zmiernenie prejavov sezónnych alergií a alergickej nádchy.

100% čistý a prírodný, panenský , prvé lisovanie za studena, bez akejkoľvek chemickej úpravy, kozmetickej a potravinovej kvality.

Organické, certifikované spoločnosťou Ecocert Greenlife podľa štandardu Ecocert

Organická kozmetika

- Vzhľad: číra olejovitá kvapalina
- Farba: žltozelená až oranžovo jantárová
- Vôňa: veľmi aromatická, korenistá, veľmi charakteristická
- Dotyk: tučný

Hustota
0,91 - 0,93
 
Zmydelňovací index
190-193
 
Zloženie mastných kyselín :
  • Polynenasýtené esenciálne mastné kyseliny (PUFA alebo EFA) alebo vitamín F: kyselina linolová (omega-6) (56,43%)
  • Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA): kyselina olejová (omega-9) (23,78%)
  • Nasýtené mastné kyseliny (AGS): kyselina palmitová (11,87%)
Zameranie na kyselinu linolovú: kyselina linolová je polynenasýtená mastná kyselina patriaca do rodiny omega-6. Táto mastná kyselina nie je syntetizovaná v tele. Preto sa o nej hovorí, že je to „esenciálna“ mastná kyselina. Nedostatok omega-6 môže viesť k silnému vysušeniu pokožky a alergiám. Na kožnej úrovni vstupuje táto mastná kyselina do zloženia ceramidov. Podieľa sa na rekonštitúcii epidermálnych lipidov a podporuje dobrú súdržnosť kožných buniek medzi nimi. Kyselina linolová umožňuje obmedziť stratu vody z pokožky a zároveň má zvláčňujúce a výživné vlastnosti.

Ostatné aktívne zložky :

  • Éterický olej Nigella (0,2 až 3%), vrátane tymochinónu (asi 35%), para-cyménu (asi 30%): imunostimulant, antiseptikum, protizápalový ...
  • Nigelín: horká účinná látka stimulujúca tráviaci a črevný systém
  • Nigellon: bronchodilatátor a antihistaminová (antialergická) látka
  • Vitamín E: prírodný antioxidant
  • Karotenoidy: antiradikálne pôsobenie: boj proti poškodeniu voľnými radikálmi
  • Minerály: železo, fosfor ...
 
Podmienky skladovania
Rastlinný olej citlivý na oxidáciu. Uchovávajte na chladnom mieste (<20 ° C) mimo dosahu vzduchu a svetla.
 





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien