logo template4

BURITI OLEJ PANENSKÝ

Cena 3.49
Dostupnosť: skladom +3
vyberte veľkosť:
10 ml1 0.000
30 ml1 6.290
100 ml1 19.490
Kód produktu: a 1052
Výrobca: aroma
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

BURITI OLEJ

Tento olej, ktorý je skutočným koncentrátom karotenoidov, je ideálnou ingredienciou na prípravu a predĺženie opálenia. Jeho bohatosť na antioxidanty je výhodou v boji proti poškodeniu spojenému s voľnými radikálmi. Je veľmi zvláčňujúci a zvlhčujúci, má oranžovú farbu, ktorá rozžiari vašu pleť a zafarbí vaše prípravky a vaše mydlá.

Buriti, nazývané tiež Aguaje , je palma pochádzajúca z amazonského pralesa . Buriti je v tomto regióne veľmi bežné a pomenuje sa podľa mnohých miest a dedín v centrálnej oblasti Brazílie (Buritizal, Canto do Buriti, Buriti dos Lopes ..). Je to posvätný strom pre populácie (nazýva sa tiež „strom života“) kvôli jeho mnohonásobnému použitiu . Kmene skutočne slúžia ako rám pre stavby, z listov sa vyrábajú tašky , koše a klobúky a plody sa vo veľkej miere používajú ako krmivo na prípravu kompótov alebo dokonca vína.
Môže dorásť do výšky 30 až 40 metrov a ročne vyprodukovať až  8 kvetenstiev , z ktorých každý prinesie  900 plodov  !

Tieto tvrdé orechy obsahujú jedlú oranžovožltú dužinu bohatú na olej a domorodci ju tradične používajú na ochranu pred slnkom. Rastlinný olej Buriti,
pravý koncentrát karotenoidov , je spojencom voľby pri starostlivosti pred slnením a po ňom , ako aj pri starostlivosti o „zdravý lesk“ a dennú starostlivosť proti voľným radikálom .
Ideálne pre predĺženie opálenia , toto zvláčňujúci a anti-dehydratačný olej môže byť použitý ako na pokožku aj na vlasy, z ktorých bude zaistená ochrana pred vonkajšími útokmi.

Buriti rastlinný olej, ktorý ponúkame, pochádza z Brazílie , krajiny pôvodu Buriti. Tento olej je veľmi kvalitný , panenský, takže má veľmi peknú tmavo oranžovú až červenú farbu a je veľmi bohatý na účinné látky . Tento olej je jedným z našich výnimočných produktov.

Palma, ktorá sa prispôsobí svojmu okoliu, Buriti je divoká palma , ktorá rastie prirodzene v Brazílii . Táto palma vyžaduje veľké množstvo vody , a preto sa vyskytuje predovšetkým v nivách, kde je pôda vlhká a mäkká.

Tento strom je všeliekom mnohých živočíšnych druhov (cicavce, vtáky a dokonca aj ryby), ktoré sa živia plodmi, ktoré spadli na zem alebo do vody. Jeho jedlé a veľmi výživné ovocie je tiež súčasťou stravy Amazoniek.
Produkcia ovocia sa zvyčajne líši z roka na rok, pričom sa strieda jeden veľmi produktívny rok a druhý menej.  Zber ovocia sa zvyčajne vykonáva od februára do mája. Tieto plody sa dajú zmeniť na olej . Olej, ktorý ponúkame, pochádza z prvého lisovania za studena, panenský, 100% čistý a prírodný .

Sfarbený olej bohatý na účinné látky 
vďaka svojmu bohatstvu na karotenoidy , ktoré mu prepožičiavajú jeho krásne tmavo oranžové až červené farby a ich antioxidačné vlastnosti a sú zodpovedné za zdravý lesk na kožu, Buriti rastlinný olej pripravuje a predlžuje opálenie a bojuje proti poškodeniu spôsobenému voľnými radikálmi.

Je to ideálny olej na podporu opaľovania boja proti prejavom starnutia pokožky a zároveň chráni pred dehydratáciou pokožky . Je tiež známe, že obnovuje lesk matných, poškodených vlasov a chráni farbené vlasy a zároveň predlžuje ich lesk .

VLASTNOSTI

  • Bohatý na antioxidanty, podporuje opaľovanie a pomáha predchádzať poškodeniu slnkom.
  • Svetelný olej, ktorý prináša efekt zdravého žiarenia .
  • Bohatý na antioxidačné látky , bojuje proti voľným radikálom a známkam starnutia pokožky.
  • Zmäkčovadlo , vyživuje pokožku a pomáha jej bojovať proti dehydratácii.
  • Farebný , dáva prípravkom príjemnú oranžovú farbu .

INDIKÁCIE

  • Tupé a zadusené farby pleti
  • Ospalá pokožka, chýba jej vitalita
  • Pokožka opálená a chcúca tak zostať!

POUŽÍVA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Pred a po solárna starostlivosť
  • Krémy, mlieka, masky a pleťové vody na pleť
  • Ako farbivo: kúpeľový olej, tyčinka na pery atď.

SYNERGIE

  • Pre regeneračné a upokojujúce účinky po slnku: éterické oleje z pravej levandule, modrého cyprišteka, šípkový rastlinný olej, nechtíkový olejový macerát, ...
  • Na opaľovací olej: rastlinné oleje z malín, sezamu, karanja, paradajok, ...
  • Na dennú starostlivosť o tvár alebo olej na telo obsahujú rastlinné oleje:
    • Jojoba, konope, lieskový orech a opuncia, ... pre veľmi tekutý olej vhodný pre zmiešanú alebo normálnu pokožku
    • Šípky, Borák, ... pre výživný a anti-aging olej vhodný na suchú pokožku
    • Bambucké a kakaové maslá, rastlinný olej z pšeničných klíčkov, .. pre veľmi suchú pokožku

V PRAXI

Rastlinný olej Buriti sa používa ako prísada do vašich kozmetických prípravkov.

  • Pre jeho veľmi vysokú koncentráciu provitamínu A a jeho veľmi výraznú farbu sa odporúča dávkovať ho v množstve 1 - 10% (pre opaľovacie produkty max. 10%) v zmesi s inými rastlinnými olejmi alebo v emulziách.

VLASTNOSTI

  • Zabraňuje dehydratácii vlasov.
  • Revitalizuje a obnovuje lesk a vitalitu poškodených vlasov.
  • Chráni farby vlasov a predlžuje ich lesk .

INDIKÁCIE

  • Farbené vlasy
  • Devitalizované vlasy
  • Vlasy vystavené extrémnym teplotám alebo slnečným lúčom

POUŽÍVA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Šampóny a kondicionéry
  • Balzamy na vlasy na suché vlasy
  • Krémy alebo masky na ochranu farieb

SYNERGIE

  • Pre udržanie vašej farby:  maslo Tucuma a rastlinný olej z bambuckého masla, ...
  • Ak chcete vlasy skrášliť, urobte ich lesklejšími:  ceramidy, ricínový olej, éterický olej Ylang-Ylang, ...
  • Na starostlivosť o blond vlasy alebo blond pramene: éterický olej a hydrolát harmančeka a kurkuma v prášku ...
  • Na udržanie hnedých vlasov:  Orech a Chestnut Henna, ...

V PRAXI

Rastlinný olej Buriti sa používa ako prísada do vašich kozmetických prípravkov.

  • Pre jeho veľmi vysokú koncentráciu provitamínu A a jeho veľmi výraznú farbu sa odporúča dávkovať ho v množstve 1 - 10% (pre opaľovacie produkty max. 10%) v zmesi s inými rastlinnými olejmi alebo v emulziách.

100% čistý a prírodný, panenský , prvé lisovanie za studena, bez akejkoľvek chemickej úpravy, kozmetická kvalita

Divoký

- Vzhľad: číra olejovitá kvapalina
- Farba: tmavo oranžová až červená
- Vôňa: zeleninová
- Dotyk: mastný. Ak chcete zlepšiť jeho penetráciu do pokožky, zmiešajte ju s penetračnejším olejom (Kukui, Makadamia,  Jojoba ...).

Hustota
0,80 - 0,98
 
Zmydelňovací index
150-210

Zloženie v mastných kyselinách :

  • Polynenasýtené esenciálne mastné kyseliny (PUFA alebo EFA) alebo vitamín F: kyselina linolová (omega-6) (7,10%)
  • Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA):  kyselina olejová (omega-9) (69,43%)
  • Nasýtené mastné kyseliny (AGS): kyselina palmitová (17,01%), kyselina stearová (3,12%)

Kyselina olejová pochádza z latinského oleum a znamená olej. Tento lipid je súčasťou rodiny omega-9. Je to najhojnejšia z mononenasýtených mastných kyselín s dlhým reťazcom v našom tele. Veľmi výživný pre pokožku, robí ju pružnejšou a jemnejšou, ale aj žiarivejšou.

Ostatné aktívne zložky :

  • Provitamín A (karotenoidy) : zodpovedný za farbu oleja a zdravý lesk pokožky, silné antioxidanty a fotoprotektory.
  • Tokoferoly (vitamín E) : silné prírodné antioxidanty
 
Podmienky skladovania
Stabilný rastlinný olej. Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla.
 





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien