logo template4

GUAROVÁ GUMA BIO, 150 g

Výrobca: zoya
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds 2238
Dostupnosť: na sklade
7.66 bez DPH
9.19 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

GUAROVÁ GUMA BIO E-412

Guarová guma (Gum Cyanopsis, Cyanopsis tetragonoloba)

Guarová guma: zahusťovadlo, emulgátor a prísada do bezlepkových múk
Guarová guma sa získava zo semien strukovín známych ako trsová fazuľa. Pozostáva prevažne z polysacharidov s vysokou molekulovou hmotnosťou. V domácej kuchyni sa guarová guma často používa ako zahusťovadlo do džemov, marmelád, omáčok, krémov a kečupov. Ako stabilizátor alebo emulgátor udržuje zmesi homogénne. Pri príprave vašich obľúbených receptov dodáva výrobkom krémovú konzistenciu a hustotu. Môže sa pridať do bezlepkových múk, aby bolo cesto elastické. Vhodné pre vegetariánov a vegánov.
Návod na použitie Guarovej gumy – organickej:
Používajte s mierou v závislosti od požadovanej štruktúry potravín, ktoré pripravujete – pekárne, cukrárske náplne a omáčky. Vhodné aj na výrobu domácej zmrzliny alebo dezertov, ktoré sa podávajú vychladené. Na mierne zahustenie použite 3 g (asi 1 zarovnanú čajovú lyžičku) na 250 ml tekutiny.

Naša kvalitná guarová guma je biely prášok a získava sa zo semien indického stromu Cyamopsis tetragonolobus.

Guarová guma má asi 8-krát väčšiu zahusťovaciu schopnosť ako škrob. Našu guarovú gumu môžete použiť ako potravinu, tak aj ako kozmetickú prísadu. Masti a krémy vyrobené z guarovej gumy vyzerajú dobre, ale musia byť dobre konzervované (pozri konzervačné látky).

Guarová guma je stabilná pri širokej hodnote pH.

Viskozita: 5000 cps

V potravinách slúži guarová guma ako zahusťovadlo a stabilizačné činidlo. Je vhodná do teplej aj studenej kuchyne.

Nutričné ​​hodnoty

Po 100 g/100 ml

kalorická hodnota

843 kJ/209 kcal

Tuk 0,6 g

z toho: nasýtené mastné kyseliny 0,2 g

sacharidy 1,0 g

z toho cukor 0,9 g

proteín 5,7 g

Soľ 0,0025 g

Guarová guma je zahusťovadlo získané mletím semien Cyamopsis tetragonolobus, strukoviny pôvodom z Indie a Pakistanu. Táto guma vám umožní získať hladké vodné gély a veľmi ľahko zahustiť vaše prípravky. 

Guarová guma je polysacharid získavaný z guarových bôbov rastliny Cyamopsis tetragonoloba. Jedná sa o strukovinu pestovanú predovšetkým v Ázii. Táto vo vode rozpustná vláknina tvorí aj bez zahrievania silne viskózny roztok, používa sa teda ako zahusťovadlo a stabilizátor v potravinárskom, farmaceutickom a kozmetickom priemysle.

DRUH ZÍSKANÝCH GÉLOV 

Tekutý až hustý, mierne nepriehľadný vodný gél

VLASTNOSTI

  • Gélová voda a vodné roztoky (hydrozoly atď.)
  • Studená a horúca želatína
  • Emulzné zahusťovadlo (krémy, mlieka)
  • Stabilizácia emulzií: zavedenie gélotvorného činidla, ako je guarová guma, do vodnej fázy pomáha stabilizovať emulzie a poskytuje veľmi hladký sklz pri aplikácii.
  • Dobrá stabilita gélu v širokom rozmedzí pH (3 - 11)
 

POUŽÍVA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Príprava tenzorových gélov, zoštíhľovacích gélov
  • Realizácia gélových masiek „sviežosti“, gélovaných pílingov ...
  • Realizácia gélov na zubné pasty
  • Výroba očných liniek
  • Pridanie do krémov alebo mliek na ich stabilizáciu a zahustenie
  • V kuchyni: zahusťovadlo a spojivo omáčok, krémov, dezertov ...

- Uchovávajte mimo dosahu detí.
- Nepijte prášok, aký je (dá sa použiť zriedený pri varení).
- Nevdychujte prášok, zabráňte kontaktu s očami.
- Práškový výrobok, ktorý sa má používať ďaleko od akéhokoľvek zdroja vetrania.

dávkovanie 1 AŽ 5%
(z celkovej hmotnosti vášho prípravku), ktoré sa majú pridať do vodnej fázy
rozpustné vo vode - Rozpustiť vo vodnej fáze, studenej alebo horúcej
nerozpustný v oleji
 

HORÚCA ALEBO STUDENÁ DISPERZIA VO VODNEJ FÁZE

Nádoby : Ručná metla alebo elektrický mixér

 „Dažďový“ guar zalejeme studenou alebo predhriatou vodnou fázou a súčasne miešame, aby sa zabránilo hrudkám.
 Dôkladne pretrepte, aby sa zmes homogenizovala.
 Za občasného miešania nechajte niekoľko minút napučať.
Solvatácia gumy sa uskutoční rýchlejšie ako za studena. Zahrievanie tiež pomôže rozpustiť všetky hrudky, a preto ho možno použiť na „dohnanie“ hrudkového gélu.
 Bez konzervačných látok bude doba skladovania získaného gélu v chladničke obmedzená na niekoľko dní.

TYPICKÉ DÁVKY

Celkové množstvo konečného vzorca 1% guarovej gumy 2% guarová guma 3% guarová guma
~ 30 ml 0,3 g 0,6 g 0,9 g
~ 50 ml 0,5 g 1,0 g 1,5 g
~ 100 ml 1,0 g 2,0 g 3,0 g

SPOJENIA

  • Používa sa samostatne vo vodnej fáze ako želatinačné činidlo
  • V kombinácii s emulgátorom na stabilizáciu a zahustenie emulzií
  • V kombinácii s arabskou gumou

Kompatibilita s konzervačnými látkami:

Extrakt z grapefruitových jadier Naticid Cosgard Leucidné Komplex benzoát a sorbát
*** *** v emulzii.
Naticid nie je vhodný na skladovanie
vodných gélov.
*** *** ***

***: žiadna zmena vzhľadu

Skladujte pri izbovej teplote mimo vlhkosti a svetla.

ZÍSKANÉ TEXTÚRY

Foto Zloženie Použitý riad Výsledok
  • 1% guarovej gumy
  • 98,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard
Ručná metla Tekutý gél
  • 3% guarová guma
  • 96,4% vody
  • 0,6% konzervačného prostriedku Cosgard
Ručná metla Kompaktný gél