logo template4

Recept na krém po opaľovaní s ľanovým extraktom

Recept na krém po opaľovaní s ľanovým extraktom

Tento DIY krém po opaľovaní v sebe spája niekoľko hydratačných a opravných zložiek, ktoré napomáhajú regenerácii pokožky poškodenej slnkom. Tento krém vám pomôže v prípade spálenia od slnka a dokáže aj obnoviť hydratáciu pokožky po dlhšom pobyte na slnku.
V tomto recepte na krém po opaľovaní sme použili prírodné produkty, ktoré sú indikované aj pre citlivú pokožku: koemulgátor stearát sacharózy, ľanový extrakt a fuccocert majú obrovský hydratačný potenciál. Prírodný alfa-Bisabolol pôsobí protizápalovo.
Pokiaľ ide o maslo kokum, olej z lieskových orieškov a konopný olej opravujú a chránia pokožku. Lipocire - maslové perlové perly sa nám darí nielen zvýšiť textúru, ale tým, že nepoužívame včelí vosk, robíme krém vhodný aj pre vegánov.
V recepte samozrejme nemôže chýbať ani aloe vera. V tomto prípade ho používame vo forme aloe vera čistého gélu bez konzervačných látok, ktorý sa pri príprave receptúry rekonštituuje trochou vody, aby sa zapracoval do krému.

Ingrediencie na cca 200 ml
FÁZA 1
20 g vody (predtým prevarenej a vychladenej)
0,5 g Aloe Vera gél
2. FÁZA
10g jojobový olej
15 g oleja z lieskových orieškov
6 g Lipocire - maslové perly
20 g kokum masla
3. FÁZA
90 g vody (predtým prevarenej a vychladenej na 70ºC)
10 g stearát sacharózy
2 g transparentného xantánu
FÁZA 4
15 g konopného oleja
FÁZA 5
2 g prírodného alfa-bisabololu
6 g Fucocert
10 g ľanového extraktu
FÁZA 6
2 g konzervantu Geogard 221
8 kvapiek kyseliny mliečnej (ak je to potrebné) na úpravu pH na 5-5,4
8 kvapiek lavandin esenciálneho oleja

Vypracovanie:
V tomto prípravku použijete koemulgátor esteru cukru, čo znamená, že kroky, ktoré budete dodržiavať, sa budú trochu líšiť. V tomto prípade je pri použití esteru cukru vhodnejšie roztaviť ho vo vodnej fáze a olejovú fázu naliať do vodnej fázy (uvádzame to preto, aby ste to brali do úvahy, keďže so zvyškom emulgátorov to robí sa to opačne)..
Ako vždy, začnite dezinfekciou náradia a materiálov, ktoré budete používať, alkoholom.
Fázu 1 rozpustite v pohári vo vodnom kúpelia odložte zatiaľ bokom.
Kým sa roztopí, prevarte vodu z fázy 3 a nechajte ju vychladnúť na približne 70ºC. Potom pridajte stearát sacharózy a xantán, šľahajte tak, aby sa dobre rozpustili vo vode. Pohár s fázou 2 zohrejte vo vodnom kúpeli, vyberte z vodného kúpeľa a pridajte fázu 4 (konopný olej).
Teraz nalejte Fázy 2+4 do Fázy 3 a šľahajte pri vysokej rýchlosti dve minúty minimixérom.
Pridajte fázu 1 a pokračujte v šľahaní ďalšiu minútu pomocou mixéra. Miešajte (tentokrát lyžičkou), kým zmes nevychladne. V tomto čase pridajte fázy 5 a 6 a premiešajte.
Reguluje pH kyselinou mliečnou, kým nebude medzi 5-5,4*.

*Dôležité! Kyselina mliečna sa získava fermentáciou baktérií a nie z mliečnej suroviny, preto je vhodná pre vegánov. Kto to však uprednostňuje, môže namiesto kyseliny mliečnej použiť na reguláciu pH kyselinu citrónovú.

Doporučujeme zakúpiť spolu s tovarom