logo template4

Mandľová pasta, prírodná, Balcho, 200 g

Výrobca: balcho
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 57015100
Dostupnosť: na sklade
7.42 bez DPH
8.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Mandľová pasta, prírodná, Balcho, 200 g

Mandľová pasta sa vyrába z mletých mandlí alebo mandľového šrotu. Mandľová pasta sa používa ako náplň do pečiva, ale nájdete ju aj v čokoládach. V komerčne vyrábaných mandľových pastách sa niekedy pridávajú mleté ​​marhuľové alebo broskyňové jadrá, aby sa znížili náklady.

Mandľová pasta sa používa ako náplň do pečiva mnohých rôznych kultúr. Je hlavnou ingredienciou amerického pečiva. V Škandinávii sa mandľová pasta používa vo veľkom množstve do rôznych druhov pečiva a sušienok.

Mandľová pasta je hlavnou ingredienciou francúzskeho tradičného cukríka calisson v Aix-en-Provence. Používa sa ako náplň do mandľových rožkov.

Číňania používajú mandľovú pastu do sladkých koláčov. Torta pre manželky je tradičné čínske pečivo vyrobené zo zimného melónu a mandľovej pasty.

V Turecku sa mandľová pasta tradične vyrába v Edirne, kedysi hlavnom meste Osmanskej ríše. Počas osmanskej éry tureckých dejín to bola kráľovská radosť, ktorá sa väčšinou používala v paláci. Teraz sa predáva v obchodoch s potešením v Istanbule a Edirne.

Zloženie:

sušené, mleté ​​mandle.

Obsahuje alergény! Môže obsahovať stopy ďalších orechov a semien.

Nutričné ​​hodnoty na 100 g:

Energia: 575 kcal / 2404 kJ
Tuk: 49 g
z toho nasýtené: 4 g
Sacharidy: 22 g
z toho cukry: 4 g
Vláknina: 12 g
Bielkoviny: 21 g
Soľ: 0 g

Použitie:

Na priamu konzumáciu.

Balenie: 200 g