Bambusová vláknina, múka - BIO, BioAgros, 200 g
Bambusová vláknina, múka - BIO, BioAgros, 200 g
Bambusová vláknina pre normálne trávenie
Bambusové vlákno je rastlinné vlákno získané z bambusovej stonky. Prirodzené vlastnosti bambusu umožňujú jeho uplatnenie v mnohých oblastiach potravinárskeho priemyslu. Bambusová vláknina sa počas trávenia nevstrebáva, preto ju možno dokonale začleniť do paleolitickej stravy pri diétach diabetikov a tých, ktorí chcú schudnúť. To zvyšuje obsah vlákniny v pečive a spomaľuje vstrebávanie sacharidov. Bezlepkový výrobok.
Bambusové vlákno sa používa pri bezlepkovom pečení. Môže zlepšiť textúrne vlastnosti a spracovateľnosť cesta, ako aj znížiť lámanie a trhanie. Polevy a plnky vyrobené týmto spôsobom majú hladkú a krémovú textúru. Je to tiež skvelé zahusťovadlo a objemové činidlo a skvele sa viaže s tekutinami. Pre vysoké zadržiavanie vody potrebujete iba 1g bambusového vlákna na 10g vody (alebo 8g oleja). Vďaka tomu je užitočné pri udržiavaní mäkkosti a sviežosti cesta, aj keď môže pečeným výrobkom pomôcť získať chrumkavejšiu štruktúru.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota 808 kJ / 202 kcal
Tuk 0,3 g
z toho nasýtené 0,1 g
Sacharidy 0,1 g
z toho cukry 0,1 g
Vláknina 99 g
Bielkoviny 0,2 g
Soľ 0,01 g
Ingrediencie:
Múka zo 100% bambusového vlákna
200 g