logo template4

Fruktóza (ovocný cukor), Longevity Series, 200 g

Výrobca: longevity series
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 14963404
Dostupnosť: na sklade
2.16 bez DPH
2.59 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Fruktóza (ovocný cukor), Longevity Series, 200 g

- Prírodné sladidlo
- Vhodné na sladenie jedál a nápojov
- Vhodné pre diabetikov

Fruktóza alebo takzvaný ovocný cukor je monosacharid sladkej chuti, ktorý obsahuje šesť atómov uhlíka, ale na rozdiel od glukózy s rovnakým všeobecným vzorcom sa na druhom atóme uhlíka nachádza ketoskupina, t.j. E. je to ketohexóza. Je obsiahnutá v sladkom ovocí, zelenine a mede. Odtiaľ pochádza jej meno. Ľudské telo ju rozkladá iba v pečeni.

Užitočné vlastnosti:

Glykemický index
Glykemický index (GI) je digitálna váha, ktorá ukazuje, ako rýchlo a ako vysoko môže konkrétna potravina zvýšiť našu hladinu glukózy v krvi (cukru v krvi). Potraviny s nízkym GI majú tendenciu stimulovať miernejšiu hladinu cukru v krvi a potraviny s vysokým GI spôsobujú jeho prudký nárast. Fruktóza má nízky glykemický index a vedie k miernemu uvoľňovaniu inzulínu v krvnom obehu z glukózy a sacharózy.

Sladkosť
Fruktóza je pravdepodobne najsladšie zo všetkých výživových sladidiel. Sladkosť ovocného cukru sa pohybuje od 1,17 do 1,75 násobku bežného bieleho cukru v závislosti od jedla alebo nápoja, v ktorom sa používa.

Kompatibilita
Interakcia fruktózy s inými sladidlami alebo škrobom vedie k synergii, ktorá zvyšuje sladkosť a viskozitu potravín a nápojov.

Zmrazovanie
Fruktóza udržuje integritu mrazeného ovocia tým, že kontroluje vodu a zabraňuje tvorbe ľadových kryštálikov, ktoré môžu narušiť krehké tkanivo ovocia.

Zdravá váha
Ovocný cukor pomáha udržiavať zdravú váhu. Keďže chuť je sladšia ako cukor, ale má menej kalórií, ľuďom, ktorí sa chcú zbaviť pár kíl navyše, sa odporúča nahradiť biely cukor fruktózou v rôznych potravinách a nápojoch.

Kulinárske využitie
Fruktóza je skvelé sladidlo v kulinárskom priemysle. Môže byť použitá ako náhrada bieleho cukru, ktorý nemení sladkosť a textúru potravín alebo nápojov. Ovocný cukor robí polevu mliečnych výrobkov krémovejšou a sviežejšou.

Ingrediencie:

Fruktóza nad 99,9 %, dextróza pod 0,1 %.

Nutričné hodnoty na 100 g:

Energetická hodnota: 1663 kJ / 398 kcal
Bielkoviny: 0,00 g
Sacharidy: 0,00 g
Fruktóza: 99,9 g
Tuk: 0,00 g
Vláknina: 0,00 g
Soľ: 0,00 g

Účel:

Na použitie v kulinárstve, nápojoch a pod.

Balenie: 200 g

Krajina pôvodu: Bulharsko