Powered by Smartsupp

Moruša biela, sušené listy, 50 g

Výrobca: bilkaria
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 47163334
Dostupnosť: na sklade
2.16 bez DPH
2.59 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Moruša biela, sušené listy, Bilkaria, 50 g

Listy moruše sa používajú ako pomocný prostriedok pri gastrointestinálnych zmenách, chronickej zápche, diabetes mellitus, menštruačných poruchách atď.
Biela moruša sa často skúša ako pomoc pri liečbe cukrovky. Vyskúšaná je aj pri liečbe vysokej hladiny cholesterolu, vysokého krvného tlaku, prechladnutia a jeho symptómov, bolesti svalov a kĺbov, ako je artritída, zápcha, závraty, zvonenie v ušiach, vypadávanie vlasov a predčasné šedivenie.

Ako funguje?

V bielej moruši sú niektoré látky, ktoré fungujú podobným spôsobom ako niektoré lieky používané pri cukrovke 2. typu. Spomaľujú rozklad cukrov v čreve, takže sa pomalšie vstrebávajú do krvi. To pomáha telu udržiavať hladinu cukru v krvi v požadovanom rozsahu.

Moruša biela je vysoko výživná a obsahuje dobré množstvo vlákniny, vitamínu C a železa. Niektoré štúdie zistili, že moruša biela môže pomôcť pri podpore regulácie hladiny cholesterolu a cukru v krvi.

Aké sú zdravotné prínosy čaju z listov moruše?

Moruša, rastlina, ktorá rastie v Číne, Kórei a Japonsku, sa používa v tradičnej čínskej medicíne, najmä ako bylinný čaj. Zdravotné prínosy čaju z listov moruše sa pripisujú jeho prirodzene sa vyskytujúcej zlúčenine, 1-deoxynojirimycínu alebo DNJ. DNJ je zodpovedný za antidiabetické účinky moruše, ktoré boli rozsiahle študované. Čaj z listov moruše má tiež silné antioxidačné vlastnosti a zistilo sa, že znižuje hladinu cholesterolu a triglyceridov a znižuje zápal. Obsahuje minerály a antioxidanty.

Podľa článku publikovaného v "International Journal of Food Sciences and Nutrition" v roku 2006, listy moruše obsahujú vápnik, železo a zinok. Moruša obsahuje aj antioxidanty kyselinu askorbovú a beta karotén. Antioxidanty inhibujú poškodenie buniek spôsobené voľnými radikálmi, ktoré vznikajú pri trávení potravy, dyme a žiarení.

Znižuje hladinu glukózy v krvi

Diabetes 2. typu je charakterizovaný zvýšenou hladinou glukózy v krvi. Podľa štúdie publikovanej v „The American Journal of Chinese Medicine“ v roku 2012 moruša znižuje hladinu glukózy v krvi vďaka obsahu kyseliny galovej. V štúdii publikovanej v "Diabetes Care" v roku 2007 bol tento účinok preukázaný u pacientov s cukrovkou 2. typu. V štúdii každý v skupine s cukrovkou a zdravá kontrolná skupina dostali sacharózový nápoj, ale niektorí dostali aj extrakt z moruše, zatiaľ čo ostatní dostali placebo. Glukóza bola testovaná vopred a dve, tri a štyri hodiny po konzumácii sacharózy. Výsledky ukázali, že užívanie moruše výrazne obmedzilo skoky glukózy v prvých dvoch hodinách po konzumácii. Vedci dospeli k záveru, že moruša môže byť užitočná ako pri liečbe cukrovky, tak aj pri jej prevencii.

Znižuje zlý cholesterol

V štúdii publikovanej v roku 2013 v „BioMed Research International“ sa hladiny triglyceridov a LDL cholesterolu významne znížili u pacientov, ktorí dostávali 280 gramov prášku z listov moruše trikrát denne počas troch mesiacov. Štúdia publikovaná v roku 2010 v časopise „Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition“ zistila podobné výsledky po tom, čo účastníkom podávala 12 miligramov extraktu z listov moruše trikrát denne počas troch mesiacov. Tieto štúdie naznačujú, že na dosiahnutie významných výsledkov pri znižovaní cholesterolu a triglyceridov môžu byť potrebné pravidelné vysoké dávky tejto bylinky. Pravidelné popíjanie čaju z listov moruše však môže pomôcť zabrániť vysokému cholesterolu.

Má protizápalové účinky

Podľa štúdie publikovanej v roku 2013 v časopise „Journal of Functional Foods“ sa listy moruše tradične používajú na liečbu zápalov spôsobených chronickými ochoreniami a výsledky štúdie overujú jej protizápalové účinky. Vedci in vitro zistili, že list moruše inhibuje zápalové činidlá v tele, čím prerušuje zápalovú reakciu tela. Tento účinok bol preukázaný v štúdii publikovanej v roku 2010 vo „Phytotherapy Research“. Potkanom s vyvolaným edémom labky sa zaviedla moruše, ktorá inhibovala tvorbu zapáleného tkaniva labky. Tieto štúdie naznačujú, že čaj z listov moruše by sa mohol použiť na zmiernenie bolesti znížením zápalu.

Moruša biela - Morus alba L.
Iné názvy: Moruša obyčajná a Moruša morušová

Vlasťou moruše bielej je východná Ázia a presnejšie územie dnešných krajín Číny, Kórey a Japonska. Rastlina sa pestuje ako ovocná plodina a pestuje sa už od staroveku. Do Európy bola moruša biela privezená v 10.-12. storočí. 

Ľudové liečiteľstvo používa listy moruše ako diuretikum, hypoglykemikum a sedatívum. Bylina sa používa pri cukrovke, bronchitíde, zápche atď.

Moruša - sušené listy

Použitie: ako pomôcka pri gastrointestinálnych zmenách, chronickej zápche, diabetes mellitus, menštruačných poruchách a pod.

Postup prípravy: 1 polievkovú lyžicu bylinky pridajte do 500 ml horúcej vody a nechajte 1 hodinu pôsobiť. Filtruje sa a pije v 3 rovnakých častiach počas dňa pred jedlom.

Balenie: 50 g
Pôvod: Bulharsko

Update cookies preferences