Powered by Smartsupp

Kyselina kójová / Kojic acid do kozmetiky

Výrobca: ellemental
Záručná doba:: uvedené na obale
Kód: M-1376
Dostupnosť: na sklade
6.58 bez DPH
7.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Kyselina kojová / Kojic acid 50 g

Je to prípravok na úpravu pleti, ktorý pôsobí ako antioxidant a účinne zosvetľuje pokožku, redukuje výskyt pieh, pleťových škvŕn, pigmentáciu starnutím.

Organoleptické vlastnosti: šedobiely, svetlo žltý až béžový biely kryštalický prášok

INCI: kojic acid

vlastnosti:
1. inhibuje aktivitu tyrozinázy a bráni produkcii melanínu.
2. antioxidant.
3. bráni tvorbe melanínu.
4. redukuje výskyt pieh, pleťových škvŕn, pigmentáciu starnutím.
5. posilňuje bunkovú aktivitu.
6. pomáha vytvoriť rovnomerný odtieň pleti.
7. minimalizuje škvrny pečene.

Aplikácie, použitie:
A. môže byť včlenená do prípravkov na starostlivosť o pleť, ktoré sú určené na zosvetlenie tónu pleti, zvlhčovačov, krémov, pleťových vôd, gélov, tekutín, sér a mydiel.
B. všeobecné poruchy pigmentácie pokožky tváre a tela.
C. všimnite si, že pri vystavení vzduchu alebo slnečnému žiareniu postupne zhnedne a stráca svoju účinnosť.
D. odporúčané dávkovanie 0,2 - 1% a až 3% pri krátkodobej regenerácií pleti (odporúča sa iba pod vedením dermatológa).
E. pridajte do emulzie v ochladzovacej fáze.
F. pridať vo vodnej fáze pri teplote <40 ° C, ak sa vloží do horúcej vody, môže oxidovať a stratiť časť svojej aktivity.

V posledných rokoch, vďaka metódam pozorovania vedcov, ktorí pracujú na príprave saké, japonského alkoholického nápoja vyrobeného z ryže, má dnes kozmetický priemysel produkt známy ako kyselina kojová, prvok, ktorý sa stal obľúbeným v priemysle skrášľovania. Táto zložka bola objavená v roku 1989, keď si práve vedci, ktorí pracovali pri výrobe vína z ryže, všimli belosť rúk ľudí, ktorí pracovali pri výrobe „Saké“.

Vtedy sa rozhodli izolovať hubu zodpovednú za produkciu kyseliny, Aspergillus oryzae, avšak názov „koji“ je daný japonským výrazom pre určité huby alebo baktérie. Je potrebné poznamenať, že táto baktéria je prítomná aj v iných potravinách, ako sú sójové bôby.

Ako už bolo spomenuté vyššie, hlavnou funkciou tohto produktu v kozmetickom priemysle je bielenie škvŕn a zosvetlenie pokožky, rovnako má antioxidačné a antibakteriálne vlastnosti.

Hlavné použitia kyseliny kójovej

Kyselina kojová od svojho objavenia začala pôsobiť tak, že inhibovala produkciu melanínu, a preto bola zahrnutá ako aktívna zložka do bieliacich krémov, či už na zlepšenie pokožky so škvrnami spôsobenými slnečným žiarením, na vyrovnanie pehavej pokožky alebo na melazmu, kožnú patológiu, ktorá pozostáva z výskytu lokalizovaných tmavých škvŕn na miestach kože neustále vystavených slnku.

Vďaka jej baktericídnym vlastnostiam ju niektorí dermatológovia odporúčajú používať pri liečbe akné. V posledných rokoch ju rôzne štúdie umožnili aplikovať aj na ošetrenie zubov, kde bola pre svoje bieliace kvality zaradená do rôznych zubných pást.

Čo sa týka liečby kožných škvŕn, kyselina kojová pôsobí tak, že inhibuje enzým tyrozinázu, čím spomaľuje tvorbu melanínu, preto je tak vyhľadávaná a hlavným prvkom základu krémov alebo gélov na vymazanie škvŕn, vyrovnanie tónu pleti alebo zlepšenie vzhľadu osôb s pehami.

Vďaka svojim vlastnostiam spôsobil tento produkt veľkú revolúciu v medzinárodnom kozmetickom priemysle, a preto sa často používa pri výrobe mydiel, peelingov, kúpeľových solí, pleťových vôd a opaľovacích krémov.

Používa sa pre svoje antioxidačné vlastnosti, implementuje sa pri čistení voľných radikálov a pre svoju antibakteriálnu schopnosť je jej prítomnosť v produktoch na liečbu juvenilného akné opakovaná.

V posledných rokoch naberá na sile v rámci použitia, aby predišla vráskam či mimickým vráskam. Ako už bolo spomenuté v predchádzajúcom odseku, tento prvok má antioxidačné vlastnosti a slúži na liečbu voľných radikálov, preto pomáha predchádzať starnutiu. Živiny, ktoré sú prítomné v kyseline kojovej, majú tú zvláštnosť, že pôsobia proti účinkom častíc voľných radikálov prítomných vo vzduchu, ktoré spôsobujú poškodenie kožných buniek. Kyselina posilňuje bunky pokožky a tým zabraňuje vzniku známok starnutia.

Treba poznamenať, že keď sa používajú krémy alebo iné kúry obsahujúce kyselinu kojovú, osoba, ktorá ich používa, by sa nemala vystavovať slnečnému žiareniu, pretože účinok je škodlivý a pokožka má tendenciu znova sa špiniť. Rovnako aj kúry na báze tejto kyseliny niekedy trochu dráždia pokožku, a preto ju treba aplikovať podľa toho, aké typy pleti existujú a aké škvrny sa na nej nachádzajú.

Skladovanie: na chladnom a suchom mieste, chránené pred svetlom.

Upozornenia: môže spôsobiť podráždenie citlivej pokožky, najmä ak sa používa vo vyšších dávkach a po dlhú dobu; iba na kozmetické použitie.

Kyselina kójová - použitie a benefity v kozmetike

Update cookies preferences