Kakaové maslo RAW - 60 g
Kakaové maslo RAW - 60 g
Kakaové maslo je známe ako teobromový olej. Je to svetložltý jedlý prírodný rastlinný tuk z kakaových bôbov. Kakaové maslo sa extrahuje z kakaových bôbov a možno ho použiť na výrobu čokolády, kakaového prášku, liečiv, mastí a toaletných potrieb. Kakaové maslo má jemnú čokoládovú chuť a vôňu. Biela čokoláda sa vyrába z kakaového masla. Surové kakaové maslo je vyrobené metódou lisovania za studena, ktorá v najväčšej miere zachováva prirodzené živiny.
Kakaové maslo je veľmi stabilný tuk, ktorý obsahuje prírodné antioxidanty, ktoré zabraňujú žltnutiu a dávajú mu skladovateľnosť dva až päť rokov, čo z neho robí dobrú voľbu pre nepotravinárske výrobky. Hladká textúra, sladká vôňa a zmäkčujúce vlastnosti kakaového masla z neho robia obľúbenú zložku kozmetiky a produktov starostlivosti o pleť, ako sú mydlá a pleťové vody.
Kakaové maslo je jedlé a má príjemnú čokoládovú vôňu. Kúsok kakaového masla môžete pridať do smoothie, dezertu, zmrzliny alebo čokoládového výtvoru. Kakaové maslo sa ľahko topí a primiešava do akéhokoľvek typu receptu. Vďaka tomu je super zábavné a ľahko sa používa.
Kakaové maslo je známe aj ako vynikajúci hydratačný prostriedok a už po stáročia sa používa na udržanie hebkej a pružnej pokožky. Topí sa pri telesnej teplote, takže sa ľahko vstrebáva do pokožky. Kakaové maslo sa často odporúča pri liečbe kožných ochorení, ako je ekzém a dermatitída. Pri lokálnej aplikácii vytvára bariéru medzi citlivou pokožkou a prostredím a tiež pomáha zadržiavať vlhkosť. Okrem toho kakaové maslo obsahuje polyfenol kakaovej hmoty (CMP), látku, ktorá inhibuje tvorbu imunoglobulínu IgE. Je známe, že IgE zhoršuje symptómy dermatitídy aj astmy.
Existuje dlhá história používania prípravkov z kakaového masla tehotnými ženami na prevenciu a liečbu strií, ale táto látka s príjemnou vôňou sa pridáva aj do nespočetných ďalších lokálnych prípravkov. Pleťové vody a oleje s obsahom kakaového masla sa často používajú pri aromaterapeutických masážach na podporu pocitov relaxácie a pohody. Nedávny výskum naznačuje, že masírovanie pokožky kakaovým maslom môže pomôcť zmierniť stres, posilniť imunitný systém a dokonca zabrániť rakovine. Kakaové maslo totiž rovnako ako čokoláda obsahuje veľa CMP. Výskumníci v Japonsku uviedli, že CMP inhibuje rast rakovinových buniek a nádorov znížením hladiny aktívneho kyslíka v tele a dospeli k záveru, že CMP inhibuje oxidáciu LDL (dobrého) cholesterolu a produkciu zápalových buniek; existujú určité dôkazy, že CMP v kakaovom masle môže tiež pomôcť predchádzať srdcovým chorobám a zmierniť artritické symptómy.
Skladujte na chladnom a suchom mieste. Kakaové maslo má vysokú úroveň stability a dlhú trvanlivosť
Ingrediencie:
Surové kakaové maslo (olej Theobroma).
Priemerné nutričné hodnoty na 100 g:
Energia 3696kJ / 899kcal
Tuk 100 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 63,2 g
Sacharidy <0,1g,
z toho cukry <0,02g
Bielkoviny <0,5g
Soľ <0,01 g
60 g
Pôvod Peru