GUAROVÁ GUMA BIO, 150 g
GUAROVÁ GUMA BIO E-412
Guarová guma (Gum Cyanopsis, Cyanopsis tetragonoloba)
Guarová guma: zahusťovadlo, emulgátor a prísada do bezlepkových múk
Guarová guma sa získava zo semien strukovín známych ako trsová fazuľa. Pozostáva prevažne z polysacharidov s vysokou molekulovou hmotnosťou. V domácej kuchyni sa guarová guma často používa ako zahusťovadlo do džemov, marmelád, omáčok, krémov a kečupov. Ako stabilizátor alebo emulgátor udržuje zmesi homogénne. Pri príprave vašich obľúbených receptov dodáva výrobkom krémovú konzistenciu a hustotu. Môže sa pridať do bezlepkových múk, aby bolo cesto elastické. Vhodné pre vegetariánov a vegánov.
Návod na použitie Guarovej gumy – organickej:
Používajte s mierou v závislosti od požadovanej štruktúry potravín, ktoré pripravujete – pekárne, cukrárske náplne a omáčky. Vhodné aj na výrobu domácej zmrzliny alebo dezertov, ktoré sa podávajú vychladené. Na mierne zahustenie použite 3 g (asi 1 zarovnanú čajovú lyžičku) na 250 ml tekutiny.
Naša kvalitná guarová guma je biely prášok a získava sa zo semien indického stromu Cyamopsis tetragonolobus.
Guarová guma má asi 8-krát väčšiu zahusťovaciu schopnosť ako škrob. Našu guarovú gumu môžete použiť ako potravinu, tak aj ako kozmetickú prísadu. Masti a krémy vyrobené z guarovej gumy vyzerajú dobre, ale musia byť dobre konzervované (pozri konzervačné látky).
Guarová guma je stabilná pri širokej hodnote pH.
Viskozita: 5000 cps
V potravinách slúži guarová guma ako zahusťovadlo a stabilizačné činidlo. Je vhodná do teplej aj studenej kuchyne.
Nutričné hodnoty
Po 100 g/100 ml
kalorická hodnota
843 kJ/209 kcal
Tuk 0,6 g
z toho: nasýtené mastné kyseliny 0,2 g
sacharidy 1,0 g
z toho cukor 0,9 g
proteín 5,7 g
Soľ 0,0025 g
Guarová guma je zahusťovadlo získané mletím semien Cyamopsis tetragonolobus, strukoviny pôvodom z Indie a Pakistanu. Táto guma vám umožní získať hladké vodné gély a veľmi ľahko zahustiť vaše prípravky.
Guarová guma je polysacharid získavaný z guarových bôbov rastliny Cyamopsis tetragonoloba. Jedná sa o strukovinu pestovanú predovšetkým v Ázii. Táto vo vode rozpustná vláknina tvorí aj bez zahrievania silne viskózny roztok, používa sa teda ako zahusťovadlo a stabilizátor v potravinárskom, farmaceutickom a kozmetickom priemysle.
DRUH ZÍSKANÝCH GÉLOV
VLASTNOSTI
|
|
POUŽÍVAPoužite ako prísadu do svojich prípravkov:
|
- Uchovávajte mimo dosahu detí.
- Nepijte prášok, aký je (dá sa použiť zriedený pri varení).
- Nevdychujte prášok, zabráňte kontaktu s očami.
- Práškový výrobok, ktorý sa má používať ďaleko od akéhokoľvek zdroja vetrania.
HORÚCA ALEBO STUDENÁ DISPERZIA VO VODNEJ FÁZE |
Nádoby : Ručná metla alebo elektrický mixér
TYPICKÉ DÁVKY
Celkové množstvo konečného vzorca | 1% guarovej gumy | 2% guarová guma | 3% guarová guma |
---|---|---|---|
~ 30 ml | 0,3 g | 0,6 g | 0,9 g |
~ 50 ml | 0,5 g | 1,0 g | 1,5 g |
~ 100 ml | 1,0 g | 2,0 g | 3,0 g |
SPOJENIA
- Používa sa samostatne vo vodnej fáze ako želatinačné činidlo
- V kombinácii s emulgátorom na stabilizáciu a zahustenie emulzií
- V kombinácii s arabskou gumou
Kompatibilita s konzervačnými látkami:
Extrakt z grapefruitových jadier | Naticid | Cosgard | Leucidné | Komplex benzoát a sorbát |
---|---|---|---|---|
*** | *** v emulzii. Naticid nie je vhodný na skladovanie vodných gélov. |
*** | *** | *** |
***: žiadna zmena vzhľadu
Skladujte pri izbovej teplote mimo vlhkosti a svetla.
ZÍSKANÉ TEXTÚRY
Foto | Zloženie | Použitý riad | Výsledok |
---|---|---|---|
|
Ručná metla | Tekutý gél | |
|
Ručná metla | Kompaktný gél |