Bio prémiový kelp prášok 125 g
Bio prémiový kelp prášok 125 g
Kelp (Kombu) sú veľké morské riasy, ktoré rastú pod vodou bohatej na živiny. Je bohatý na minerály, ako je vápnik, horčík, železo atď. Kelp je známy aj vďaka svojmu bohatému obsahu jódu, ktorý je dôležitým prvkom pre správnu funkciu štítnej žľazy. Štítna žľaza môže kontrolovať našu produkciu energie a zlepšiť rýchlosť metabolizmu. Dobrá rýchlosť metabolizmu môže spotrebovať nadmerný tuk v našom tele. Preto sa zvyčajne odporúča ľuďom, ktorí majú pomalý metabolizmus. Na druhej strane je chaluha tiež dôležitou zložkou pre kozmetické výrobky, ako sú šampóny, pleťové masky, mydlá, mlieka atď.
Použitie:
Náš kelp prášok sa odporúča konzumovať ako doplnok stravy, napríklad 1-3x denne, vždy 1/4 zarovnanej čajovej lyžičky.
Kulinárske návrhy:
Nápoje: Zmiešajte 1/4 lyžičky. práškového kelpu do vody, čerstvo vylisovanej šťavy alebo akéhokoľvek smoothie. Zvlášť alkalizujúci nápoj získate, ak ho zmiešate s jačmennou trávou.
Varenie: Pridajte ½ lyžičky. kelpového prášku na šálku nevarenej fazule alebo iných strukovín. Pridajte viac, ak máte radi chuť. Tým sa vývar zmení na zelený a trochu gélový. Pre konzervované fazule pridajte ¼ lyžičky pri zahrievaní. Ďalšou možnosťou je posypať ním už uvarené fazule.
Korenie: Zomeľte s opečenými sezamovými semienkami a vytvorte korenie – na toasty, varené zrná, jedlá, pukance atď.
Šaláty: Posypeme na vrch zeleného šalátu alebo na akýkoľvek šalát. Hodí sa k petržlenovej vňate, zeleru, belgickej endivii alebo cesnaku. Zvlášť dobré s množstvom zeleru.
Syr: Zmiešajte s vašim obľúbeným mäkkým syrom – môže to byť sójový, mliečny alebo orechový syr.
Dipy: Vmiešame do hummusu, petržlenového pesta, paradajkového pesta, avokádového dipu.
Šalátové dresingy: Pridajte do akéhokoľvek dresingu na báze oleja a octu (alebo oleja a citrónovej šťavy), domácemu alebo vopred pripravenému. Zálievku to trochu emulguje a urobí ju trochu zelenou. Odporúčaná ¼ lyžičky. na jednu porciu.