Alfalfa / lucerna prášok 200 g
Alfalfa / lucerna prášok 200 g
Typ produktu: prášok
Účinná látka: lucerna zelená (alfalfa)
Certifikácia: BIO
Alergény: bez droždia, bez lepku, bez laktózy
Strava: žiadny cukor, žiadna soľ
Formát, balenie: vrecko na zips
Množstvo, objem, hmotnosť: 250 gramov
Popis produktu
Zelená lucerna v prášku
Lucerna tiež nazývaná „matka všetkých rastlín“ je považovaná za zelenú potravinu tisícročia. Odpradávna mali starí Číňania príslovie: „Čo je dobré pre váš dobytok, je dobré pre vás.“ Čínske zvieratá jedli lucernu tak nenásytne, že začali jesť aj jemné listy tejto rastliny pripravené v rôznych formách. Nie je to tak dávno, čo tradiční liečitelia odporúčali lucernu na stimuláciu chuti do jedla, tráviacich problémov, najmä pri žalúdočných a dvanástnikových vredoch.
Lucerna je už dlho považovaná za dôležitú kŕmnu rastlinu na celom svete, ale za posledných 35 rokov bola vysoko cenená (najmä choroboplodné zárodky rastlín) ako výživné jedlo a mnoho z nich konzumovalo lucerňový šalát.
Z listov lucerny sa získava prírodný extrakt uznávaný pre svoje antipyretické vlastnosti (znižuje horúčku) a ďalšie.
Tento extrakt sa odpradávna osvedčil ako veľmi dobrý detoxikátor, mimoriadny urýchľovač systému sebaobrany tela (zvyšuje imunitu tela). Používa sa tiež ako všeobecné tonikum a posilňovač imunitného systému.
Výťažok z lucerny zmierňuje akútne a chronické poruchy trávenia, nadúvanie a stratu chuti do jedla (nedostatok chuti do jedla), je indikovaný v prípadoch, keď kvôli zníženej odolnosti žalúdočnej sliznice voči tráviacim enzýmom existujú lézie (rany) vo výstelke pažeráka, priedušnice alebo tenkého čreva. Prírodný extrakt z lucerny má alkalizujúce účinky, neutralizuje žalúdočnú kyslosť, má laxatívne, ale aj močopudné účinky.
Hlavné výhody lucerny pôsobia pomaly, ale efektívne. Znižujú nadmerné straty krvi počas menštruácie, uľahčujú vstrebávanie a využitie sacharidov, bielkovín a vápnika.
Zloženie
Lucerna v prášku. (Medicago sativa)
Akcie a odporúčania:
Lucerna v prášku má dôležitý obsah minerálov, esenciálnych aminokyselín a enzýmov.
Je tiež bohatým zdrojom chlorofylového proteínu a vlákniny.
Spôsob použitia:
Lyžičku prášku rozpustite v pohári zeleninového, ovocného alebo vodného džúsu (pri izbovej teplote).
Môže sa konzumovať 2-3 krát / deň jednu hodinu pred hlavnými jedlami.