logo template4

Moruše biele sušené 100 g

Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: z SKU4878
Dostupnosť: na sklade
3.25 bez DPH
3.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Moruše biele sušené 100 g

Moruše sú jednou z hlavných a obľúbených liečivých bylín v tradičnej čínskej medicíne, ktorá verí, že môžu obohatiť obličky a pečeň a sú dobré pre vaše oči a vlasy. Tieto biele moruše (Morus Alba) sú sušené na slnku, sladké a veľmi výživné.
Viac ako len sladká pochúťka Moruše sú skutočnou superpotravinou. Sú jedným z mála ovocia, ktoré možno považovať za zdroj bielkovín a sú výborným zdrojom železa, vápnika, vitamínu C a vlákniny. 
Moruše majú jemnú sladkú chuť, ktorá je podobná sušeným plodom goji a figám. Tieto bobule sú sušené, takže majú mierne chrumkavú štruktúru.
Zdravotné prínosy moruší
1) Antioxidačná sila – Sušené moruše sú vynikajúcim zdrojom antokyánov, skupiny antioxidantov známych pre svoje protizápalové vlastnosti. Používali sa aj na zlepšenie krvného obehu. Sušené moruše obsahujú ďalšiu zlúčeninu nazývanú resveratrol, ten istý silný antioxidant, ktorý sa nachádza v červenom víne a arašidoch a ktorý je uctievaný pre svoje účinky proti starnutiu. Štúdie naznačujú, že resveratrol môže znížiť krvný tlak a znížiť riziko srdcových ochorení.
 
2) Bohatý zdroj vlákniny – jedna porcia moruše obsahuje takmer 20 percent odporúčaného príjmu vlákniny. Väčšina ľudí konzumuje oveľa menej, ako je odporúčané množstvo, takže občerstvenie zo sušených moruš je skvelý spôsob, ako zvýšiť obsah vlákniny vo vašej strave. Tieto lahodné plody sú ideálnym zdrojom rozpustnej aj nerozpustnej vlákniny. Rozpustná vláknina pomáha kontrolovať hladinu cukru v krvi a znižovať hladinu škodlivého cholesterolu, zatiaľ čo nerozpustná vláknina je nevyhnutná pre zdravý tráviaci systém.
 
3) Viac vitamínu C ako pomaranče – So 190 % dennej odporúčanej hodnoty vitamínu C na porciu obsahujú sušené moruše ešte viac tohto vitamínu posilňujúceho imunitu ako pomaranče! Dostatok vitamínu C je dôležitý pre podporu imunitného systému, opravu tkaniva a ochranu zraku. Vitamín C pôsobí aj ako antioxidant, ktorý môže znížiť riziko srdcových ochorení bojom proti oxidačnému poškodeniu.
 
4) Bohaté na bielkoviny, železo a vápnik – pre ovocie sú moruše nezvyčajne vysokým zdrojom bielkovín. Obsahujú 4 gramy bielkovín v jednej porcii, čo z nich robí skvelý snack po tréningu. Sušené moruše obsahujú tiež ohromných 30 % dennej hodnoty železa a 10 % dennej hodnoty vápnika. Železo bojuje proti únave a dodáva vám energiu, pretože prenáša krvinky bohaté na kyslík po celom tele. Vápnik je základom silných kostí a zubov a dostatočný príjem vápnika môže pomôcť predchádzať riziku rozvoja osteoporózy.
 
Naše celé, na slnku sušené, biele moruše, jemné s chrumkavosťou pripomínajúcou figu, sú prírodnou verziou sladkostí. Skvelá alternatíva k hrozienkam, je ľahké si vychutnať jedenie moruše priamo z vrecka. Prípadne pridajte túto sladkú superpotravinu do ovsených vločiek alebo smoothies.
 
Použijeme na koláče, torty, chleby, muffiny, pudingy
Primiešajte do smoothies, cereálií, ovsených vločiek alebo jogurtu
Použite na prípravu džemu alebo želé
Pripravené k použitiu. Nie je potrebná žiadna príprava. Na rehydratáciu zalejte ovocie vriacou vodou a nechajte prikryté 5 až 10 minút postáť. Pred použitím dobre sceďte.
Sušené moruše sa môžu skladovať pri izbovej teplote alebo v chladničke až 1 rok. Mali by sa uchovávať v zapečatenom vrecku alebo nádobe, mimo dosahu tepla a priameho slnečného žiarenia.
Krajina pôvodu: Turecko