logo template4

Marula

Olej z marule sa v skutočnosti získava z ručne zbieraného ovocia stromu marula, ktorý pochádza z južnej Afriky a na Madagaskare, a má množstvo výhod pre pokožku, ale pomáha tiež meniť životy a posilňovať komunity. Olej sa extrahuje z jadier (orechov) stromu. Je to vlastne ovocie, z ktorého olej pochádza. Existujú dva druhy marula oleja; jeden sa odoberá zo semien stromu a druhý typ sa extrahuje z tvrdej škrupiny orecha. Je to prírodný, za studena lisovaný, vysoko výživný a veľmi ľahko textúrovaný olej. Je prirodzene upokojujúci, rýchlo sa vstrebáva a je vhodný pre všetky typy pleti vrátane reaktívnej a citlivej. Olej Marula je ručne zbieraný ženami v dedinských kolektívoch z jadier exotického ovocia z biologických dynamických stromov Marula odolných voči suchu. Moderný vedecký výskum odhaľuje a autorizuje tajomstvá oleja Marula. Tento viacúčelový olej obsahuje silné antioxidanty, vysoké koncentrácie výživných látok a esenciálnych mastných kyselín, ktoré chránia pred agresormi životného prostredia, pomáhajú zvrátiť foto-poškodenie, zvýšiť bunkovú aktivitu, hydratovať v najhlbších úrovniach a opraviť pokožku. Olej Marula má prirodzené variácie farieb od jasne bledej po zlatohnedú s príjemnou orieškovo-sladkou arómou. Je rýchlo sa vstrebávajúci, ľahký a má nemastnú textúru. Kľúčom k vynikajúcemu výkonu Maruly je jej jemná molekulárna štruktúra, ktorá prispieva k jeho účinnosti nielen ako hydratačný krém na pokožku, ale aj ako ochranca. Olej Marula je nekomedogénny a má antimikrobiálne vlastnosti, ktoré pomáhajú hojiť a zmierňovať škvrny a jazvy po akné. Nie je to veľmi známy olej, ale považuje sa za veľmi užitočný aj pri liečbe vlasov a pokožky. Môže pomôcť pri niektorých veľmi kritických problémoch s vlasmi a pokožkou. Ľudia z Tsongy používali olej namiesto vody na čistenie, ako masážny olej pre deti a ako telové mlieko. Po celé stáročia bol súčasťou mnohých kozmetických rituálov a slúži na ochranu vlasov a pokožky pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami južnej Afriky. Tradične sa používa v kozmetických výrobkoch. Olej je taký univerzálny, že sa používa pri varení ako kuchynský olej. Používa sa tiež ako konzervačný prostriedok na mäso podobne ako soľ na konzervovanie mäsa. Tento olej sa tiež používa na ošetrenie kože. 
Zdraviu prospešné účinky oleja Marula Marula, ktorá sa pestuje v oblastiach Južnej Afriky a Madagaskaru. Olej extrahovaný z tejto byliny sa používa na podporu zdravej pokožky a vlasov. Marula olej má množstvo vitamínov a minerálov, ktoré pomáhajú účinne vyživovať vaše vlasy, pokožku a telo. Je obohatený o vitamín C, vitamín E, tokotrienol, flavonoidy, fenolové zlúčeniny, aminokyseliny a omega mastné kyseliny. Zoznámte sa s ďalšími zdravotnými výhodami tejto špeciálnej rastliny. 1. Predchádza a lieči kožné ochorenia. Marula olej pozostáva z dobrého množstva kyseliny linolovej, ktorá je omega-6 esenciálnou mastnou kyselinou, ako aj omega olejovej kyseliny. Je nielen vysoko efektívny pri liečbe suchej pokožky, ale aj pri prevencii a liečbe rôznych kožných porúch, ako je psoriáza, ekzémy, akné atď. S týmto jemným a výživným olejom je možné efektívne liečiť kožné problémy. 2. Poskytne vám hladkú pokožku. Olej preniká hlboko do pokožky, a to aj v oblastiach, kde je najhrubšia. Kombinácia mononenasýtených mastných kyselín a vitamínu C zaisťuje pri pravidelnej aplikácii podporu pružnosti. Pomáha zvyšovať pevnosť pokožky a zmierňuje celulitídu. Je tiež užitočný pri znižovaní výskytu pigmentových škvŕn a jaziev a poskytuje vám bezchybne hladkú pokožku. 3. Vyhovuje všetkým typom pleti Marula olej pozostáva z dobrého množstva kyseliny olejovej, ktorá je nevyhnutná pre krásnu a zdravú pokožku. Jednou z najlepších vecí na tomto oleji je to, že vyhovuje všetkým typom pleti. Je super absorpčný a nezanáša póry pokožky. Okrem suchého, mastného a normálneho typu pleti je vhodný aj pre citlivú pokožku a pre tie, ktoré sú náchylné na problémy. Muži ho môžu používať na zjemnenie svojej drsnej pokožky, pretože pokožku dobre hydratuje. 4. Udržuje pokožku hlavy zdravú Ako už bolo spomenuté, olej Marula obsahuje silné výživné látky, antioxidanty, mastné kyseliny a minerály, ktoré pomáhajú zvrátiť a zabrániť UV a poškodeniu životného prostredia. Má tiež bunkovú regeneráciu, antimikrobiálne a protizápalové vlastnosti, ktoré zohrávajú zásadnú úlohu pri udržiavaní zdravej pokožky hlavy a pri podpore zdravého rastu vlasov. Pravidelným používaním oleja Marula môžete získať krásne, lesklé vlasy, ktoré sú vždy silné. 5. Zabraňuje striám Marula olej je považovaný za jeden z najlepších masážnych olejov pre tehotné ženy. Ako už bolo spomenuté, obsahuje prospešné živiny, ktoré pomáhajú udržiavať pružnosť pokožky. Aplikácia dvakrát denne pomáha zabrániť hyperpigmentácii, ktorá sa často objavuje u mnohých tehotných žien. Marula olej je tiež efektívnym spôsobom, ako zabrániť vzniku strií, ak sa používa dvakrát denne. 6. Bojuje so známkami starnutia Marula olej je známy pre svoju prirodzenú schopnosť bojovať proti rôznym prejavom starnutia. Pomáha pri prevencii a liečbe škôd spôsobených starnutím pokožky. Tento olej je nabitý antioxidantmi, ktoré zbavujú pokožku akýchkoľvek známok starnutia, ako je suchá a nepríjemná pokožka, ktorá má škvrny spôsobené slnečnými lúčmi. V zrelejšej pokožke zvyšuje prirodzenú schopnosť regenerácie a obnovy. Tiež posilňuje schopnosť pokožky produkovať kolagén, čo zase odstraňuje jemné linky a vrásky a obnovuje vláčnosť. 7. Lieči krehké nechty Vďaka svojej bohatosti na širokú škálu pokožky prospešnej pre výživné látky sa olej Marula používa aj na ošetrenie lámavých nechtov. Ak máte slabé nechty, ktoré sú náchylné na praskanie a lámanie, mali by ste použiť tento olej. Jeho zvlhčujúci a vyživujúci účinok pomáha nechty ošetriť a spevniť ich. Pravidelné nanášanie tohto oleja na vaše ruky ich udrží jemné.
 
Triediť podľa: Názvu | Ceny | Odporúčania


Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien