logo template4

OLEJ PEQUI

Cena 3.79
Dostupnosť: skladom +3
vyberte veľkosť:
10 ml1 0.000
30 ml1 5.990
100 ml1 18.990
Kód produktu: a 1095
Výrobca: aroma
Záručná doba: 24 mesiacov
ks

OLEJ PEQUI

Tento olej, ktorý sa tradične používa v Brazílii, je preslávený v prípravkoch na kontrolu nepoddajných vlasov a tvarovanie kučier. Revitalizuje a umožňuje zostaviť účinné liečebné postupy na boj proti striám. Vďaka svojej bohatosti na karotenoidy je vynikajúcim prostriedkom proti starnutiu, najmä po vystavení slnku.

Pequi je ker vysoký až 10 metrov, ktorý rastie na severovýchode Brazílie . Produkuje ovocie so silnou zelenou šupkou, ktoré obsahuje žltú dužinu . V rodnom jazyku Péqui znamená „ tŕnistá koža “, pretože toto ovocie je skutočne ťažké zjesť kvôli tŕňom, ktoré obsahuje. Toto ovocie, dobre známe a používané miestnym obyvateľstvom, je však vynikajúcim zdrojom výživy , ktorý sa dá zložiť z regionálnych kulinárskych prípravkov a domácich likérov. 

Je zdrojom lipidov pre pôvodné obyvateľstvo, ktoré sa môže používať ako náhrada masla. Olej Pequi sa tradične extrahuje ručne z buničiny alebo osiva. V brazílskom ľudovom liečiteľstve sa používa na hojenie rán , pri liečbe chorôb dýchacieho systému , ako je kašeľ, priedušky a astma, ako aj pri reumatických a svalových bolestiach . Je to tiež jeden z populárnych liečivých prípravkov, ktoré používajú poľnohospodári na liečbu bolesti, modrín a u svojich zvierat. 

V kozmetike má olej Pequi pozoruhodné vlastnosti . Podľa štúdií má olej Pequi potenciál na opravu a regeneráciu, obzvlášť populárne v prípravkoch na starostlivosť o citlivú pokožku náchylnú na podráždenie . Tento olej obsahuje aj zeaxantín , antioxidačný pigment, ktorý filtruje modré svetlo a neutralizuje voľné radikály . Táto molekula tak umožňuje lepšie bojovať proti prejavom predčasného starnutia a škodám spôsobeným vystavením sa slnku. 

Zaradený do vašej domácej kozmetiky je prvkom voľby, ktorý pokožku vyživuje, zjemňuje, chráni pred vonkajšími agresiami a pomáha v boji proti účinkom starnutia . 

Olej Pequi vás 
zvádza svojou sladkou a ovocnou vôňou, veľmi lahodná , čo z neho robí výnimočný a veľmi vyhľadávaný rastlinný olej . Je tiež veľmi populárny vstarostlivosti o vlasy, kde poskytuje hebkosť a výživu suchým vlasom alebo vykreslí kučery.

VLASTNOSTI

  • Upokojuje , upokojuje citlivú pokožku náchylnú na podráždenie a podporuje proces opravy pokožky
  • Silne regeneruje , je ideálny na prevenciu alebo ošetrenie strií a jaziev
  • Bohatý na antioxidačné látky, ako je zeaxantín , molekula z rodiny karotenoidov, ktorá pomáha bojovať proti účinkom slnečného žiarenia a oxidačného stresu.
  • Vyživuje a zvláčňuje , obsahuje mastné kyseliny, ktoré prispievajú k hydratácii * pokožky.
  • Má jedinečný a veľmi príjemný sladký a ovocný zápach , ktorý prirodzene prevonia všetky vaše domáce prípravky.
  • Vďaka suchému pocitu ľahko preniká bez zanechania mastného filmu.

POUŽÍVA SA

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Prevencia a starostlivosť o strie a jazvy
  • Starostlivosť o pokožku vystavenú slnku
  • Starostlivosť o citlivú a podráždenú pokožku
  • Starostlivosť o zrelú pleť
  • Prevencia jemných vrások a línií
  • Starostlivosť o pery

NIEKOĽKO NÁPADOV

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Oprava a ošetrenia pred alebo po slnku
  • Ovocný a opravný balzam na pery
  • Vonný masážny olej
  • Výživný a voňavý topiaci balzam na telo
  • Gurmánsky sprchovací krém
  • Regeneračný a anti-age krém na tvár
  • Ošetrenia proti striám

V PRAXI

  • Tento olej má tendenciu tuhnúť pri teplote nižšej ako 25 ° C. Tento jav nemá žiadny vplyv na jeho kvalitu. Odporúčame, ak je to potrebné, znovu zohriať predtým, ako ho zabudujete do prípravy, a to tak, že fľašu na niekoľko minút prelejete prúdom horúcej vody. Ak chcete skvapalniť veľké množstvo oleja, vložte liekovku do kúpeľa s horúcou vodou na 10-20 minút a občas ju pretrepte.


Rastlinný olej Pequi možno tiež integrovať do hotovej neutrálnej základne AZ až do maximálnej výšky 5%, aby sa dosiahlo:   

  • emulzia: s organickým neutrálnym rastlinným mliekom, organickým neutrálnym krémom pre omladenie a organickým potlačovačom smädu
  • vodný gél: s organickým gélom z aloe vera 
  • penivý produkt: s ORGANICKÝM neutrálnym čistiacim krémom 
  • mydlo: s mydlovým základom Melt & Pour

V dávke medzi 30 a 95% sa má dosiahnuť:  

  • micelárny olej: s koncentrovaným micelárnym základom

VLASTNOSTI

  • Pomáha tvarovať kučery v suchých , kučeravých vlasoch zmäkčením vlasových vlákien
  • Pomáha upravovať nepoddajné vlasy a riadiť ich krepovatenie
  • Obmedzuje lámanie vlasov uľahčením priechodu kefy
  • Vyživuje suché konce a lámavé vlasy
  • Skrášľuje a obnovuje lesk matných vlasov
  • Nádherne prevonia všetky typy starostlivosti o vlasy

INDIKÁCIE

  • Rebelské a ťažko rozčesateľné vlasy
  • Suché, hrubé a poškodené vlasy
  • Farbené, odfarbené vlasy
  • Kučeravé vlasy, „afros“
  • Kučeravé vlasy
  • Poškodené a suché konce

NIEKOĽKO NÁPADOV

Použite ako prísadu do svojich prípravkov:

  • Starostlivosť o kučeravé vlasy
  • Uhladzujúci sprej na vlasy
  • Vonný krémový šampón
  • Tvarujúca kondicionérová maska ​​na vlasy
  • Disciplinujúce sérum bez oplachovania

SYNERGIE

  • Ochranný a detanglingový účinok: BTMS, kondicionér Emulgátor, ceramidy, medovina, keratínová ochrana, rastlinný silikón ... 
    Suché a poškodené vlasy: Rastlinné oleje z Babassu, Buriti, Jojoba, macerát z Gardenia des Incas, rastlinné maslá z Cupuaçu, Murumuru , Tucuma ...

V PRAXI

  • Pretože je polotekutý, môže sa tento olej mierne zahriať pred pridaním do prípravy tak, že fľašu prelejete prúdom horúcej vody.

Rastlinný olej Pequi možno tiež integrovať do hotovej neutrálnej základne AZ až do maximálnej výšky 5%, aby sa dosiahlo:   

  • emulzia: s BIO neutrálnym základom vlasovej masky 
  • penivý produkt: s BIO neutrálnym čistiacim krémovým základom

 

                                                 

- Vzhľad: tekuté olejové alebo polotuhé maslo (v závislosti od teploty). Olej podlejte prúdom horúcej vody niekoľko minút, aby bol tekutý.
- Farba:  žltá až oranžovožltá, priehľadná až nepriehľadná (v závislosti od tekutého alebo polotuhého stavu)
- Zápach: charakteristický ovocný zápach, pripomínajúci mučenku.

Hustota
0,93
 
Zloženie v mastných kyselinách  :
  • Polynenasýtené esenciálne mastné kyseliny (PUFA alebo EFA) alebo vitamín F: kyselina linolová (omega-6) (2,48%)
  • Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA):  kyselina olejová (omega-9) (59,31%)
  • Nasýtené mastné kyseliny (AGS):  kyselina palmitová (32,61%)

Zameranie na kyselinu olejovú : kyselina olejová   pochádza z latinského oleum a znamená olej. Tento lipid je súčasťou rodiny omega-9. Na rozdiel od omega-3 a omega-6 nie sú omega-9 klasifikované ako esenciálne mastné kyseliny, pretože ľudské telo si ich dokáže vyrobiť z iných mastných kyselín. Sú napriek tomu veľmi dôležité a podieľajú sa na správnom fungovaní kardiovaskulárneho systému. Je to najhojnejšia z mononenasýtených mastných kyselín s dlhým reťazcom v našom tele. Veľmi výživná pre pokožku, robí ju pružnejšou a jemnejšou, ale aj žiarivejšou.

Ostatné aktívne zložky :

  • Zeaxantín: prírodný pigment z rodiny karotenoidov so silnou antioxidačnou silou. Zeaxantín navyše filtruje modré svetlo a pomáha neutralizovať voľné radikály generované slnečným žiarením.
  • Vitamín A: zodpovedný za farbu oleja a zdravý lesk pokožky, silný antioxidant a regenerujúci
  • Vitamín E: prírodný antioxidant
  • Fenolové kyseliny, ako je kyselina gallová alebo quercitín, ktoré majú pozoruhodné antioxidačné vlastnosti.
 
Podmienky skladovania
Necitlivý rastlinný olej. Skladujte pri izbovej teplote v pôvodnom uzavretom obale, mimo dosahu vzduchu, svetla a tepla.
100% čistý a prírodný, panenský, najskôr lisovaný za studena, potom fyzikálna filtrácia, bez akejkoľvek rafinácie alebo chemického ošetrenia, kozmetická kvalita.
Divoký





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien