logo template4

Višňa, sušené ovocie, 100 g

Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: 24 mes.
Kód: zdr 66102227
Dostupnosť: vypredané
4.16 bez DPH
4.99 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Višňa, sušené ovocie, 100 g

- 100% prírodný produkt
- Sušené plody (Prunus Cerasus)
- Bez pridaného cukru a konzervačných látok
- Vhodné pre celú rodinu

Višňa (tart cherry, trpasličia čerešňa alebo koláčová čerešňa) je druh ovocného stromu z čeľade Rosaceae. Pestuje sa pre plody, ktoré sa nazývajú aj čerešne a sú veľmi podobné čerešni, no sú oveľa kyslejšej chuti.

Existuje asi 300 odrôd višní. 

Obsah vitamínov a minerálov:

Plody višní sú vynikajúcim zdrojom živín, vitamínov a minerálov, vrátane: vitamínu C, vitamínu A, vitamínu B6, medi, mangánu, železa, draslíka, vlákniny a ďalších.

- Vitamín C – známy aj ako kyselina askorbová, vitamín C je jedným z prevládajúcich antioxidantov vo višniach. Tento vitamín hrá zásadnú úlohu pri udržiavaní svalov, kostí a kože.

- Vitamín A - podporuje činnosť imunitného systému, Prispieva k normálnej činnosti zraku, podporuje pokožku a sliznice.

- Vitamín B6 - prispieva k normálnemu energetickému metabolizmu a metabolizmu bielkovín a glykogénu, podporuje nervový systém a iné.

- Mangán - minerál je nevyhnutný pre metabolizmus a antioxidačný systém v našom tele.

- Meď - Nedostatočný príjem medi má nepriaznivé účinky na zdravie srdca.

- Železo - prispieva k normálnej tvorbe červených krviniek a hemoglobínu, podporuje normálnu tvorbu krvi a iné.

- Draslík - neutralizuje škodlivé účinky chemikálií a šetrí pred dehydratáciou.

Zdravotné výhody:

Ovocie višne zlepšuje chuť do jedla. Používa sa na liečebnú výživu pri ochoreniach pečene, anémii, obličkových kameňoch a iných. Pri chorobách žalúdka a nedostatku chuti do jedla sa odporúča aj konzumácia plodov. Višňa sa považuje za užitočnú pri ateroskleróze a reumatizme a jej šťava sa odporúča pri zápalových procesoch dýchacích ciest (bronchitída).

Višne chránia srdce a cievy. Pravidelná konzumácia predchádza vzniku niektorých druhov rakoviny, ako aj vzniku cukrovky, tvrdia odborníci.

Višňa sa osvedčila aj ako účinný prostriedok proti zápalovým procesom a tíši bolesti pri artritíde. Pomáha aj pri liečbe porúch pamäti. Namiesto aspirínu môžete vypiť pohár višňového džúsu alebo čaju (elixíru) a tíšiť bolesti kĺbov a kostí, odporúčajú vedci. Priaznivý účinok tohto ovocia sa vysvetľuje tým, že znižuje množstvo kyseliny močovej, ktorá spôsobuje problémy s kosťami a kĺbmi.

Účel:

Na priamu konzumáciu alebo prípravu elixírového nápoja.

Ingrediencie:

Sušené ovocie višne (Prunus Cerasus).

Bez pridaného cukru! Bezlepkový! Neobsahuje konzervačné látky!

Odporúčané použitie:

Do 400 ml vriacej vody pridajte 2-3 polievkové lyžice sušeného ovocia. Varte na miernom ohni 6 minút, potom nechajte 15 minút lúhovať. Preceďte a nápoj vypite do jedného dňa. Po precedení sa plody môžu priamo konzumovať.

Nápoj je možné osladiť prírodným sladidlom ako sú: Stevia, javorový sirup, erytritol a iné. Po tepelnej úprave sa plody môžu konzumovať priamo alebo pridávať do smoothies a šejkov.

Balenie: 100 g