Višňa, sušené ovocie, 100 g
Višňa, sušené ovocie, 100 g
- 100% prírodný produkt
- Sušené plody (Prunus Cerasus)
- Bez pridaného cukru a konzervačných látok
- Vhodné pre celú rodinu
Višňa (tart cherry, trpasličia čerešňa alebo koláčová čerešňa) je druh ovocného stromu z čeľade Rosaceae. Pestuje sa pre plody, ktoré sa nazývajú aj čerešne a sú veľmi podobné čerešni, no sú oveľa kyslejšej chuti.
Existuje asi 300 odrôd višní.
Obsah vitamínov a minerálov:
Plody višní sú vynikajúcim zdrojom živín, vitamínov a minerálov, vrátane: vitamínu C, vitamínu A, vitamínu B6, medi, mangánu, železa, draslíka, vlákniny a ďalších.
- Vitamín C – známy aj ako kyselina askorbová, vitamín C je jedným z prevládajúcich antioxidantov vo višniach. Tento vitamín hrá zásadnú úlohu pri udržiavaní svalov, kostí a kože.
- Vitamín A - podporuje činnosť imunitného systému, Prispieva k normálnej činnosti zraku, podporuje pokožku a sliznice.
- Vitamín B6 - prispieva k normálnemu energetickému metabolizmu a metabolizmu bielkovín a glykogénu, podporuje nervový systém a iné.
- Mangán - minerál je nevyhnutný pre metabolizmus a antioxidačný systém v našom tele.
- Meď - Nedostatočný príjem medi má nepriaznivé účinky na zdravie srdca.
- Železo - prispieva k normálnej tvorbe červených krviniek a hemoglobínu, podporuje normálnu tvorbu krvi a iné.
- Draslík - neutralizuje škodlivé účinky chemikálií a šetrí pred dehydratáciou.
Zdravotné výhody:
Ovocie višne zlepšuje chuť do jedla. Používa sa na liečebnú výživu pri ochoreniach pečene, anémii, obličkových kameňoch a iných. Pri chorobách žalúdka a nedostatku chuti do jedla sa odporúča aj konzumácia plodov. Višňa sa považuje za užitočnú pri ateroskleróze a reumatizme a jej šťava sa odporúča pri zápalových procesoch dýchacích ciest (bronchitída).
Višne chránia srdce a cievy. Pravidelná konzumácia predchádza vzniku niektorých druhov rakoviny, ako aj vzniku cukrovky, tvrdia odborníci.
Višňa sa osvedčila aj ako účinný prostriedok proti zápalovým procesom a tíši bolesti pri artritíde. Pomáha aj pri liečbe porúch pamäti. Namiesto aspirínu môžete vypiť pohár višňového džúsu alebo čaju (elixíru) a tíšiť bolesti kĺbov a kostí, odporúčajú vedci. Priaznivý účinok tohto ovocia sa vysvetľuje tým, že znižuje množstvo kyseliny močovej, ktorá spôsobuje problémy s kosťami a kĺbmi.
Účel:
Na priamu konzumáciu alebo prípravu elixírového nápoja.
Ingrediencie:
Sušené ovocie višne (Prunus Cerasus).
Bez pridaného cukru! Bezlepkový! Neobsahuje konzervačné látky!
Odporúčané použitie:
Do 400 ml vriacej vody pridajte 2-3 polievkové lyžice sušeného ovocia. Varte na miernom ohni 6 minút, potom nechajte 15 minút lúhovať. Preceďte a nápoj vypite do jedného dňa. Po precedení sa plody môžu priamo konzumovať.
Nápoj je možné osladiť prírodným sladidlom ako sú: Stevia, javorový sirup, erytritol a iné. Po tepelnej úprave sa plody môžu konzumovať priamo alebo pridávať do smoothies a šejkov.
Balenie: 100 g