logo template4

Olivem 300

vyberte veľkosť:
100 ml5 6.900
500 mlna objednávku 28.900
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: g 4577858
Dostupnosť: skladom +5
Cena bez DPH: 5.75
6.90
ks

Olivem 300 - Zmäkčujúca zložka/ vo vode rozpustný derivát z olivového oleja

Olivem 300 je vo vode rozpustný funkčný lipid s aktivitami na obnovu kožného mazu. Je to ester so silnými zmäkčujúcimi a lubrikačnými vlastnosťami, ktorý ponúka výraznú hladkosť pokožky a dlhodobé hydratačné účinky. Slúži ako solubilizačná pomôcka pre esenciálne oleje a parfumy. Môže byť tiež použitý ako koemulgátor pre o/v systémy. Pri 20°C je to slabo žltá kvapalina.
Olivem 300 je vo vode rozpustný funkčný lipid založený na technológii olivového oleja. Poskytuje zmäkčovanie a jemnosť formulácií a vzhľadom na svoju prirodzenú afinitu k ľudskej pokožke pomáha chrániť pokožku pred delipidáciou a podráždením, ktoré môžu byť spôsobené inými povrchovo aktívnymi látkami.

Výhody vo formuláciách

Podporuje alebo zvyšuje penivosť povrchovo aktívnych látok
Často zvyšuje viskozitu systémov povrchovo aktívnych látok
Poskytuje zmäkčovanie šampónom a čistiacim prostriedkom
Poskytuje zvlhčujúce a zvlhčujúce vlastnosti
Vysoká hodnota HLB z neho robí dobrý emulgátor alebo koemulgátor
Vysoký stupeň biologickej odbúrateľnosti (viac ako 90%)
Žiadne testovanie na zvieratách
Nedráždivý
Aplikácie

Šampóny a telové čistiace prostriedky
Kúpeľové oleje (poskytujú oplachovateľnosť)
Penové kúpele

Miera využitia: 1 – 84 %
Vzhľad: Číra jantárová kvapalina
Rozpustnosť: Rozpustný vo vode, dispergovateľný v oleji
Zápach: Mierny, charakteristický
pH (ako 5 % roztok): 5 - 7
HLB: 11

Odporúčané úrovne použitia pre Olivem® 300 sú nasledovné:

2 - 5 % ako zmäkčovadlo
3 - 5% ako zvlhčovač a koemulgátor
0,5 - 1% ako hydratačný prostriedok.
Rozpustný v: Alkohol [etanol], Izopropylalkohol, Metylalkohol, Minerálny olej (dispergovateľný), Rastlinný olej (dispergovateľný), Voda

Milujeme OliveM 300, pretože je to super užitočný zmäkčujúci a tekutý emulgátor a solubilizátor získaný z olivového oleja, ktorý sa dobre hodí na určité aplikácie.
Môže byť použitý v šampónoch, telových čistiacich prostriedkoch, kúpeľových olejoch a penových kúpeľoch
Pomáha chrániť pokožku pred delipidáciou a podráždením, ktoré môžu spôsobiť iné povrchovo aktívne látky
Podporuje alebo zvyšuje penivosť povrchovo aktívnych látok
Môže zvýšiť viskozitu systémov povrchovo aktívnych látok
Poskytuje zmäkčovanie šampónom a čistiacim prostriedkom
Poskytuje zvlhčujúce a zvlhčujúce vlastnosti
Vysoká hodnota HLB z neho robí dobrý emulgátor alebo koemulgátor
Vysoký stupeň biologickej odbúrateľnosti (viac ako 90%)
Nedráždivý
Skvelé na pridanie do produktov na báze oleja na podporu samoemulgačných vlastností pri zmiešaní s vodou.
Certifikovaná kozmetická trieda

INCI: Olive Oil PEG-7 Esters

Náš pohľad na PEG: ako to vidíme, výhody určitých PEG prevažujú nad akýmikoľvek vnímanými obavami. Olivový PEG-7 Ester sa vyrába transesterifikáciou, kde sa čistý olivový olej kombinuje s PEG-7. Úrad pre hodnotenie kozmetických zložiek dospel k záveru, že estery olivového oleja PEG-7 sú bezpečné na použitie v kozmetike a výrobkoch osobnej starostlivosti.

Medzi výhody patrí oveľa dostupnejší, ľahko použiteľný a lacnejší produkt v porovnaní s inými alternatívami. Samotné PEG sa tiež považujú za netoxické, pretože neprenikajú cez kožnú bariéru.

Suroviny používané na výrobu PEG sú ropné deriváty. V minulosti spôsoby výroby PEG umožňovali, aby určité toxické nečistoty niekedy kontaminovali konečný produkt. Renomovaní dodávatelia prísad však tieto nečistoty už dávno eliminovali.






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien