Maitake prášok - 60 g
Maitake prášok - 60 g
Grifola frondosa je mnohopórová huba, ktorá rastie v zhlukoch na báze stromov, najmä dubov. Huba je známa pod japonským názvom maitake (舞茸), čo znamená „tancujúca huba“.
Táto huba pochádza zo severovýchodnej časti Japonska a Severnej Ameriky a je cenená v tradičnej čínskej a japonskej herbológii ako liečivá huba, ktorá pomáha vyrovnať zmenené telesné systémy na normálnu úroveň. Skleróciá, z ktorých huba vzniká, sa v tradičnej čínskej a japonskej medicíne využívali na posilnenie imunitného systému. Maitake je bohatá na minerály (ako je draslík, vápnik a horčík), rôzne vitamíny (B2, D2 a niacín), vlákninu a aminokyseliny. Jedna aktívna zložka v Maitake na zvýšenie imunitnej aktivity bola identifikovaná koncom osemdesiatych rokov minulého storočia ako zlúčenina beta-glukánu viazaná na proteín. Niekoľko výskumníkov potvrdzuje, že maitake spôsobuje apoptózu („programovaná samovražda“) rakovinových buniek a má antiangionézne vlastnosti. To znamená, že môžu obmedziť proliferáciu krvných buniek, ktoré živia nádory. Jedným z dôvodov môže byť, že plody húb maitake sú bohaté na komplexné polysacharidy, najmä ťažké a komplexné 1,3, 1,4 a 1,6 beta-D-glukány.
Použitie:
Zvyčajná dávka sušených húb je 3 až 7 gramov denne. Maitake sa môže jesť ako jedlo alebo sa môže pripraviť čaj.
Špeciálne upozornenia:
O užívaní húb maitake počas tehotenstva a dojčenia nie je dostatok informácií. V týchto prípadoch sa vyhnite použitiu. Huba Maitake môže ovplyvniť hladinu cukru v krvi, čo sťažuje kontrolu hladiny cukru v krvi počas operácie a po nej. Prestaňte používať hubu maitake najmenej 2 týždne pred plánovanou operáciou. Užívanie húb maitake spolu s liekmi na cukrovku môže spôsobiť príliš nízku hladinu cukru v krvi. Pozorne sledujte hladinu cukru v krvi. Možno bude potrebné zmeniť dávku vášho lieku na cukrovku.
Pôvod: Čína, Balené v Bulharsku
60 g