logo template4

Čakanka zlatá, prášok, náhrada kávy, 100 g

Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: uvedené na obale
Kód: zdr 47303796
Dostupnosť: na sklade
4.99 bez DPH
5.99 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Čakanka zlatá, prášok, náhrada kávy, 100 g

- 100% prírodný produkt
- Prírodná náhrada kávy
- Bez kofeínu
- Vhodné pre celú rodinu

Čakanka je trváca rastlina, ktorá sa vyskytuje na celom svete, najmä v oblastiach s miernym a miernym podnebím. V staroveku sa stala populárnou vďaka svojmu terapeutickému účinku. Egypťania ju používali na liečbu problémov s pečeňou a žlčníkom. Čakanku konzumovali vo veľkom množstve, pretože vedeli, že čistí krv a odstraňuje toxíny z pečene.

Čakanka obsahuje polysacharid inulín, fruktózu, glykozid intibín (dodáva nápoju charakteristickú horkú chuť).

Zoznam užitočných látok je dlhý: vitamíny (B1, B2, PP, C), cholín, bielkoviny, pektín, triesloviny, organické kyseliny, karotény, minerály a stopové prvky (Na, Ca, Mg, K, Fe, P).

Čakankový prášok ako náhrada kávy

V dnešnej dobe sa môžeme často stretnúť s ľuďmi, ktorí milujú kávu, ale nemôžu ju z rôznych zdravotných dôvodov piť. Riešenie je mimoriadne ľahké - kávu nahrádzame jej prírodnou náhradou - práškom čakanky.

Káva čakanky je nápoj, ktorý sa pripravuje z koreňov rastliny, keď sa pražia a melú. Káva čakanky má podobnú chuť ako bežná káva a ľudia ju často označujú ako mierne drevitú alebo orechovú. Čakanku je možné použiť samostatne alebo v kombinácii s kávou na doplnenie jej chuti. Káva z čakanky neobsahuje kofeín!

Teplý nápoj z čakankového prášku má tonizujúci účinok v stave neustálej únavy, zlepšuje duševné schopnosti a zvyšuje koncentráciu.

Prášok z čakanky

Čakanka je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov vrátane zinku, horčíka, mangánu, vápnika, železa, draslíka, ako aj vitamínov A, B6, C, E a K. Obsah týchto látok vysvetľuje všetky zdravotné výhody čakanky.

Podporujte trávenie
Korene čakanky sú vynikajúcim zdrojom inulínu - typu prebiotickej vlákniny, ktorá je často spájaná s chudnutím a zlepšením zdravia čriev. Inulín je tiež cenným pomocníkom v boji proti mnohým črevným a tráviacim problémom - kyslému refluxu, tráviacim ťažkostiam a ďalším.

Zlepšuje činnosť srdca
Inulín extrahovaný z koreňov čakanky je nielen dobrý na trávenie, ale preukázateľne znižuje hladinu zlého cholesterolu v tele. Tento cholesterol je jednou z hlavných príčin aterosklerózy a vysokého krvného tlaku, pretože blokuje prietok krvi do tepien a žíl. Čakanka obsahuje aj rastlinné fenoly, ktoré majú antitrombotické a antiarytmické účinky. Rastlinné fenoly sú antioxidanty, ktoré zlepšujú rovnováhu krvi a plazmy.

Strata váhy
Korene čakanky sú vynikajúcim zdrojom oligofruktózy. Kombinácia tejto látky s inulínom povzbudzuje telo, aby začalo bojovať s nadváhou. Tieto dve látky regulujú hladinu grelínu - aminokyseliny, ktorá je spojená hlavne s pocitom hladu. Znížením množstva, čakanka znižuje možnosť prejedania sa a podporuje pocit sýtosti.

Kurkuma

Kurkuma je súčasťou liečivých receptov - spoliehajú sa na vysoký obsah kurkumínu, silného antioxidantu a zložky proti starnutiu, protizápalovému a antiseptickému účinku.

Výrobky z kurkumy sa používajú predovšetkým na protizápalovú aktivitu kurkumínu. Úspešne funguje pri problémoch s žlčou a poruchami trávenia; upokojuje črevnú peristaltiku a nadmernú plynatosť v črevách. Pomáha pri vyrovnávaní trávenia a vstrebávania zložiek potravy.

Cejlónska škorica

Farmaceutické štúdie preukázali, že škorica všeobecne posilňuje imunitný systém. Pomáha znižovať hladinu cukru v krvi, čo sa odporúča ľuďom trpiacim cukrovkou, podporuje chuť do jedla, podporuje trávenie a má tonizujúci účinok.

Niekoľko gramov škorice v potravinách normalizuje hladinu cukru v krvi a môže pomôcť predchádzať srdcovo-cievnym ochoreniam. Tí, ktorí denne konzumujú toto korenie, majú výrazne lepšiu hladinu cukru v krvi.

Škorica je dobrým zdrojom mangánu, vlákniny, železa, vápnika.

Koreň zázvoru

Ďumbier je silný antioxidant, ktorý sa bežne používa pri rôznych druhoch zápalov vrátane reumatoidnej artritídy. Jeho korene obsahujú zázvorové gély, ktoré hrajú dôležitú úlohu pri liečbe artrózy a reumatoidnej artritídy.

Ďumbier je tiež účinný pri liečbe mnohých gastrointestinálnych problémov, najmä pri prevencii nevoľnosti a zvracania vrátane chemoterapie. Pomáha tiež zmierniť rôzny pôvod žalúdočných a črevných porúch.

Čierne korenie

Čierne korenie pomáha tráveniu a chudnutiu, zmierňuje opuch žalúdka a plynov, podporuje látkovú premenu.

Pretože čierne korenie pomáha zlepšovať asimiláciu živín, znamená to, že aj menšie množstvo potravy uspokojí potreby tela, pokiaľ je správne vybrané. Spôsobuje potenie a močenie, čo je dobrý spôsob, ako sa telo môže zbaviť prebytočnej vody a toxínov. Piperín tiež predisponuje k degradácii tukových buniek. Vďaka týmto účinkom je veľmi vhodný na kontrolu hmotnosti pri diétach a športe.

Zloženie:

korene čakanky v prášku, prášok kurkumy, prášok cejlónskej škorice, prášok zázvoru, prášok čierneho korenia.

Bezlepkový! Bez pridaného cukru! Bez kofeínu!

Nutričné ​​hodnoty na 100 g:

Energia: 56 kcal / 234 kj
Tuk: 0,18 g
z toho nasýtené: 0 g
Sacharidy: 14,3 g
z toho cukry: 6,9 g
Bielkoviny: 1,9 g

Spôsob prípravy:

Ako náhrada kávy - 1 až 3 čajové lyžičky produktu zalejte 150 - 200 ml vriacej vody. Dobre premiešajte. Môže byť osladený prírodným sladidlom, ako je erytritol, stévia, originálny kanadský javorový sirup a ďalšie.

Zlatú čakanku je možné použiť na prípravu zdravej tureckej kávy.

Môžete zvýšiť množstvo produktu na prípravu nápoja podľa vášho výberu. Čím viac čakanky použijete, tým viac bude chuť nápoja silnejšia a silnejšia. Vodu môžete nahradiť pri príprave nápoja horúcim mliekom alebo vegánskou alternatívou - orechovým mliekom.

Káva z čakanky je vhodná pre diabetikov.

Pôvod čakanky: India
Pôvod kurkumy: India
Pôvod zázvoru: India
Pôvod cejlónskej škorice: Srí Lanka
Pôvod čierneho korenia: Brazília

Balenie: 100 g