Rozpustná kukuričná vláknina, 200 g
Rozpustná kukuričná vláknina, 200 g
Rozpustná kukuričná vláknina je netučný sacharid, ktorý sa používa na priamu konzumáciu alebo na použitie v rôznych potravinách.
Kukuričná vláknina sa tiež používa ako náhrada cukru vďaka svojmu nízkemu glykemickému indexu. Kukuričná vláknina je bežnou zložkou nízkosacharidových a keto produktov.
Okrem toho, že má menej kalórií a cukrov ako mnoho iných sladidiel, je kukuričná vláknina rozpustná. Tento typ vlákniny absorbuje vodu v tráviacom trakte a vytvára gélovitú konzistenciu.
Zdravotné výhody:
Rozpustná kukuričná vláknina môže ponúknuť množstvo zdravotných výhod, najmä tie, ktoré súvisia so zdravím čriev a reguláciou hladiny cukru v krvi.
Zdravie čriev
Rozpustná kukuričná vláknina pôsobí ako prebiotikum, čo znamená, že pomáha vyživovať prospešné baktérie v čreve. Konzumácia kukuričnej vlákniny zvyšuje koncentráciu niekoľkých špecifických kmeňov prospešných baktérií v čreve. Prospešné črevné baktérie hrajú kľúčovú úlohu v mnohých aspektoch ľudského zdravia, podieľajú sa na imunitných funkciách a správnom fungovaní tráviaceho systému.
Hladina cukru v krvi
Rozpustná kukuričná vláknina má nízky glykemický index, čo znamená, že nezvyšuje hladinu cukru v krvi v rovnakej miere ako bežný cukor. Konzumácia kukuričnej vlákniny spolu s potravinami s vysokým obsahom tuku zabraňuje zvýšeným hladinám triglyceridov a inzulínu, čo je hormón zodpovedný za transport cukru z krvného obehu do buniek. Konzumácia rozpustnej kukuričnej vlákniny pomáha zlepšiť a kontrolovať hladinu cukru v krvi a predchádzať rozptyľovaniu inzulínu.
Zdravie kostí
Kukuričná vláknina môže zlepšiť zdravie kostí a kĺbov. Pridanie 20 gramov vlákniny do denného menu pomáha udržať vápnik v kostiach až o 7 %. Zároveň príjem kukuričnej vlákniny výrazne zvyšuje vstrebávanie vápnika.
Použitie kukuričnej vlákniny:
Rozpustná kukuričná vláknina sa môže použiť ako prísada v rôznych kulinárskych dielach, aby sa zabezpečilo približne 50 % vlákniny v našej strave. Kukuričná vláknina sa ľahko používa vo väčšine svojich aplikácií na zvýšenie obsahu vlákniny na úroveň uvedenú v „zdroji vlákniny“.
Kukuričná vláknina sa môže použiť ako prísada do:
- Sušienok;
- Sladkostí, pečiva, cukroviniek;
- Občerstvenia a čipsov;
- Na výrobu chleba;
- Nápoje na báze ovocia alebo nápoje určené pre športovcov;
- Diétne džemy;
- Polievky.
Zloženie:
Rozpustná kukuričná vláknina.
Výživové hodnoty na 100 g:
Energia: 544 kJ / 130 kcal
Sacharidy: 64 g
z toho rozpustná vláknina: 54 g
Cukry: 0,1 g
Bielkoviny: 0,2 g
Tuky: 0,1 g
z toho nasýtené: 0,05 g
Soľ: 0,00 g
Použitie:
Výživoví odborníci odporúčajú dodatočný denný príjem rozpustnej vlákniny:
- pre dospelých - 10 g (1-2 čajové lyžičky);
- pre deti - až 5 g denne (1 čajová lyžička).
Vlákninu môžete pridať do smoothies, šejkov, vody, teplých nápojov, polievok atď. Užívajte 15-20 minút pred jedlom.
Kulinárske nápady:
Rozpustná vláknina zlepšuje konzistenciu a množstvo hmoty. Je veľmi vhodná do krémov a plniek, omáčok a dresingov. Je odolná voči kyselinám a teplu. Pri vyprážaní znižuje absorpciu tuku až o 25 %. Použite až 10 % z celkovej hmotnosti.
EAN kód: 380023100100
Množstvo v balení: 200 g
Pôvod: Francúzsko
Zloženie: Kukuričná vláknina
Hmotnosť pri preprave: 0,220 kg
Vhodné pre: Dospelí, Deti, Vegetariánov, Vegánov
Podobné produkty









