logo template4

MASLO KPANGNAN

Cena 3.49
Dostupnosť: na sklade u dodávateľa
vyberte veľkosť:
10 ml1 0.000
100 ml1 16.290
Kód produktu: a 1128
Výrobca: aroma
: 24 mesiacov
ks

ORGANICKÉ SUROVÉ MASLO KPANGNAN - zlaté karité

Toto africké maslo, veľmi bohaté na fytosteroly a s mäkkou textúrou, je ideálnou prísadou na vytvorenie upokojujúcej a regeneračnej starostlivosti o suchú a citlivú pokožku. Tiež robí zázraky pri príprave starostlivosti o suché vlasy. Oceňovanie stromov pomáha chrániť ohrozené lesy a poskytuje príjem miestnemu obyvateľstvu.

Maslo Kpangnan sa získa tlaku z matic (alebo semien) z P. butyracea . Je to veľmi častý strom v západnej Afrike , kde rastie hlavne v lesoch. Často sa mu hovorí „Golden Shea“ alebo „maslový strom“ ako bambuckému maslu, nemali by ste si ho však mýliť s tým druhým, ktorý je iného druhu a rastie skôr v savane.

Keď sú zrelé, Kpangnan produkuje jedlé plody so sladkou dužinou . Listy a korene sa tiež používajú na všetky druhy liečivých prípravkov.  V štruktúre a vlastnosťami podobnými ako Shea maslo Kpangnan je často používaný ako náhrada v Afrike , kde tradícia zakazuje používanie Shea , napríklad pre liečbu lepry , alebo po pôrode u žien Fulani . Toto maslo je mimoriadne bohaté na stigmasterol, fytosterol, ktorý sa v prírode vyskytuje zriedka, ale tiež na spinasterol a tokoferoly (vitamín E). Má regeneračné a upokojujúce vlastnosti, čo z neho robí veľmi cennú zložku pri príprave vašich prípravkov na suchú alebo poškodenú pokožku . Toto maslo s bohatým nádychom, ale menej lepivé ako Shea a s menej výraznou vôňou, je vynikajúcou alternatívou, ktorá má zmeniť pôvod vašich masiel, a tým lepšie distribuovať ekologické dopady.

Kpangnan je obzvlášť zaujímavý v kontexte trvalo udržateľného rozvoja, pretože strom rastie v oblastiach ohrozených odlesňovaním . Oceňovanie orechov tohto stromu preto umožňuje chrániť tieto lesy a zároveň poskytovať príjem miestnym komunitám . Úroda týchto orechov má hlavný ekonomický význam predovšetkým pre ženy , ktoré sú tradične zodpovedné za zber lesných plodov a používajú tieto príjmy pre svoju rodinu a domov .

VLASTNOSTI

  • Bohatý na protizápalové a upokojujúce účinné látky  , upokojuje napätie a prehriatie pokožky.
  • Opravuje, podporuje regeneráciu pokožky.
  • Toto maslo vyživuje pokožku a chráni ju pred dehydratáciou . Pomáha regenerovať prírodný hydrolipidový film a vyvážiť suchú a dehydratovanú pokožku.
  • Antioxidant vďaka svojej bohatosti na nezmýdelniteľné látky pomáha v boji proti škodlivým účinkom času.
  • Zmäkčujúci prostriedok , ktorý umožňuje získať vláčnu a jemnú pokožku.
  • Toto veľmi hladké maslo s bohatou a  jemnou textúrou sa topí pri telesnej teplote a má o niečo menšiu tendenciu „granulovať“ ako bambucké maslo.
  • Má dobrú stabilitu voči oxidácii.

INDIKÁCIE

  • Suchá a dehydratovaná pokožka
  • Podráždená, poškodená, napadnutá pokožka (chlad, slnko, vietor ...)
  • Zrelá pokožka, starostlivosť proti starnutiu
  • Opravné a regeneračné kúry
  • Upokojujúca starostlivosť o kĺby

POUŽÍVA

Ako prísada do svojich kozmetických prípravkov formulujte:

  • Vyživujúce, upokojujúce a ochranné maslá a balzamy
  • Balzamy na pery a tyčinky
  • Výživné telové krémy
  • Krémy pre zrelú a suchú pokožku
  • Upokojujúca starostlivosť po opaľovaní
  • Upokojujúce masážne balzamy pre pohodlie.
  • Krémy alebo balzamy na starostlivosť o poškodené ruky a nohy
  • Pri studenom zmydelňovaní vytvorte svoje vlastné supermastné mydlá bohaté na účinné látky (nezmýdelniteľné mydlá zmäkčujúce)

SYNERGIE

  • Pre starostlivosť o citlivú, roztrhnutú pokožku: éterické oleje z levandule, rímskeho harmančeka alebo modrého cyprusu ...
  • Pre mastnú starostlivosť o citlivú pokožku:  nechtík (extrakt CO2 a macerát) ...
  • Pre upokojujúci masážny balzam pre pohodlie kĺbov: éterické oleje Gaulthérie, citrónový eukalyptus, rastlinný olej Andiroba ...

V PRAXI

  • Toto maslo sa pridáva ako prísada do tukovej fázy vašich kozmetických prípravkov na výživné krémy, balzamy a tyčinky: od 1 do 90% pre balzam a od 1 do 5% v emulzii.
  • Pri zmydelňovaní za studena : v spojení s inými olejmi a maslami bude maslo Kpangnan veľmi cenené, pretože mydlám dodáva tvrdosť a bohatosť.

VLASTNOSTI

  • Vyživuje , obaluje , vyhladzuje a chráni vlasy.
  • Vráti vlasom lesk krásu .

INDIKÁCIE

  • Suché, poškodené, rozdelené vlasy
  • Kučeravé a afro vlasy

POUŽÍVA

Ako prísada do svojich kozmetických prípravkov formulujte:

  • Masky na vlasy a balzamy
  • Stylingové výrobky na krepaté vlasy
  • Výživná a opravná kúra pre suché alebo "afro" vlasy

SYNERGIE

  • Na starostlivosť o kučeravé vlasy: rastlinné oleje z Yangu, Kukui olej ...
  • Aby boli vlasy chránené, urobte ich lesklejšími:  ceramidy, fytokeratín, hodvábne proteíny (v emulzii) ...
  • Na skrášlenie vlasov a regeneráciu pokožky hlavy: éterické oleje Ylang-Ylang, Geranium ...

V PRAXI

  • Toto maslo sa pridáva ako prísada do tukovej fázy vašich kozmetických prípravkov na vlasové krémy (kondicionéry, masky) a vlasové balzamy . Naneste prípravok na vlasy, aj na ich koncoch. Masírujte vlasy a potom ich zabaľte do horúceho uteráka. Pokiaľ je to možné, nechajte pôsobiť cez noc a potom šampónom umyte.
  • Môžete ho tiež pridať ako prísadu do mastnej fázy vašich prípravkov, ktorý sa má použiť v prípade poškodenia vlasov (pláž, soľ, časté umývanie, ...).

 

                                               

 

Prvé lisovanie za studena, bez rafinácie, odorizácie alebo chemického ošetrenia. 100% čisté a prírodné surové maslo, kozmetická kvalita. 

Organické, certifikované spoločnosťou Ecocert Greenlife podľa štandardu Ecocert

Organická kozmetika

- Vzhľad: maslo, ktoré je pri izbovej teplote tuhé, tekutý olej nad 35 ° C
- Farba: sivobiely
- Zápach: neutrálny až veľmi ľahký
- Dotyk: mäkký až stredne tvrdý v závislosti od teploty, porovnateľný s bambuckým maslom, s bohatou textúrou a sladký

Hustota
0,90 - 0,94 (hustota zodpovedá hustote pri 20 ° C)
 
Bod fúzie
35 ° C
 
Zmydelňovací index
191

Zloženie v mastných kyselinách  :

  • Polynenasýtené esenciálne mastné kyseliny (PUFA alebo EFA) alebo vitamín F: kyselina linolová (omega 6) (7,37%)
  • Mononenasýtené mastné kyseliny (MUFA): kyselina olejová (45,60%)
  • Nasýtené mastné kyseliny (AGS): kyselina stearová (40,58%) , kyselina palmitová (3,98%)

Ostatné aktívne zložky :

Nezmýdelniteľné zložky vrátane:

  • Fytosteroly, najmä stigmasterol (68% celkových fytosterolov), a tiež spinasterol : protizápalové, upokojujúce
  • Tokoferoly (vitamín E), najmä beta-tokoferol : prírodný antioxidant
 
Podmienky skladovania
Skladujte na suchom mieste mimo dosahu tepla a svetla.





Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien